|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3359 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Avg 07, 2008 9:01 am Naslov sporočila: Ultra zvočni detektor |
|
|
Ali kdo v Sloveniji prodaja kaj podobnega, kot je na povezavi:
http://www.robot-electronics.co.uk/htm/srf05tech.htm _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Čet Avg 07, 2008 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Malo googla ti ne škodi.
Naročilo iz tujine.
Bolha. _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3359 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Avg 07, 2008 11:28 am Naslov sporočila: Hvala |
|
|
hvala, sem se zmenil s ponudnikom na Bolhi _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2008 10:52 am Naslov sporočila: Morda |
|
|
Morda bo koga zanimalo:
Kupil sem na bolhi ultrazvočna merilnika razdalje SRF05 in SRF04 in se lahko pohvalim z odličnimi rezultati. Da mi izmerjeno razdaljo na cm (+/-1cm) natančno, kar mi zadostuje. Uporabil ga bom za merjenje nivoja kurilnega olja v cisterni, sem že probal, deluje, sedaj moram še zadevo lično izdelati in povezati s siceršnjim (mojim) sistemom za vodenje cetralne kurjave.
Namen tega ni reklama, saj ne reklamira nobene trgovine, ki bi to prodajala v Sloveniji, ampak ta bi spodbudil, da bi se to lahko kdaj kupilo v Sloveniji po smiselnic ceni, gotovo bi bilo kar nekaj forumašev zainteresiranih za to.
Cena 30 USD plus poštnina 20USD je pretirana za nakup iz USA, kjer delajo. A verjetno je pot, kako priti do teh senzorjev po smiselni ceni.
Moj osebni problem je rešen, dobil sem jih na Bolhi, a ta pot ni zagotovljena, to je bolj slučaj, kot pravilo.
Pozdrav _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2008 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Vilko, si poskusil meritev v bolj prazni cisterni?
Sam sem če pred časom naredil podoben merilnik (moral bi prebrskati - vrjetno mi še kje leži) Na prostem dela zadovoljivo, v sami cisterni pa so se pojavljale težave. Nisem sicer ugotavljal natančnega vzroka (izgleda močan eho efekt), kajti ko je tudi tovarniški ultrazvočni merilec vračal različne rezultate sem projekt opustil. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2008 2:18 pm Naslov sporočila: Ed |
|
|
Eee, ne-
Za preizkus prazne cisterne bi moral sprazniti cisterno.. Ja, seveda se lahko kaj sfiži. Bom javil spomladi spet, ko bo cisterna bolj prazna... _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70822.12
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2008 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2008 4:57 pm Naslov sporočila: ali |
|
|
Boris, ali to trdiš na osnovi izkušenj, ali samo kličeš hudiča? _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70822.12
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2008 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2008 5:09 pm Naslov sporočila: No, ja |
|
|
No, ja.
Imamo torej kot vedno dve možnosti, ali bom enajsti, ali prvi!
Sedaj je kar je, čakajmo do pomladi. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2008 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
V praksi (industriji) sem naletel na par aplikacij z ultrazvokom, ki sicer čisto normalno delujejo. Med drugim tudi za meritev nivoja materala v silusu višince ca 10m. Mislim, da je v celi zadevi problem le izvedba senzorja. Cisterne za kurilno olje so običajno dokaj ozke. Oddajni senzor bi moral biti tak, da bi poslal čim bolj usmerjen snop. Potem bi zadeva po moje morala delati brez problema. Sam sem uporabil neko low cost variatno senzorjev iz HTE-ja. (bom skušal zadevo poiskati), ki se za meritev v cisterni niso obnesli.
Osebno se mi zdi najprimernejša, že omenjena varianta mertive z tlačnim senzorjem.
Vrjetno bi se dal uporabit kak senzor novejšega pralnega stroja, ki že ima analogni izhod. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2008 8:08 pm Naslov sporočila: ja |
|
|
Ja, analogni senzor nivoja tekočine v pralnem stroju, to je zanimivo, se bo potrebno pozanimat.
No, malo je tudi problem kemične agresivnosti kurilnega olja.
Kot rečeno bom poročal spomladi. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2008 8:11 pm Naslov sporočila: Re: ja |
|
|
vilko je napisal/a: |
...
No, malo je tudi problem kemične agresivnosti kurilnega olja.
Kot rečeno bom poročal spomladi. |
Saj tekočina v nobenem primeru ne pride do njega. Povezan mora biti z cevko v kateri je zrak. (kot v pralnem stroju) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2008 8:20 pm Naslov sporočila: jaa |
|
|
jaa, ampak potem pa izgubi na točnosti. verjetno pri pralnem stroju ni tako kritično Zrak je namreč stisljiv. Pritisk ustvarjajo stolpci tekočine. Zadeva bi delovala natančno le, če je zrak in senzor izpod cisterne/bobna, tako da ni drugega stolpca tekočine, ta drugi stolpec tvori vezno posodo, in pritisk, ki ga zazna senzor je potem razlika pritiskov v obeh stoplcih. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2008 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vilko,
Presostat v pralnem stroju mora biti izredno natančen, saj mora praktično natočit vodo do dl natančno.
Cevka mora biti seveda priključena na najnižji točki. Seveda mora tesniti. V tem primeru je tlak v cevki enak tlaku tekočine. Večina merilcev tlaka nima direktenga stika z medijem. _________________ lp
Silvo
Nazadnje urejal/a Silvo Tor Avg 19, 2008 10:02 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni