www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Proxxon FBS 240/E ali 50/E
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.06
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 6:08 pm    Naslov sporočila:  Proxxon FBS 240/E ali 50/E Odgovori s citatom

Zanima me, katerega od teh dveh vrtalnikov priporočate in kakšna je ralika. Vrjetno ni razlika samo v napajanju? Sam sem opazil da v FBS 240/E gre manjši sveder in ima priloženo več dodatkov!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam dva Proxxona, ampak se mi ne sanja, kakšna je oznaka.
Po moje pojdi v trgovino jih pogledat in preizkusit.

JamesQ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05
Aktiv.: 1.60
Kraj: Novo mesto/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2008 7:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni.

Proxxon FSB240/E ima 100W motor in se napaja iz omrežne napetosti, medtem ko ima micromot 50/E 50W motor in potrebuješ 12V napajalnik, ki se ga dokupi posebej ali pa se malo poigraš z kabli in nastavki, če imaš laboratorijski usmernik doma.

Oba modela uporabljata odstranljive čeljusti, s katerimi lahko vpneš razne nastavke do premera 3,2 mm.

Za kaj pa bi to uporabljal?

Drugače ti pa namesto FSB 240/E priporočam IB/E, ker vsebuje boljše ležaje.

LDŽ

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2008 7:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pred kratkim kupil 50 -ko in je super. Vsaj glede na prejšnjo rešitev. Vrtam pa na roko - nimam stojala. Napajam kar z laboratorijskim napajalnikom.
Tonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2008 7:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vrjetno [slovenščina je zame španska vas] pozabil napisati bistvo! Very Happy za amatersko vrtanje tiv bi ga uporabljal.

@Highlag kje in za koliko si ga kupil? Kaj si dobil v paketu?
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2008 7:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej v Bauhaus kje ima prostor za Proxxon in Dremel.

Nazadnje urejal/a andrejj Pon Sep 08, 2008 11:05 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2008 9:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je napisal Andrejj. Dobil sem poleg še 6 izmenljivih vpenjalnih čeljusti. Mislim, da je bilo to vse.
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2008 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsekakor se odloči za manjšega in sicer micromot 50E, ker je lahek in zanesljivo dovolj močan za vrtanje v tiskana vezja.
100W proxxon je tako težak kot dremel in podobni, res je močan ampak za vrtanje tiskanih vezij neroden, prevelik in pretežak.
Vsekakor vzemi micromot 50E brez regulacije Exclamation torej navadnega, da ga lahko napajaš kar iz računalniškega napajalnika, lahko dodaš zunanjo regulacijo, sicer pa jo sploh ne rabiš, ni potrebno. Najlepše dela nekje na 12V do 12,5V
Glava je pri obeh vrtalnikih proxxon popolnoma enaka.

JamesQ
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 7:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni.

Če že boš kupoval katergakoli od Proxxonovih vrtalnikov, si privošči se mizico MB 140/S. Mislim, da navkljub špartanskemu videzu izredno dobro pripomore k vrtanju lepih lukenj.

Sam imam vrtalnik IB/E, mizico MB 140/S in gibljivo gred. Poleg IB/E sem dobil nekaj nastavkov in en set čeljusti, poleg gibljive gredi pa še drugi set čeljusti. Res je da sem dal lep kupček denarja, ampak tako lahko brezskrbno delam. Edino na čase bi mi prav prišel LB/E, pa še to samo na račun daljšega vratu.

Dobro oceni svoje potrebe, pojdi in si poglej kako izgledajo Dremel in Proxxon vrtalniki, dodatki in njihove cene.

Sam sem se odločal med Dremel in Proxxon kompletom vrtalnika, mizice in gibljive gredi. Razlika v ceni je bil zanemarljiva. Proxxon me je prepričal zaradi "profi" izgleda.

LDŽ

Tonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 7:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupil proxxona 50E in napajalnik! tvar je taka, da bom zelo mobilen in usmernika ne morem vleči ravno povsod! Danes po službi ga testiram!
Nazaj na vrh
rudolf
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Sep 2007 23:10
Aktiv.: 0.07
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam imam proxxona 50E in sem zelo zadovoljen. Sedaj sem se odločil da si tudi kupim mizico za vrtanje, pa me zanime kje jih prodajajo in kakšna je cena.

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JamesQ
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav.

@rudolf.. mizico MB 140/S prodajajo na zastopništvu za Proxxon Rubico d.o.o., v Bauhaus (nisem čisto prepričan, če imajo na zalogi) ter v Conradu.

V Conradu jo prodajajo za 52.25 EUR(št. izdelka: 823834). Rubico ti pošlje celoten aktualen cenik za Proxxon, če jim pošlješ email. Za ceno v Bauhausu pa ne vem.

LDŽ

Tonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bau***** jo ima. Pri njih mi je všeč, da v primeru da najdeš v 15 dneh cenejšo verzijo izdelka, ti dajo še dodaten popust! Na vse elektro izdelke je 5 let garancije!
Nazaj na vrh
gargamel
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 11:42
Aktiv.: 0.60
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 12:13 pm    Naslov sporočila:  Proxxon Micromot 50/E Odgovori s citatom

Si bom malo izposodil tole temo.
Zanima me če ima kdo Proxxon Micromot 50/E. In sicer bi prosil če mi kdo lahko pomeri premer strojčka, da vidim če mi bo pasal v stojalo ki sem ga imel do sedaj, ali bo treba kaj predelovati. Nameravam ga kupiti preki interneta, zato sprašujem.

Hvala lepa.

mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam ga doma, če ti ne bo noben odgovoril, bom zvečer pomeril!
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni