www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Garmin nuvi 350 t
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Kolarmodelar
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Feb 2008 21:32
Aktiv.: 0.50
Kraj: Letuš

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 6:18 pm    Naslov sporočila:  Garmin nuvi 350 t Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

V Sparu prodajajo omenjeni navigator. Stane 230€. Zanima me če se ga splača kupiti in kako natančno je. Uporabljal bi ga predvsem za iskanje kakšne hišne številke. Zanima me če to sploh omogoča. Vpišeš hišno številko in navigator te odpelje do nje. Ali pa je to bolj površno in so prikazane samo restavracije in bencinski servisi...

Mi priporočate kaj boljšega za podobno ceno.

LP, Metod

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bistveni so zemljevidi, ki so naloženi. Primerni za ta GPS so: AdriaRoute, City Navigator in Topo Slovenija. Kartografija je kar draga, da se dobiti tudi bolj ali manj legalne karte (namig: bolha.com).

Če ga ne potrebujete nujno, se splača počakati vsaj kako leto še, saj cene padajo, prihajajo novi modeli z novimi funkcijami in izboljšanimi performasi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 6:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko ste že odprli to temo, bi še jaz vprašal za ta Garmin Nuvi 650 T, zdi se mi še kar dober.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
qwertz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolarmodelar če bi se že odločil za nakup raje vzemi tega, ki ga je našel program_er.
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 7:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa ima ta slovenski jezik vodenja? V tekstu tega nisem zasledil.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
qwertz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Text-to-speech - izgovarjva imena ulic---->ni na voljo v slovenščini.

Zvočna in slikovna opozorila pa so v slovenščini (zavij levo...).

Mogoče bi bilo dobro vprašati še pri uvozniku.
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 7:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

program_er je napisal/a:
Ko ste že odprli to temo, bi še jaz vprašal za ta Garmin Nuvi 650 T, zdi se mi še kar dober.

He he, tole je verjetno prišlo včeraj po mailu Wink . Sem opazil ta model in se mi po svoji strani kar dopade. Vsebuje že naloženo kartokgrafijo City navigator in pa malenkost večjo diagonalo. Mislim da je cena za ta model kar primerna.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bo Iztok kakšno rekel. Wink
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vzel sem 3 ... Very Happy ... ker jih bo kmalu zmanjkalo. Še pred dnevi je bila cena pri uradnem ponudniku več kot še enkrat večja.

Ima dovolj svetel velik zaslon 4,3", menuji in govor sta v SLO, naložene ima že zelo podrobne SLO POI, zraven sta dva kabla 12V (eden navaden, drugi z TMC sprejemnikom), ugasne in prižge se sam ko ustavimo/startamo motor, nosilec za na steklo ali armaturo je majhen in ne tako glomazen kot pri nekaterih drugih firmah ... ostalo standardno pa piše na tistem linku.

Program AdriaRoute pa je treba tako kot vedno kupit posebej. Pri uradnem SLO zastopniku stane 110€. Delujočega pa se dobi tudi ceneje ... Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kolarmodelar
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Feb 2008 21:32
Aktiv.: 0.50
Kraj: Letuš

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hehe, naročen je ta iz Conrada. Čeprav mi ni čisto jasno. Boljši model za nižjo ceno. Kam gre svet...

lp, metod

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tele navigacije so mi še zelo tuje...
Zato me zanima, ali je ta 650-ka zmožna prikazati geografske koordinate v številčnem zapisu? (širina in dolžina v ° ' " )

In pa, Text-to-speech - naprava izgovarja imena ulic (ni na voljo za slovenščino), kakšna je možnost, da bo v doglednem času tudi to popravljeno s kakšno nadgradnjo softvera?

p.s.: zasledil na uvoznikovi strani, da je ukinjen, torej tudi nadalnje podpore ni za pričakovat od proizvajalca...
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prej sem pozabil omenit, da je možno vklopiti tudi WAAS/EGNOS sistem.

Koordinate kaže v "GPS info page". Glej stran 36 v tem PDFju.

Za TTS pa bi moral vprašat proizvajalca. Verjetno jim ne gredo od rok (beri: ust) šumniki ... Smile
Jih je pa v tekstih možno dodati. Vsaj na Garminu Colorado 300 mi je to uspelo.

Kakšno podporo pa želiš? Posodobitve kart bo še vedno možno instalirat.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za link. Točno to me je zanimalo glede prikaza koordinat.

Glede podpore pa sem mislil na ravni "operacijskega sistema" (kamor najbrž spada TTS). Tudi v opisu na uvoznikovi strani te funkcije ni na voljo v slo jeziku.
Verjetno imajo res probleme s fumniki in njih izgovorjavo Smile
Za posodobljene karte mi je pa znano.
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

meni ni nekaj jasno..... program Adria rute je treba plačat.... kaj potem na tej navigaciji ni programa!? oz. je Adria rute boljši od tega vgrajenega? Kako detaljne pa so karte na tem nuvi 650? so karte enake npr. za vse garmine?

hvala za razjasnitev pojmov.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damo je napisal/a:
meni ni nekaj jasno..... program Adria rute je treba plačat.... kaj potem na tej navigaciji ni programa!? oz. je Adria rute boljši od tega vgrajenega? Kako detaljne pa so karte na tem nuvi 650? so karte enake npr. za vse garmine?

hvala za razjasnitev pojmov.

Če pogledaš malo širše ... te napravice dela npr. firma v angliji za cel svet. Oni razen celine večinoma ne vedo kam bodo prodani. Zato naložijo le zelo splošne karte, ki ponavadi zajemajo le avtoceste in nekaj ostalih glavnih ter večje kraje. Na željo velikih zastopništev ali trgovin pa dodajo še kakšne podrobnejše karte. Večinoma je to zato, ker bi npr. podrobne karte cele EU obsegale velike podatkovne baze, kar pa nima smisla. Npr. finci se po SLO ne bodo veliko vozili in obratno. Zakaj bi potem nalagali vse države, tratili prostor v čipovju in 400MHz mlinčke obremenjevali po nepotrebnem?
V konkretnem primeru nemškega veletrgovca so naložene podrobne karte DACH (Nemčija, Avstrija in Švica) ter splošne od nekaj držav vzhodne EU (City Navigator Europe NT v9). Ostale si po potrebi naložiš sam.
Svoje pa seveda igra tudi cenovna in prodajna politika proizvajalca ter izdelovalca kart.
Moraš ločiti, da hardware izdela firma GARMIN, karte pa za AR izdela druga firma - NAVIGO iz hrvaške.

BTW, ta navigacija preizkušeno deluje tudi z topografskimi kartami (AdriaTopo) in tudi pomorskimi (BlueChart Atlantic) čeprav v bolj oskubljeni podobi kot na predhodniku QUE. Npr. na morski navigaciji se koti in barve svetilnikov vidijo šele ob podrobnem pregledu detajlov.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni