www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako usposobiti LCD od Nokie N70?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fb
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Nov 2007 17:41
Aktiv.: 0.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 15, 2008 8:07 pm    Naslov sporočila:  Kako usposobiti LCD od Nokie N70? Odgovori s citatom

Doma imam eno pokvarjeno nokio N70, katere LCD bi rad usposobil! Malo sem pobrskal po internetu, tako da kar se tiče protokola ne bom imel težav, pojavi pa se mi težava pri pinoutih LCD-ja. Našel sem pinout za podoben bravni lcd, vendar ima moj dodanih nekaj pinov... tu se pa pojavi problem.

Ker se datasheeti takih LCD-jev težko dobijo, bi prosil za nasvet. Kako naj se lotim zadeve, da bom (na koncu seveda) vedel kaj kakšen pin na konektorju pomeni? Ima kdo že kake izkušnje z kako tako stvajo?

Najlepša hvala za nasvete in predloge, ter vašo pomoč!

PS. kot omenjeno LCD pripada popolnoma neuporabni nokiji, zato mi samo zaseda prostor na mizi in je namenjen v koš za smeti - preden pa to izvedem bi vsaj poizkusil ga obuditi, čeprav ga pri tem uničim!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 15, 2008 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V N70 je še marsikaj uporabnega ne zgolj LCD. Telefon torej še zdaleč ni za v koš !
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.34
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 15, 2008 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče ti bo kaj pomagal datasheet Nokia N70 notri je nekaj načrtov, nevem poglej:

n70_RM-84_schematics_1_0.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  n70_RM-84_schematics_1_0.pdf
 Velikost datoteke:  1.66 MB
 Downloadano:  73 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
fb
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Nov 2007 17:41
Aktiv.: 0.18

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 3:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[quote="VolkD"]V N70 je še marsikaj uporabnega ne zgolj LCD. Telefon torej še zdaleč ni za v koš ![/quote]

Vem in na to upam! To z košem je bilo mišljeno kot če kaj skurim ne bo pretirane škode.

@drVrh: Najlepša hvala. To je tisto kar sem iskal! Kje si pa to dobil če smem prašat (meni namreš iskanje po googlu ni obrodilo nekih pretiranih sadov, je pa tudi res da nisem iskal service manualov). Vseeno še enkrat najlepša hvala!
Nazaj na vrh
Peter
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55
Aktiv.: 1.58
Kraj: Pod krvavcem nekje

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 8:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Internet je poln Service manualov samo treba jih je poiskat
jaz sem za svoj telefon našel vse je pa SE

izi9
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 18 Jul 2009 19:24
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 18, 2009 7:29 pm    Naslov sporočila:  n70+voda Odgovori s citatom

men je tale telefonček padu v vodo, od začetka ko se je zadeva posušila, je celo delala do neke mere razen signala ni našlo, zdej pa niti to noče. ma mogoče kdo kakšno idejo?
Nazaj na vrh
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.26

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 18, 2009 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je link kako uporabiti LCD od Nokie. Mogoče bo kaj koristilo.
http://elfly.pl/tachometr/tacho_eng.htm

LP
Matjaz
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.30

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 18, 2009 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobri nameni ampak zgrešil si bistvo.
kvadavik
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jul 2009 0:50
Aktiv.: 0.08
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 20, 2009 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Dobri nameni ampak zgrešil si bistvo.

in čas. Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni