|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
moliere Neznanec

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 9:59 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00 Kraj: gor dol po slo
|
Objavljeno: Sre Sep 10, 2008 10:23 am Naslov sporočila: vezje za preklop med dvema izvirima elektrike |
|
|
zanima me, kako bi izpeljal preklop med dvema izvoroma elektrike.
Problem je v tem, da bi po določeni porabi energije na enem izvoru avtomatika preklopila na drugi izvor in potem spet nazaj.
Težave imamo pri ogrevanju skupnega dovoza do garaž z sosedom in bi tako enostavno rešili pravično delitev stroškov.
Hvala in lep pozdrav!
Moliere |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sre Sep 10, 2008 11:20 am Naslov sporočila: Re: vezje za preklop med dvema izvirima elektrike |
|
|
moliere je napisal/a: |
Problem je v tem, da bi po določeni porabi energije na enem izvoru avtomatika preklopila na drugi izvor in potem spet nazaj.
Težave imamo pri ogrevanju skupnega dovoza do garaž z sosedom in bi tako enostavno rešili pravično delitev stroškov.
Hvala in lep pozdrav!
Moliere |
Po moje najceneje kakšen časovni rele, ki se mu da nastavit čase, da tako preklaplja kakor ti želiš ali pa naprimer programska ura za preklapljanje števcev za VT in NT načinu odčitavanja števca el.energije. _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Sep 10, 2008 12:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj bi komplicirala dovod iz dveh koncev? Lahko si na enem koncu montirata merilec porabe toka za dobrih 10€ in tako pošteno delita strošek. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni