www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Funkcijski generator z MAX038
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 17, 18, 19  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2003 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPG78,

Moj merilec je v "sendivču" Bom pripel fotografijo ko pridem domov. Napisal bom tudi mere. Moje ohišje je "Made in home" ....služba Embarassed

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2003 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dimenzije ohišja napišem popoldne, ker ga imam doma. Sam imam dve tiskanini ker sem pred časom nekaj teh za frekvencmeter naredil in sem eno porabil. Tiskanini ležita na "dnu" škatle ena zraven druge, s tem da je frekvencmeter povezan do displaya s cca 15cm flat kablom. Upam da si predstavljaš Confused .

Mimogrede Matej, vrtanje v aluminij ni problem, pa tudi luknje so povsem okrogle če je ob vrtanju obdelovanec trdno vpet. Je pa prednost aluminija še v tem ker se da razmeroma enostavno naredit luknjo za LCD. Sam navrtam po označenem in nato robove popilim Wink. Za take prototipe kot je to se mi zdi dovolj dobro. Sicer je pa čez nalepljena samolepilna folija ki tudi skrije kako napako.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2003 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPG78, dimenzije mojega ohišja so 160x80x130 (ŠxVxG).

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
castro
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Sep 2003 0:19
Aktiv.: 0.30

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2003 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še par stvari v zvezi z obdelavo aluminija:

Zlata vredno je, če imaš možnost vrtanja na vertikalnem vrtalnem stroju (za silo je seveda dobro tudi stojalo, na katerega vpneš vrtalnik). Danes se da te stroje, seveda za amatersko rabo, dobiti že kar za primerno ceno. Druga stvar je sveder. Svedri za Al so nekoliko drugačni od običajnih svedrov za kovino, saj imajo drugačen kot odrezovanja. Seveda pa lahko uporabimo tudi navadne HSS ali HSS* svedre, kjer za lepše vrtanje sveder po vsaki izvrtini očistimo, med vrtanjem pa obdelovanec in sveder mažemo s strojnim oljem (par kapljic).

Že Silvo je zgoraj omenil stopenjske svedre; ti so zlata vredni pri večjih izvrtinah, pa tudi luknja pride lepo in natančno izvrtana.

LP, Andrej
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2003 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj sicer že "zložen" v "Made in home" ohišje še brez napisov ter gumbov.

lp
Silvo

Pa270147.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  413.04 KB
 Pogledana:  399 krat

Pa270147.jpg

Pa270146.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  398.31 KB
 Pogledana:  224 krat

Pa270146.jpg

Nazaj na vrh
matej
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00
Aktiv.: 1.14
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2003 11:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni slabo.
Malo bi blo dobro če bi še ohišje obdelo(kakšna nalepka kot jo ima frenki) drugače pa super.
Kako se kaj obnaša???Frekvenc meter sedaj dela natančno????

l.p.
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.98
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 31, 2003 2:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pa to je neverjetno res nimam sreče Crying or Very sad
sem naročil izhodni buffer pri ic v Ljubljani od farnella vendar so me danes poklicali da ga ni več
a je mogoče kakšna druga varjanta za ga naročit al pa če bi probal s kakšnim drugim čipom?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
djtech
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Okt 2003 21:47
Aktiv.: 0.48
Kraj: Cerkvenjak

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2003 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem vprašal v IC elektroniki če je možno nabaviti EL2001 pa so mi rekli da ga ni možno dobit.Kaj pa naj zaj naredim ???? Confused
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2003 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem gledal kako je s pinout-om a MAXIM v svojem Evaluation Kit -u uporablja MAX 442 v IC-ju 3ksit Evil or Very Mad Twisted Evil mi je žal, da ga takrat ko sem samle naročeval nisem naročil Crying or Very sad

lp
Silvo
Nazaj na vrh
jursi5
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 0:27
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 08, 2004 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali bi lahko kdo naštel kateri operacijski ojačevalniki pridejo v poštev za izhodni napetostni sledilnik?

AD810, max442, ......

LP,David
Nazaj na vrh
zoki
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50
Aktiv.: 0.50

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2004 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!
Najbrž ste temo že podrobno obdelali,vendar me zanima kaj mislite o tej shemi?
Meni se zdi bolj zanimiva,kot tista z "el2001",ker ima več funkcij,še najbolj se mi zdi uporabna funkcija,da spreminjas razmerje signal-pavza(PWM) in lahko hitro simuliraš kakšen PWM kontroler.
Preden pa se odločim za izdelavo,me zanima še vaše mnenje.

shema.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  113.07 KB
 Pogledana:  382 krat

shema.gif

Nazaj na vrh
djtech
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2004 1:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki zakaj ne morem dodati priponke ?? NArisal sem namreč tiskanino v Layout pa bi jo rad pripel. Arrow
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2004 2:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vrjetno bo problem format datoteke? Daj jo v "ZIP" arhiv, ter poskusi to pripeti.
djtech
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2004 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo to mi napiše Upload Error: Could not upload Attachment to ./files/tisk.zip.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 09, 2005 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za vrtanje luknje je boljše ,če najprej vrtati z manjšim svedrom,potem zmalo večjim in nazadnje z večjim.to ne bo nastala trikotna luknja.Ker ,če bi enkrat z večjim in dobi grda izvrtnina.Pa sveder naj bo brušena.Videl to sliko od Frenki,lepo je izdelan.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 17, 18, 19  Naslednja
Stran 4 od 19

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni