Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
T4C3R Član

Pridružen-a: Tor 20 Sep 2005 17:38 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: Celje - okolica
|
Objavljeno: Tor Okt 21, 2008 10:48 pm Naslov sporočila: Poslušanje skozi zid |
|
|
najprej lep pozdrav!
Kot sem že v naslovu napisal me zanima tole "poslušanje čez zid". Nimam namenov komurkoli prisluškovati,gre zgolj le za eksperiment. Kot sem videl na neki sliki na bol*a.com, je to narejeno kot nekakšen ojačevalnik za slušalke in pa piezzo zvočniček (nekako tako zgleda kot on v vizitkah za r.d. in podobno...). Torej zanima me kako naj bi to delovalo? Delovanje samega piezota in ojačevalca za slušalke mi je jasno,ampak to priključim skupaj pa je to to? In še nekaj. Kje bi dobil kak tak piezo ker nimam doma nikjer kake čestitke...? Se da kupiti to npr. v kakem HTE?
hvala za pomoč in lp!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Tor Okt 21, 2008 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
El. stetoskop, bil je v svetu elektronike. Malo pobrskati pa bo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T4C3R Član

Pridružen-a: Tor 20 Sep 2005 17:38 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: Celje - okolica
|
Objavljeno: Tor Okt 21, 2008 11:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala. Pobrskal bi,vendar je bil pred kratkim "odstranjen" arhiv SE iz tukajšnje knjižnice, tako da so na razpolago samo letošnje številke. Je ta električni stetoskop v kateri številki od letos?
Aja sicer bom verjetno že našel kaj o tej temi na internetu, samo zanima me kje naj najdem te piezote...?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.71 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sre Okt 22, 2008 12:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Piezzo v primerni obliki ima Con***, pa mogoče še kdo. Če ne pa kupi eno pojočo čestitko in jo pač razmontiraj...
Najde pa se jih tudi v mnogih igračah in kakih napravah, ki znajo zapiskat. _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Sre Okt 22, 2008 12:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj sploh rabis specificni piezo?
Ali ni tako, da rabis samo slusalke, mikrofon, ojacevalnik in napajalnik? Piezo kot mikrofon? Edino to ja. Pomoje bi bil tudi navaden kondenzatorski cisto v redu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Okt 23, 2008 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
v HTE-ju imas kup različnih pitzeov, tam pri oknu jih imajo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T4C3R Član

|
Objavljeno: Čet Okt 23, 2008 9:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dorijan je napisal/a: |
v HTE-ju imas kup različnih pitzeov, tam pri oknu jih imajo |
Bom jutri preveril hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 23, 2008 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
T4C3R je napisal/a: |
Hvala. Pobrskal bi,vendar je bil pred kratkim "odstranjen" arhiv SE iz tukajšnje knjižnice, tako da so na razpolago samo letošnje številke. Je ta električni stetoskop v kateri številki od letos?
|
Uporabi tale iskalnik
Lp
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Okt 23, 2008 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole že skoraj brezupno iskanje piezzotov nima nobenega smisla. Za poslušanje so dobre tudi navadne slušalke od MP3 predvajalnikov. Bistven je dober kondenzatorski mikrofon in ojačevalec s čim manj lastnega šuma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

|
Objavljeno: Čet Okt 23, 2008 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Tole že skoraj brezupno iskanje piezzotov nima nobenega smisla. Za poslušanje so dobre tudi navadne slušalke od MP3 predvajalnikov. Bistven je dober kondenzatorski mikrofon in ojačevalec s čim manj lastnega šuma. |
Točno tako! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T4C3R Član

|
Objavljeno: Pet Okt 24, 2008 10:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
To mi je jasno, samo jaz sem napisal da sem zasledil da nekdo prodaja ta el.stetoskop s piezzotom in da bi se rad malo piogral da vidim če stvar deluje. Zato sem iskal piezote  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|