www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

NTFS in FAT32 na enem disku ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.82
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2005 10:50 pm    Naslov sporočila:  NTFS in FAT32 na enem disku ? Odgovori s citatom

Ravnokar sem sveže naložil en PC z W2000. 80G disk sem razkosal na 3 enake kose. Na prvi particiji je sistem. Formatirana je na NTFS. Eno particijo sem hotel formatirati na FAT32. Formatiranje (z windowsov) je sicer potekalo a, ko je bilo končano je sledilo obvestilo, da ni narejeno Confused . Enako sem poskusil formatiranje iz dos-ovega okna. Pri 100% mi je javil nekaj v stilu "The volume is too big for FAT32"
Kos diska je velik okrog 25G. Obstaja kak limit za FAT32 ali je fora v tem, da je sistem na NTFS -ju?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lagrange
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Okt 2003 10:07
Aktiv.: 0.69
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 24, 2005 11:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da Windows 2000 in XP podpirajo do 32GB dolge FAT32 particije.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;184006

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;314463
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.14
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 25, 2005 12:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na enem disku imas sigurno lahko vec razlicnih tipov particij, jaz sem imel win (fat32), za linux (swap, ext3,reiserfs). probaj najprej low level format pa potem naredi ostali particiji
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 25, 2005 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za začetek si preberi tole:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q314463

robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 25, 2005 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, lahko poskusiš tudi v Win. programu. Če si na prvo particijo že naložil XP-je. V Start, zaženi, vpiši diskmgmt.msc , poskusi če ti najde particije ali prazen prostor na disku, potem bo šlo formatirat. Limit za FAT 32 je pa 32Gb, z dodatkom (dodatnim programom) pa gre tudi več (to zadnje nisem preskusil, vendar so mi tako zagotavljali na servisu računalnikov)
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 25, 2005 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robertos,

Naloženo imam W2000. Sicer sem kar vse particije formatiral NTFS tako, da je stvar rešena. Očitno je bil problem ravno "prevelik kos" ki je bil velik več kot 32G.

edigs
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 09 Mar 2005 18:13
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 09, 2005 7:08 pm    Naslov sporočila:  FAT32 Odgovori s citatom

Tako je. FAT32 je omejen na 32Gb.
Tu ni kaj storiti.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.95
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 09, 2005 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem kako, Question ampak brez posebnih programov imam FAT32 disk čez 80Gb.

Gdisk.jpg
 Opis:
FAT32 čez 32Gb
 Velikost datoteke:  511.08 KB
 Pogledana:  20 krat

Gdisk.jpg

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 09, 2005 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok, vrjetno to nimaš na W2000?. Po moje je vzrok format priložen W2000 -ki.

P.S.
Iztok hvala za "tisto" poslano na email. Preizkušeno ter dela brez problema. Wink

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.95
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2005 11:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta disk z FAT32 čez 80Gb uporabljam že dolgo na multi-boot računalniku. Brez problemov z njim delajo Win ME, NT in XP-ji brez SP-jev.

Silvo je napisal/a:
P.S.
Iztok hvala za "tisto" poslano na email. Preizkušeno ter dela brez problema. Wink

Silvo, ni za kaj. BTW, pri meni držita dva reka: "Roka roko ..." in " Uporabljat je treba tudi lopato in ne samo grablje"! Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni