|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
toshiba Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.53 Kraj: Ljubljana - Šiška
|
Objavljeno: Sre Mar 02, 2005 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jah, jest sem se neki časa trudu z gold programom, ki je tudi analogno kodiran, pa nikakor nisem uspel dobiti čiste slike. Poskušal sem več različnih načrtov pa ni in ni šlo. Satelitko imaš mogoče kako idejo.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Mar 02, 2005 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se pogovarjava o TM na kanalu S10 - meni je kar uspelo, je pa stvar zelooo občutljiva. Na e-bayu sem zlicitiral sweep generator, s katerim lahko res lepo umeriš filter (po spektru točni vidiš, kaj delš s špulo in kondiji), pa stvar še ni prispela. Vzorec pa kar nekako dela, še finese ga martrajo.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toshiba Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.53 Kraj: Ljubljana - Šiška
|
Objavljeno: Čet Mar 03, 2005 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja to mislim, meni je tudi uspelo vendar nisem zadovoljen s kvaliteto slike, je nekako zrnjasta. Ker sem s parimi poiskusi prišel do istih rezultatov malo sumim materijal oziroma kondenzatorje, ker uporabljam keramiko.
Lp
P.s. koliko polni filter pa uporabljaš? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Mar 03, 2005 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem se igral z 1, 2 in 3 polno zadevo, pa je težko reči, da je med 1 in 3 polno res zelooo opazna razlika.
Imel sem priliko razsuti en originalni filter, pa je stvar precej bolj komplicirana kot jo mi zganjamo. Tam umerjaš špule z jedrom, kar je seveda veliko bolj stabilno in precizno. Je pa tudi res, da npr. filtra za kanal 10 nisem spravil niti en cel kanal gor ali dol. Mislim da to pove vse o preciznosti.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toshiba Član

|
Objavljeno: Pet Mar 04, 2005 9:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, se strinjam, da je dušena frekvenca zelo ozka. Tudi jest sem poškilu v stare filtre, ki so zaliti z voskom, samo tam se mi je zdela zadeva malo , in mislim, da je bilo tisto malo namerno zakomplicirano narejeno.
Ali obstaja kak IC s katerim bi lahko recimo dušil določeno frekvenco v Mhz področju?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni