www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

sprejemnik oddajnik s picom

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sampi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Feb 2005 10:29
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 09, 2005 8:21 pm    Naslov sporočila:  sprejemnik oddajnik s picom Odgovori s citatom

Zanima me kakšne sprejemnike oziroma oddajnike uporabljate za kakšne komunikacijske aplikacije s kakšnim mikrokontrolerjem, kakšne so kaj cene takih modulov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 09, 2005 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj PIC omogoča več vrst komunikacije: USART, I2C, SPI, CAN...
Če to sprašuješ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sampi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 09, 2005 9:14 pm    Naslov sporočila:  Sprejemnik oddajnik Odgovori s citatom

Brezžična komunikacija sem mislil.

Kako daleč je komu uspelo oddajat signal?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 09, 2005 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PIC ti lahko eventuelno pri brezžični komunikaciji služi kot koder in dekoder, ki pa z dosegom nima nobene veze. Doseg je odvisen od VF dela katerega pa ne moreš izvesti s PIC-em.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 09, 2005 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali imaš v mislih rfPIC ?
sampi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2005 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene zanima kakšne oddajnike in sprejemnike uprabljate pri prenosu podatkov med dvema pic-oma na daljavo?

Kako daleč vam je uspelo komunicirat?
Nazaj na vrh
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 10, 2005 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem nabavil sprejemnik in oddajnik pri Conradu Oddajanje in sprejem potekata na 433,92 MHz ...

Tule je pa še link na stran od izdelka .... POVEZAVA

Pa ne zamerit, ker sem dal povezavo na zgoraj omenjeno firmo, ni mišljeno kot reklama.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sampi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2005 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa poteka komunikacija preko tega sprejemnika ?
A mogoče lahko kar direkt oddajam signal iz rs232?
Nazaj na vrh
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2005 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Digitalna komunikacija. Ni problema, samo prilagoditi je potrebno signal iz RS232 na 5V logiko.

Jaz bi vrjetno naredil vezjece z max232 in potem direktno gor priklopil oddajnik. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sampi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2005 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super.
Vmesnik za pretvorbni na 5v pa že imam z maxom narejeno
hvala
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni