www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

polnilec

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aljaz_
Član
Član

Pridružen-a: Pon 20 Okt 2008 19:20
Aktiv.: 0.15

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 7:24 pm    Naslov sporočila:  polnilec Odgovori s citatom

zdravo
sem nov na forumu pa me zanima če kdo ve kako doma narediti polniti za akumulatorje(ukvarjam se z modelarstvom)
danes sem doma predelal pc napajalnik pa bi potreboval še polnilec
lp aljaž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
cimer
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 0:07
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo Aljaž,

predlagam, da bolj natančno opišeš katere oziroma kakšne akumulatorje bi rad polnil, potem ti bomo lažje pomagali.

Marko S.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljaz_
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja
doma imam el rc avtomobil in ima 7.2v baterije(Ni-cd)
to je to
lp aljaž
p.s.
http://www.wikihow.com/Convert-a-Computer-ATX-Power-Supply-to-a-Lab-Power-Supply
izdelal sem nekaj podobnega
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen na forumu.

Bojim se, da je na tem forumu bolj malo članov s telepatskimi sposobnostmi.

Če želiš kakšen uporaben nasvet bi precej pomagalo, če bi malo bolj točno napisal, kaj rabiš, ter dodal vsaj eno piko in veliko začetnico.

Priporočam branje te in te teme.
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri teh "baterijah" je vazna predvsem kapaciteta!
Na njej ti pise nekaj v stilu NiMh(ali NiCd) 7,2V/xxxxmAh - vazni so tisti xxxx in NiMh ali NiCd Wink

Akumulatorcke se polni s tokom-zato je to vazno Wink

BDW: Kaksen avtomobilcek si si omislil ?
Jaz imam v kleti 3 nitro-metanolce in 2 na strom Cool

aljaz_
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 6:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no
baterije: 7.2v 1500mAh
to je vse
imam štrom HPI E10
je začetniški
ampak kmalu bom preidel na bencin
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lahko narediš to http://electronics.mambix.eu/products/4-products/9-batterycharger, samo je že malo zastarel dizajn, deluje pa 100% Very Happy

tudi sam se ga uporabljal za modelarstvo. potem sem pa svoj uC prodal enemu, ki ga je delal za seminarsko. za sebe bom naredil drugega. pred kratkim sem pa našel original kodo na enem starem backup-u in sem se odločil da jo dam na splet pod creative-commons licenco, imaš tudi source poleg za uC.

p.s. imam še vedno sestavljenega, samo vhodni napajalnik manjka in nekako boš moral zgenerirati negativno napetost za operacijski ojačevalec. boš pa rabil točne napetosti brez nihanja da bo referenca konstantna.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aljaz_
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2008 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,
doma imam predelan pc napajalnik
(opisan v enem izmed mojih postov).
Ko ga zaženem deluje, poskusim narediti iskro (kar ni najbolj pametno) a napajalnik se je izključil. Nato sem ga moral še enkrat vklučiti.
Zdi se mi, da ima varovalko pa če morda kdo ve kje je, da bi jo odstanil.
lp Aljaž Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 7:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne moreš odstranit, je elektronska, ko preobremeniš napajalnik se ugasne
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aljaz_
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,
potem bi vseeno deloval, če bi ga priklopil na 12v polnilec ?
lp
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poizkusi, skurit ga tako ali tako ne moreš ker ima varovalko Razz

edino kar se ti lahko zgodi je da bo na začetku preveč toka potegnil in se ti bo zato izklapljal, oz. da mora biti tudi 5V linija obremenjena da 12V deluje.

aljaz_
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To se pravi če hočem vžgati polnilec moram tudirumeno nekam utakniti ?
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 12:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

odvisno, starejši so imeli tako narejeno da če si hotel imeti 12V si na 5V linijo eno avto žarnico priključil (ali je bilo ravno obratno )

poizkusi Very Happy

lahko da ti ga ven meče tudi zaradi tega, ker prevelik tok potegne na začetku.

int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Med napajalnikom in polnicem je razlika.
1. Naj bi imel čim bolj konstantno napetost
2. Potrebuje omejitev polnilnega toka.

Uporaba nepredelanega PC napajalnika namesto polnilca ni najboljša ideja.

Citiram:
poizkusi, skurit ga tako ali tako ne moreš ker ima varovalko

Mislim, da je mogoče poškodovati PC napajalnik samo z napačno prilkjučitvijo (dovolj velikega) akumulatorja, brez priklopa na omrežno napetost.
Nazaj na vrh
aljaz_
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No končno sem končal zadevo.
Hvala za nasvete Very Happy Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni