|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dragan Član

Pridružen-a: Sre 29 Okt 2008 18:38 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.05 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 4:29 pm Naslov sporočila: kako polagamo optiko ? |
|
|
lp .... kako polagamo optiko? ali je to skrivnost ? _________________ only god can judge me |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na ulicah se vlaci po ceveh,po stopniscih praviloma v quadro kanale,po stanovanjih pa kakor je.
Kdor se je kaj vozil od Godovica proti Idriji je lahko videl,da se lahko glavne medkrajevne opticne vode lahko priveze s staro zico na primeren hrast,nato se ga vrze preko leske in naprej z vezicami priveze na obcestno ograjo
Za vec informacij pa potrebujemo natancnejsi odgovor  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragan Član

|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
delam seminarsko nalogo glede optičnih kablov....in me zanima če kdo pozna princip kako se polagajo, če ima kdo kšno literaturo kajti jaz ne najdm na interentu.... pa tudi dvimim da se da kar tako dobiti zato prosim za pomoč ... hvala za odg. =) _________________ only god can judge me |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vidicdarko Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 19:52 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.11 Kraj: Predmeja
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 11:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar sem videl optični kabel polagajo v plastične (alkaten) cevi. Postopek poteka nekako takole: Najprej izkopljejo cca. 100 - 120 cm globok kanal v katerega nasujejo cca.20 cm finega peska. Na pesek nato položijo alkaten cev (ponavadi pride dvocevna). Na vrh dodajo še pesek cca. 20 cm. Nad pesek položijo strelovodno pleteno žico (baker) in na to zasujejo z materijalom (zemljo). Optični kabel položijo v cev s pomočjo zračnega kompresorja. V posebno napravo dajo "čolniček", kateri je pritrjen na optični kabel. Kabel pa je navit na kolut. Kadar spustijo zrak za "čolniček" se ta začne hitro pomikati po alkaten cevi in za seboj vleče optični kabel. Tak sistem sem videl že več kot pred 10 leti. Mogoče je sedaj kako drugače. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragan Član

|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
najlepša hvala _________________ only god can judge me |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni