|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.95 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 7:43 pm Naslov sporočila: Bill Gates deli premoženje! |
|
|
pred kratkim sem prejel ta mail in me zanima vaše mnenje o tem!
---------------------------------------------------------------------------------------
V normalnih okoliščinah takih mailov ne posredujem naprej, a to pismo sem prejel od dobrega prijatelja, ki je advokat in se mi zdi zanimiva priložnost.
Če on pravi, da to deluje, potem mu verjamem. V vsakem primeru ne moreš nič izgubiti.
Obrazložil mi je naslednje:
Sem advokat in poznam zakone. To drži, kot pribito. Ne zavajajte se, podjetji AOL in Intel se zavedata obljube sodišča in miljonskim odškodninskim zahtevam, kot se je to nedolgo tega zgodilo med pojetjema PEPSI COLA in podjetjem General Electric.
Dragi prijatelji, ta mail ne smatrajte za neumno potegavščino. Bill Gates zdaj deli svoje premoženje. V kolkor ne boste reagirali zdaj, vam bo morda kasneje žal. Windows je še vedno najpogosteje rabljeni program. Microsoft in AOL spremljata po tem e-mailu poslano vsebino (e-mail beta test). V kolikor ta e-mail pošljete prijateljem, znancem, potem Microsoft 2 tedna sledi temu e-mailu. Za vsako osebo, kateri ste poslali ta e-mail plača
Microsoft 245 EUR-ov. Za vsako osebo, kateri ste poslali e-mail in bo ta oseba posredovala ta e-mail naprej plačajo dodatnih 243 EUR-ov, za tretjo osebo, ki prejme to sporočilo pa plača Microsoft 241 EUR-ov. Po dveh tednih ti bo Microsoft poslal pismo, v katerem te bo prosil za potrditev tvojega poštnega naslova, nakar ti bo poslal ček.
Charles S.Bailey General Manager Field Operations
1-800-842-2332 Ext. 1085 or 904/245-1085 or RNX 292-1085
MAILTO: Charles_Bailey@csx.com
--Jaz sem to smatral za prevaro, vendar me je Microsoft dva tedna po tem, ko sem prejel in posredoval naprej ta e-mail prosil za naslov in mi poslal ček v vrednosti 24.800 EUR-ov. Čimprej odgovorite na ta e-mail, dokler še traja test kajti, če se vam ponudi priložnost jo je potrebno izkoristiti.
Za Bila Gatesa je ta izdatek le reklama. Prosim pošljite ta e-mail čimveč prijateljem, znancem. Najmanj 1.000 EUR-ov bi morali dobiti.Nebi vam posredovali ta E-mail v kolikor nebi imeli koristi tudi mi.
Prijatelj mojega očeta je sodeloval v tem testu. Ko sem ga nazadje obiskal mi je pokazal en ček. Vrednost je bila 4.324,44 EUR-ov. Teta Patricija, teta mojega prijatelja dela pri Intelu, nedolgo tega je dobila ček v vrednosti 4.543,23 EUR-ov po tem, ko je posredovala ta e-mail.
Kot sem omenil, poznam zakone in to je tudi res, da se podjetji Intel in AOL ravnokar pogovarjata o tem, da bosta posatala največja ponudnika programske opreme na svetu, zato sprovajata ta test, da bosta sigurna v to, da ostanejo pri najpogosteje uporabljenem programu.
Kaj mi mar za bogatijo, hitro pošljite, čez en teden bomo vsi bogataši!
----------------------------------------------------------------------------------------- _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
In zakaj s tem spamom smetiš še tule? _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.69 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 7:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekdo te poskuša nategnt kot stare gate. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.95 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
saj, saj!  
sem mislil, da bi se temu skupaj nasmejali!
mislim 200€! haha!
hehe  _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj stric v četrtem kolenu iz J Amerike deli po 300$ vsakemu od katerega prejme mail...
Njegov mail: velik_nateg@naiven.si
 _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hej, pa poizkusi vseeno. Če boš kaj dobil poročaj, boš delil še z nami...
Pošlji še meni na moj mail pa mi daj tistih 240€, ki jih boš dobil zaradi mene.  _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zaradi takšnih in podobnih poštnih sporočil, ki obljubljajo brezplačne tisočake in milijone, jeklene tiče, brezplačno programsko opremo, univerzitetne diplome, avtobuse radodarnih lepotic, ... bla bla bla ... mi gre včasih ob filtriranju spama in nastavljanju pravil na kozlanje. Lahkoverni idioti, ki prepošiljajo in posredujejo tale sranja naprej pa so(ste) vsaj v mojih očeh krivci za miljone ničvrednega spama, nepotrebno obremenjevanje internetnih povezav in poštnih strežnikov. O izgubljenem času posameznikov pri filtriranju te navlake niti ne bom na dolgo ...
Vsakemu, ki v tem forumu vidi potencialni vir za razširjanje takšnih neumnosti pa bi rad dal v vednost, da bom njega in njegov spam poslal tja, kamor sodi ...
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ajoj, nekdo bo seveda obogatel na način, da bo listo uporabnih in svežih e-mail naslovov prodal. Mi pa bomo veselo in s pridom brali razne ponudbe za poceni rolex ure, pa viagro, pa......  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
hehe, frenki ne se jezit!  
en je sestavil tak verižni mail v katerem kritizira verižne maile
heh, poslal sem par prijateljem...
sicer imaš pa prav, da je to svinjarija, tako, da lahko temo zbrišeš! _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
ah, ne se obremenjevat!
bom zbrisal sporočilo! _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
aja, ne morem! _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
A.S. Član

Pridružen-a: Sob 29 Mar 2008 13:56 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.08 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Joj [slovenščina je zame španska vas] že pol leta čakam svoj denar  _________________ LP, Andrej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.72 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Avg 29, 2008 3:28 am Naslov sporočila: |
|
|
In kak hudi** je lahko prejeta vrednost 4.324,44 €? Če izračunaš bi morala bit najbližja vrednost 4313 €, nikakor pa kak koli decimalka . Mislim da pa obstaja tudi kaka cenejša promocija kot to.
Me je firbec mučil pa sem zdaj malo preračunal, ko sem prav dobil ta mail je šel kar naravnost v koš...
Je pa nažalost ogromno podobnega spama. Na enem portalu imam pod zasebno od 33 mailov 5 uporabnih (pa še ti so bolj tak).
Večina pa je v smislu ...če pošlješ ta mail v xx minutah xx osebam te bo na ta in ta dan poljubil kaj te vem kdo...  _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Avg 29, 2008 8:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni gredo še bolj na jetra tisti, ki pošiljajo okoli power point prezentacije (z grožnjo ali brez na koncu) v smislu tega, da so se spomnili name in da če sem njihov prijatelj, naj jim isto pošljem nazaj. Veliko takih meilov igra na človekovo psihično noto, in nekateri so prav panični in potni, če ne pošljejo naprej. Bolj kot je moreča grožnja, bolj se potijo, da bi našli način, kako se tega znebiti in ugoditi zahtevi v mailu. Vraževernost in verski strah tudi tukaj igrata svojo vlogo.
Krona vseh pa so vsi, ki ne znajo uporabljati bcc-ja ali v slovenščini skrite kopije, če že morajo smetiti.
Pri meni gre vse brez dvoma v koš. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.14 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Pet Avg 29, 2008 9:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi mene taka sporočila spravijo v bes. Predvsem tista z grožnjo na koncu. Zato zadnje čase niti ne pregledujem takih mailov. K sreči jih tudi nimam dosti
Glede teh sporočil kot je ta(ki sem ga tudi jaz prejel) in podobnih o nekem uničevalnem virusu, sem že nekajkrat ena in ista naivna pošiljatelja podučil o tem. Pa ne zaleže.
Ampak, kako je možno, da so ljudje tako naivni. Potem pa se čudimo zakaj so virusi tako razširjeni  _________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni