www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sprejemnik
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lincolin
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 21:28
Aktiv.: 0.32

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 12:03 am    Naslov sporočila: icon_shocked Sprejemnik Odgovori s citatom

Pozdravljeni, zanima me kako in če se le da bi lahko izdelal čisto preprost sprejemnik na frekvenci 27.0650 Mhz to je 9. kanal FM na CB postaji. Ne rabim nobene dodatne funkcije. Dodal bi samo 10 omski kondezator za zaporo neprijetnih šumov.
Ali bi se to dalo? Ima kdo kak načrt!

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 12:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ Lincolin, prodaj dve mrežne kartice (ki jih imaš toliko viška) in za tistih 5k sit kupi enostavno CB postajo ali vokiča, ki ima vse narejeno, vključno z avtomatskim zapiranjem QRM-a.

Naredit se da vse in tudi načrti obstajajo, ampak ti ne bodo pomagali dokler boš iskal 10 ohmske kondenzatorje .... boš moral začet pri čem bolj enostavnem.

73, pa brez zamere. Smile

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lincolin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 3:06 am    Naslov sporočila: icon_sad Problem! Odgovori s citatom

Mah vsak se lahko zmoti, no [slovenščina je zame španska vas] sem pa že marsikaj zahtevnejšega (vsaj zame) naredil!
L.P.

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lincolin, tukaj sem nekaj zahteval od tebe! Napisano ni bilo opcija, razmisli torej o tem ali želiš še naprej sodelovat na forumu.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.32
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, mislim da je skrajni čas, da narediš kar si napovedal. Vsak se lahko kdaj zmoti ali vpraša kaj "neumnega", vendar mislim, da to kar počne ta Lincolin presega vse meje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 12:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da se nima smisla obremenjevati s takim uporabnikom. Najboljša rešitev je tekega uporabnika ignorirati. V koliko pa sporočila ne bodo napisana v skladu s pravili pa bodo odstranjena.
Lincolin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 2:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mah dober se je vam spravljati na človeka, ki pač ve bolj malo!
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da razčistimo tole zadevo in potem upam, da bo konec debate in gremo na kaj drugega kar je koristneje.

Z namenom, da si razjasnim ali gre za dejansko neznanje ali provokacije sem od Lincolina zahteval da nekaj o sebi napiše v zgoraj omenjeni temi. Mnogo lažje bi vsaj sam toleriral "mladega raziskovalca", ki mu še veliko znanja manjka, kot pa nekoga, ki provocira tukaj po forumu. Žal odgovora nisem dočakal.

Ker takšni vložki na forumu ne služijo ničemur z izjemo slabe volje obiskovalcev, mi ne preostane drugega, kot da uresničim napovedano.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lincolin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 4:08 pm    Naslov sporočila:  Držim se pravil! Odgovori s citatom

Obstajajo naslednja pravila:
*Pišite slovensko
*Držite se teme
*Brez reklam
*Odgovornost
Ki se jih poskušam držati. Ob nepravilnem držanju pravil www2 foruma se ukrepa s posebnimi ukrebi namenjena za ta forum!

Povem Vam še to, da nevem kaj prida v elektronika nekaj znam, kar ne znam pa sprašujem, ali je to narobe?

P.S.: Držim se pa pravila le če se da!

L.P. Grega

Nazadnje urejal/a Lincolin Ned Mar 06, 2005 9:23 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 7:33 pm    Naslov sporočila: icon_sad Sedaj pa je že preseglo vse meje Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:

Z namenom, da si razjasnim ali gre za dejansko neznanje ali provokacije sem od Lincolina zahteval da nekaj o sebi napiše v zgoraj omenjeni temi. Mnogo lažje bi vsaj sam toleriral "mladega raziskovalca", ki mu še veliko znanja manjka, kot pa nekoga, ki provocira tukaj po forumu. Žal odgovora nisem dočakal.

Lp, Frenki

Lincolin
Še vedno nisi odgovoril na Frenkovo vprašanje! Shame on you Mislim, da ti ne bo več nihče odgovoril.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lincolin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 7:41 pm    Naslov sporočila: icon_sad  Odgovori s citatom

No povem Vam da imam v glavi veliko nalčrtov s področja računalništva, elektronike, radioamaterstva, vremenoslovja. Zato sem skoraj povsod popoln začetnik razen pri računalniku, mislim da znam malo več kot pri drugih; elektronika, radioamaterstvo itd. Upam da sem Vam dobro odgovoril in ste zadovoljeni z odgovorom!
L.P. Grega

Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Starost? Mladost?

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ma73
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 21:56
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse lepo in prav Grega, samo če imaš res dosti idej, potem jih tudi deli tu gor z nami, ne pa da prosiš za sheme, ki je po moje nikoli ne boš sestavil, če ne veš dosti o elektroniki, bi pa res rad videl kako boš potem sestavil sprejemnik. To ni da le dva upora skupaj daš! Ti predlagam, če že ne veš dosti o elektroniki, poskusiš, kaj lažjega Confused

lp
Nazaj na vrh
Lincolin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 9:21 pm    Naslov sporočila: icon_sad  Odgovori s citatom

Ja star sem pa 18 let. Naredil sem pa že kar precej "letečih" expreimentov. Np. zvonček, ukv radisjki sprejemnik, razne kartice za računalnik, spravljal sem se že nad matične plošče, naredil sem elektronsko kocko in elektronsko smrečico, preprost mini light show. V projektu pa imam tudi enostavem TV oddajnik (tema na tem Forumu), priklop TV kamere in seveda direktno snemanje na server za na domačo stran naše vasi, UKV radijski oddajnik (75.5-106.0 Mhz) ter sprejemnik za 27.0650 Mhz 9 kanal FM.
To bi bilo vse glede mojih izdelkov ter izdelkov v bodoče!
Zanima pa me še zakaj ste se sedaj vsi spravili nadme? Question

Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nismo se spravili nad tebe, samo bi te radi postavili na realna tla. Mislim da se ni težko malo potruditi in napisati razumljivo in biti malo potrpežljiv, ne pa da takoj napišeš "Kaj tega nihče ne ve?". Mislim da si ugotovil zakaj nisi dobil odgovorov takoj ali pa sploh nikakršnega. Zavedaj se da življenje ni samo jemanje, včasih je treba tudi kaj dati od sebe.
Prečitaj si prvo svoj prispevek, zato imaš spodaj gumb "Predogled", nato pa pošlji.
Bodi potrpežljiv in ne delaj pet stvari naenkrat.

Citiram:
priklop TV kamere in seveda direktno snemanje na server za na domačo stran naše vasi,

Kje pa je ta stran?
Branko

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni