www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Konfiguracija USART-a??
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
evolution
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Jun 2006 2:07
Aktiv.: 0.16
Kraj: Izola, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2008 2:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm.., ta Keil-ov example sem pognal tako, da sem celotno kodo kopiral v en projekt, kjer je bilo vse vredu nastavljeno (da sem lahko naložil program v flash). Rezultat je bil enak kot do sedaj -> komunikacija ne dela.

Čudno se mi zdi, da bi bilo z krmilnikom kaj narobe, ker ostale stvari delajo (npr. utripanje LED-ice, ki je priklopljena na PIOA)?? Bom poskusil pognati komunikacijo prek DEBUG UNIT, da vidim, če bo slučajno tam delalo.

Če pa ne bom pa razmišljal o menjavi hardware-ja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.30

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2008 9:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja tiste številke so pomenile kje se nahaja flash, kamor bo linker postavil kodo. Preden zamenjaš hw si vseeno poglej kaj pomeni kakšna opcija v Keilovem okolju. Ker se ti lahko zgodi, da spet ne bo kaj delalo. Ne trdim, da nimas napake na hw, vseeno pa prej usposobi projekt brez napak.

BTW, imaš lasten HW ali kakšen development board?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
evolution
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2008 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, ni development board. Nevem točno kdo in za kakšen namen je naredil shemo. Jaz bi z board-om poskusil par senzorčkov priklopiti in podatke pošiljati na pc. Na videz zgleda profi, saj je ploščica zelena, pri elementih pa je z belim tiskom napisano kaj je kje.
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2008 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Inštaliral sem si Keil demo... tudi za download v flash moraš pogledati, če so nastavitve prave in sicer pod Options for project, Utilities, Settings (za ulink).

Če si hw nekje staknil, potem se pa tudi ne da nič več povedati, preden ga res preveriš.
Nazaj na vrh
evolution
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2008 12:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To zadnje mi je dalo misliti. Nekaj sem že gledal v "Product Manuals-e" od Keil-a, kaj točno pomenijo določene nastavitve (znotraj [Options for Target]), vendar še vedno ne vem vsega. Pri nastavitvah za "Linker" imam "R/O Base=0x00100000", "R/W Base=0x00200000". Te nastavidve sem od nekje prekopiral. Nisem siguren če je pravilno in ne vem niti kaj pomeni??
Nazaj na vrh
evolution
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2008 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da sem našel napako na HW-ju. Za pojasnilo povem, da sem naredil "fatal error", ko sem rekel da imam med krmilnikom in pc-jem MAX3232 (slaba shema, površnost). Ta je za debug enoto. Za USART enoto imam med krmilnikom in pc-jem vmesnik MAX3160 (priložena slika). Le ta lahko deluje v RS-232 in RS-485 načinu (pa v full dupleks in half duplex), kar lahko izberem z jumperčki. Iz slike na desni (RS-485 način) je vidna možna povratna zanka, zaradi katere se verjetno znak iz THR (Transmit Holding Register) vpiše v RHR (Recive Holding Register). Skoraj gotovo bo to. Jutri grem do tega tipa, ki mi je HW zrihtal, da damo ta jumperček gor (ker je SMD), pol pa potrdim, če je to rešitev.

Glitch, tebi vseeno posebna Hvala. Če ti nebi toliko vztrajal pri iskanju rešitve, bi verjetno jaz že prej obupal.

MAX3160.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  75.14 KB
 Pogledana:  9 krat

MAX3160.JPG

Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2008 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bo res to vzrok napake potem super, vseeno pa dobro preštudiraj okolje in "številke".
Nazaj na vrh
evolution
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 22, 2008 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potrjujem rešitev problema. Napačno izbran način delovanja vmesnika MAX3160. Sedaj je nastavljen RS-232 način in dela super.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni