www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

SPDIF 2 analog converter
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
BrezC
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 9:06
Aktiv.: 0.39

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 18, 2005 3:31 pm    Naslov sporočila:  SPDIF 2 analog converter Odgovori s citatom

Je že kdo probal to narediti, zanima me predvsem zaradi šumečih analognih izhodov zvoka iz PC-ja...Ker SPDIF izhod imam na matični plošči me zanima če se da narediti v lastni režiji konverter v analogni signal..
Ta konverter bi vgradil v amp, povezava PC - amp pa bi bila z optičnim vlaknom...
Zanimajo me predvsem sheme, dobavljivost IC-jev, konektorjev, optičnih povezav, skratka DIY izvedba...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.87
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 18, 2005 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Conrad-u imaš en kit komplet za pretvorbo, poišči komplet, tam boš našel tudi načrt.
Imaš pa tudi v Elektorju 12/2002 vezje z Texas PCM2902.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
urosst
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Feb 2005 9:52
Aktiv.: 0.34

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2005 7:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na netu imaš dosti rešitev
cenovno boš prišel težko pod 20000 sit.

uporabi google iskalni niz "dac diy"
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2005 7:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Našel sem dve zanimivi povezavi, ki bosta vrjetno kar pomagali Smile

http://sound.westhost.com/project85.htm

http://www.epanorama.net/documents/audio/spdif.html

Pa veliko uspehov Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.64
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2005 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

urosst je napisal/a:
cenovno boš prišel težko pod 20000 sit.

Question če je to res, potem je bolje za isti denar nabaviti eno MiniDisc komponento. S tem imaš od PCja ločen DA in tudi AD konverter.

Tako imam jaz narejeno. Rabiš samo 2 toslinka: TOTX in TORX, par uporov in kakšen kondi in tuljavico za filtriranje napajanja.

LP, aly.

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70694.97

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2005 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70694.95

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2005 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
urosst
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Feb 2005 9:52
Aktiv.: 0.34

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2005 10:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sama samogradja se obrestuje šele takrat ko zelo izbolšaš sistem.
sam mam narejen tak dac dela super.

maš pa pocen varianto eksternega SB preko vodila USB ki stane 10kSit
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.38
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2005 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa kaj takega?

Lp, Frenki

spdif.jpg
 Opis:
Dvosmerni S/PDIF
 Velikost datoteke:  1.38 MB
 Pogledana:  66 krat

spdif.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2005 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To kar je pripel frenki, ni DA ali AD konverter ampak samo dvosmerni pretvornik DD med optičnim signalom in standardnim električnim signalom v coax kablu...

LP, aly.

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.38
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2005 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče narobe razumljeno vprašanje, ... - če pa na zgornje dodaš še tole, ...

Lp, Frenki

Audio-DAC.pdf
 Opis:
Mini DAC

Download
 Ime datoteke:  Audio-DAC.pdf
 Velikost datoteke:  173.26 KB
 Downloadano:  45 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2005 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zelo luštna zadeva tale konverter.. Samo UDAxxx čip je treba najti.
Meni se zdi da bi lahko TORX priključil kar direktno na tale konverter, brez driverja in trafota. Edino to bi moral naštudirat, ali se ga priključi namesto cinch konektorja ali direktno na čip. Po moje bo ta hruga rešitev boljša, če čip podpira 5V vhod.

Če se bo kdo lotil izdelave PCBja in nakupa čipovja, se javim zraven. Toliko urgentno pa ne rabim, da bi se sam lotil Very Happy

LP, aly.

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.00
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2005 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če lahko malo smetim.

Imam en minidisk player. Muziko snemam v glavnem s CD playerja, ki ima optični izhod.

Imam pa tudi eno "super duper" zvočno kartico, ki pa ima le koaksialni SPDIF izhod. Našel sem že eno shemo kako priključiti na kartico optični oddajnik, pa me zanima če se komu sanja kakšen je oddajnik ki ima oznake TP05A 0406, ki se mi valja pa ga ne znam priključiti, ker je brez vseh drugih oznak. Zadeva je bila priložena k zvočni kartici, ki je integrirana na matično ploščo, vendar so bile performanse obupne, tako da sem kupil drugo.

Konverterja nebi rad delal.

aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2005 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

highlag, da iz računalnika ven spraviš svetlobo, vsekakor rabiš konverter. Najbolj enostaven je visokosvetilna rdeča LED + upor Very Happy
To sem imel jaz narejeno in mi je lepo delalo. Potem sem pa rabil še vhod in sem si naredil TIV kjer imam gor TOTX in TORX in montirano v prazno 5' mesto spredaj. Sedaj mi izhodni driver pri zvočni ne švica več, ker mu ni treba poganjat 20mA ven

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.00
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 22, 2005 7:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislil sem na Coax->optical konverter.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2 dni