|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mitjaz Neznanec

Pridružen-a: Čet 04 Sep 2008 18:57 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.01 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Sep 04, 2008 7:44 pm Naslov sporočila: POVEZAVA TV in DOMAČI KINO - T2 |
|
|
Pozdravljeni, imam naslednjo TEŽAVO:
Do sedaj sem imel antenski TV signal preko LJ KABLA, domači kino pa povezan na TV preko scarta. Zvok iz TV sem predvajal preko domačega kina, s tem da sem le vklopil gumb SOURCE TV na pilotu domačega kina. Vse lepo in prav.
Sedaj sem preklopili na optiko T2. TV in hišni kino sta še vedno isto povezana, televizijski signal pa dobim v TV preko drugega scart priključka (UTP-MOTOROLA-SCART-->v TV ). Torej na televiziji sta 2 scart priključka. Vklopim SOURCE TV, ZVOKA PA NI!
TV priključki:
Antena 75 Ohm, 2xSCART, RGB, AV-IN vhod, S-VHS vhod
DOMAČI KINO priključki:
HDMI output , Component Video output , Composite video (CVBS) output , TV in (audio, cinch)
Ima kdo idejo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh Član

Pridružen-a: Pet 08 Apr 2005 18:27 Prispevkov: 225 Aktiv.: 0.95 Kraj: Maribor-Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 04, 2008 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moja čisto prva ideja je, da imaš slabo priklopljen scart ali pa zanič scart kabel.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mitjaz Neznanec

|
Objavljeno: Čet Sep 04, 2008 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
scart sem preveril 10x in je dobro priklopljen...
ali je možno da je nov kabel od T2 (odpakiran v mojem stanovanju) fuč...na to nisem pomislil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Sep 04, 2008 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne da je zanič, mogoče sploh nima vseh povezav. Kakšni ceneni kablom manjka lahko kakšna povezava. Če je možno kabla med seboj zamenjaj pa boš videl. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Sep 04, 2008 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nekaterih SCART kablih ni vseeno, kako jih obrneš. Poskusi tisti priključek, ki ga imaš v TV, potisniti v sprejemnik, in obratno.
Če je slika peljana po RGB linijah, slika deluje, le audio vhod in izhod sta lahko zamenjana. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mitjaz Neznanec

|
Objavljeno: Čet Sep 04, 2008 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
poizkusim jutri in poročam |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni