|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ip5504 Član

Pridružen-a: Tor 09 Jan 2007 22:54 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.29 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Sre Avg 13, 2008 11:37 am Naslov sporočila: ISDN tel. aparat na navadni liniji? |
|
|
Ali mi lahko kdo pove ali je možno uporabit ISDN tel. aparat na navadni liniji? Ker imamo slepega člana v družini je za njemu predstavlja velik problem pri menjavi aparatov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Avg 13, 2008 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, preizkušeno ne deluje.
Če drugače ne, slikaj nov telefon, natisni sliko da bo v originalni velikosti telefona. Na sliko pa z braillovim pisalnim strojem odtisneš oznake in jo daš zraven telefona. Če zna brati pisavo, verjetno ne bo problema. Ali pa braillove znake izrežeš in nalepiš na tipke telefona.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sre Avg 13, 2008 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najdi telefon z izbocenimi tipkami (takimi, ki pridejo nad povrsino, ne s kapacitivnimi tipkami ali podobnimi gizmoti, kjer je tezko ali nemogoce zacutiti polozaj tipk), ki naj bodo po moznosti cimvecje in z dovolj prostora vmes, da se lepo prst sprehodi med dvema vrstama ali stolpcema.
Ce telefon nima ze tovarnisko oznacene tipke stevilka 5 (na njej je ponavadi majhna crtica ali pikica), potem jo oznaci sam (kapljica sekundnega lepila ali kaj podobnega, samo da se loci na otip od drugih tipk, da se jo da hitro najti).
Potem mu se razlozi, kako so tipke razporejene (ali tipka 1 spodaj levo ali zgoraj levo) in to je vse - ce je clovek slep, se ne pomeni da se ne bi znal prilagoditi na tako malenkost, kot je zamenjan telefon, razen ce ima poleg tega se kaksno drugo tezavo (artritis, itd.). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mile Član

Pridružen-a: Čet 16 Mar 2006 12:14 Prispevkov: 70 Aktiv.: 0.30 Kraj: Volarje
|
Objavljeno: Sre Avg 13, 2008 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, obstaja nekaj rešitev:
- Sporoči, kateri aparat trenutno uporablja. Včasih se da obstoječo slušalko povezat z bazno postajo, ki je ISDN ali PSTN.
- Da se nabavit posebne vmesnike (link), ki naredijo to konverzijo, sam mislim, da je v tem primeru boljša in cenejša rešitev od jur-a |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ip5504 Član

Pridružen-a: Tor 09 Jan 2007 22:54 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.29 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Sre Avg 13, 2008 1:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prebiral sem teme in sploh nisem opazil, ko sem odprl temo, da ta ne spada pod avtoelektriko, tako da se opravičujem.
ISDN smo imeli kar nekaj časa in čisto navaden ISDN aparat Eurit 35. Na tisti aparat smo ga navadili in mu številke domačih shranili v spomin na tipke za hitro klicanje. Edino kar si je moral zapomniti je pod katero zaporedno tipko je kdo. Da je bilo še lažje sem razporedil št. od najstarejšega do mlajšega. Kupil sem nov navaden telefon, čimbolj podoben prejšnjemu, ampak za starejše ljudi so vsake spremembe nedobrodošle. Brailove pisave pa ne zna več in tudi prste nima dovolj občutljive za to pisavo, ker jo je uporabljal samo takrat, ko jo je moral, ko se jo je učil. Če ne gre pač ne gre, ni take panike. Samo, ker od telekoma nisem dobil odgovora sem vprašal tu, ker vem da kar nekaj vas obvlada te zadeve. Hvala vsem! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Avg 13, 2008 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko je človek dovolj star, je vsaka sprememba problem, tudi če vidi. Na novi telefon na tipke za hitro klicanje nalepi (gumijaste, lesene,...) kocke/kvadre različne višine. Najvišja tipka je najstarejša, najnižja pa najmlajša oseba.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sre Avg 13, 2008 6:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je običajni aparat na kabel, najprej sem mislil, da je to brezžični telefon. Če bi imel Siemensove telefone in bazno postajo, bi lahko zamenjal samo bazno postajo ISDN za DECT postajo in obdržal telefonske aparate. Povprašaj na T-2, ker oni so imeli ene vmestnike iz ISDN na PSTN (se mi zdi da znamke Vood ali Patton), pa vprašaj če bi se dalo dobiti omenjeno zadevo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sre Avg 13, 2008 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
@ip5504:
Kako,da ste se se odlocili za prehod iz ISDNja?
Ce ste presli na IP telefonijo SIOL-Telekoma(AMISa,TUS Telekoma) ni mogoca uporaba ISDN telefonskih aparatov.
Ce pa ste presli na IP telefonijo T-2 pa je mozno dobiti ISDN vmsnik (Patton) in ti stari telefon deluje dalje.Napisati moras dopis s svojimi,da zelis zamenjavo za ISDN vmesnik in podpisan mora biti NAROCNIK.
Sem pregledoval po netu pa nisem nasel nic podobnega Euritu 35  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Avg 13, 2008 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa, če so se preselili? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Sre Avg 13, 2008 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bolj elektronikarska varianta: Vzameš telefon, ki podpira hitro izbiranje. Staremu iztrgaš drobovje, razen tipk ter slušalke (in stikala za detekcijo odložene slušalke). Nato povežeš tipkovnico starega telefona z vezjem novega telefona (če je drugačen sistem zaznavanja tipk, zgradiš vmesnik, ali pa novo ploščico s tipkami). Ostane le še slušalka, kar je pa skoraj trivialno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mile Član

Pridružen-a: Čet 16 Mar 2006 12:14 Prispevkov: 70 Aktiv.: 0.30 Kraj: Volarje
|
Objavljeno: Čet Avg 14, 2008 12:46 am Naslov sporočila: |
|
|
tudi sam sem imel v mislih qwertz-ovo rešitev.
In tudi njegov naslednji predlog se mi zdi najbolj enostaven... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70810.11
|
Objavljeno: Čet Avg 14, 2008 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

|
Objavljeno: Sre Avg 27, 2008 6:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Patton je IP>ISDN in zato tvoj predlog ne ustreza. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni