www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Antivirusni program

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
promehanik
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41
Aktiv.: 2.57

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 18, 2008 5:35 pm    Naslov sporočila:  Antivirusni program Odgovori s citatom

Pravkar se mi je pojavilo spodnje okno, ki pravi, da je našel na računalniku viruse in naj inštaliram Anvivirus 2009?

Zanima me ali je to res, ali je kakšna nepotrebna šara?

lp, prom

Clipboard01.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  149.29 KB
 Pogledana:  46 krat

Clipboard01.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
promehanik
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41
Aktiv.: 2.57

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 18, 2008 6:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pretestiral z NOD-om in ni nič našel.
Spodaj je pripet izpis od NOD-a. Če si jaz prav razlagam je vse OK.
Očitno je tisti Antivirus 2009 čisti nateg.

lp, prom

Clipboard02.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  52.71 KB
 Pogledana:  13 krat

Clipboard02.jpg

Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 18, 2008 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

141k je že itak realna velikost virusa, ne pa antivirusa Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 18, 2008 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A si ta antivirus sam inštaliral? Ali je to slučajno Vista antivirus? Katero različico Noda uporabljaš?
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2008 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iščem nov antivirusni program , tokrt ga bom nabavil , našel sem zanimiv seznam opisov :

ANTIVIRUS TEST

sedaj testiram tega http://www.emsisoft.com/en/software/antimalware/

ocenjen je dobro pa tudi cena je sprejemljiva 15€ (popust za slovence Confused )

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2008 11:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NOD32 uporabljam že 3 leta in to brez ene samcate napake. Kakšno leto nazaj so me en čas poleti spamali z Email virusi in nisem fasal niti enega. Uporabljam pa na Visti in WXP home. Program je zagnan ves čas in dela res brezhibno. Med surfanjem, igranjem igric ... Wink
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2008 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spam itak prestreže že gmail, ki mu nastaviš filter , tako da sploh ni potrebe da obremenjuješ povezavo zaradi tega dolvleka.

Iščem pa eno ugodno in relativno močno rešitev s preglednim vmesnikom. Sem poskusil kaperskya pa me zelo moti ta načičkanost ( vista je nula proti njemu)
imel sem dobre izkušnje s BitDefenderjem (Siol) , samo gledam tudi na končno ceno

Batman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43
Aktiv.: 1.12
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 24, 2008 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Antivirus 2009 je lažen antivirus in prav težko ga je odstraniti, ko je enkrat instaliran.
@promehanik, kot vidim imaš staro verzijo NOD32-a in ni čudno, če nimaš nobenih virusov, saj jih ta verzija niti pol ni sposobna najti. Če ga takoj zamenjaš, si ga prepozno. Naloži si raje kak dober free antivirus, kot npr: AVG, Avast, Avira.... ali pa najnovejšo verzijo NOD32-a.
Nazaj na vrh
Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2008 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@lucca brassi: kakšni so rezultati testa?

Drugače sem pa zasledil:
"Emsisoft is giving away free one year licenses for their A-Squared Anti-Malware. A-Squared provides real time protection against spyware/ adware, rootkits, worms, tracking cookies and trojans. In addition to its powerful scanner and daily updates, A-Squared compliments its signature based background guard protection with its Malware-IDS (Intrusion Detection System) behavioral analysis.

Read more about A-Squared Anti-Malware here-
http://www.emsisoft.com/en/

Here is how to get the program free-
1. Create a user account on Emsisoft.com at the link below-
http://www.emsisoft.com/en/software/account/
2. Check your email for your password which will be sent by Emsisoft
3. Enter your user name and password at the link below-
http://cc.emsisoft.com/login.aspx...fault.aspx
4. After you have logged on click on Manage Licenses at the left side of the page. Then click the “Convert a coupon code” link.
5. Enter nanova5736 as the coupon code. You should now see A-Squared Anti-Malware with a one year license.
6. Download and install the A-Squared Anti-Malware program.
7. After installation, you’ll be prompted to enter an account to login. Enter the same email address and password that you entered in Customer Center on the program and click Log in.
8. Check your user account on Emsisoft to see you have a one year license."
Nazaj na vrh
denis303
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 30 Okt 2008 16:47
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 4:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nod32 je najboljši in zelo malo obremeni PC.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni