www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ELEKTROTEHNIŠKA DOKUMENTACIJA

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dragan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 29 Okt 2008 18:38
Aktiv.: 0.05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2008 9:21 pm    Naslov sporočila: icon_question ELEKTROTEHNIŠKA DOKUMENTACIJA Odgovori s citatom

....

Nazadnje urejal/a dragan Ned Nov 23, 2008 4:32 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
1OVER0
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06
Aktiv.: 1.19
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2008 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Ja in kaj si že do sedaj naredil...kje se je zataknilo?
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2008 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zataknilo se je najbrž že kar pri pojmu profesor - najverjetneje nekdo, ki je bil ali je še vedno zaposlen v industriji ali kot s.p., zraven pa še služi s tem, da se dve popoldanski uri sprehaja pred tablo in predava samemu sebi.
Tudi pri nas je bil tak primer. Razdelil načrte, zdaj pa naredi projektno dokumentacijo, kar je pogoj za pristop k izpitu. Ni druge, kot da si od nekoga, ki to že obvlada, sposodiš končni izdelek in ga prekopiraš. Na ustem delu izpita pa moraš biti politik - govoriti zato, da govoriš, ne za to, da bi kaj povedal. Dobiš tisto ubogo 6-ko (ali dvojko) in gremo dalje. Učiš se za diplomo, ne za znanje.
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2008 7:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1. Predstavljaj si ta prostor, kot da si v njem. Nato vanj nariši, kje bi bile vtičnice, luči, stikala zanje, bojlerji,..

2. potem se odloči, katere vtičnice bi bilo logično vezati na isto varovalko in tako oštevilči tokokroge. Isto naredi z lučmi in stikali, seveda pa ne pozabi na ostale porabnike

3. iz tega potem naredi enopolno shemo

4. Nato pa te čaka še papirnati/računski del. Tu se ti bo še zataknilo in potem zopet vprašaj, kako in kaj.

5. Do tretje točke boš pa moral kar znati, če se učiš "elektriko"
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2008 8:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prosij kakšnega tvojega znanca ali sorodnika ki ima hišo.Ta ima dokument oziroma načrt hiše.V njej boš našel načrt električne inštalacije.
Nazaj na vrh
dragan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 29 Okt 2008 18:38
Aktiv.: 0.05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 08, 2008 4:04 pm    Naslov sporočila:  lp Odgovori s citatom

vtičnice,, luči, stikala to sem ze naredil v shemo...... čisto nov sem v temu in mi ni bilo jasno kako naj začnem...Začetek je najtezji.... eno polno shemo imam,razdelinik imam,problem mi je v dokumentaciji npr.uvod,potem je na kazalu splosno, upam da boste me razumeli ker [slovenščina je zame španska vas] čisto nov v temu....Lp hvala =D
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.40

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 08, 2008 4:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na shemi označi tokokroge (iste oznake, kot so v enopolni shemi)
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 08, 2008 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagal bi tudi, da v stopnišče in hodnike daš tudi kakšno izmenično in križno stiako za vklapljat luči na več mestih.
Lp Srečko

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni