|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
AtKo Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 15:46 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 3:50 am Naslov sporočila: 5.1 surround - win VISTA |
|
|
Sem kupil zvočnike Genius 5.1, in imam problem pri nastavitvi le teh na windows visti.
Imam prenosnik Acer Aspire 9420 z zvočno kartico Realtek HD Audio. Moj problem je, da nemorem izbrati možnosti 5.1 sistema torej surround. V nadzorni plošči odprem sound, ter kliknem na Speakers->Configure. Na voljo imam samo stereo, pritisnem next in mam dve možnosti: 1. Front left and right in 2. Surround speakers. Le problem je ker lahko izberem samo prvo možnost, druga mi je onemogočena (je sivkaste barve). Kako torej usposobiti ta sistem zvočnikov na mojem prenosniku? Sem bral po googlu, ter ugotovil da je to velik problem pri Visti. Ima kdo kakšno idejo?
Sem tudi probal z novimi driverji za Realtek, ampak ni nič pomagalo.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 7:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Imaš sploh na prenosniku 5.1 ali s/pdif izhod? _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Dvomim da tvoj prenosnik sploh IMA 5.1 kanalni zvok. A ima dva konektorja - zeleni in roza ? Eden je line out, drugi mikrofonski vhod. Če nima še tretjega konektorja, potem definitivno nima 5.1 kanalnega zvoka, zato ga tudi ne moreš izbrati. Za 5.1 rabiš tri konektorje, ki so ponavadi line in/ line out in mikrofon, lahko pa jih spremeniš v front/back/ in sub-center. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 1:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekatere MB, sicer stacionarnih računalnikov, imajo tudi samo 3 priklope, ki pa jih lahko v Biosu spremeniš tako, da delujjo v 5.1 načinu. S tem pa seveda izgubiš mikrofonski in linijski vhod. Poglej če imaš v Biosu kaj takega na izbiro. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
AtKo Član

|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ima tri konektorje. Zeleni (line out), roza (mikrofon) in črn (zvočniki). Problem je, ker neznam nastaviti, da vse tri spremenim v front/back/center-sub. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.29 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
V navodilih je pod izhodi opisano to:
I/O interface
• PC Card slot (one Type II)
• Four USB 2.0 ports
• External display (VGA) port
• S-video/TV-out (NTSC/PAL) port
• Headphones/speaker/line-out jack with S/PDIF support
• Microphone-in jack
• Line-in jack
• Ethernet (RJ-45) port
• Modem (RJ-11) port
• DC-in jack for AC adapterr
Tako da po mojem mnenju boš potreboval zvočnike ki imajo S/PDIF vhod .
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
AtKo Član

|
Objavljeno: Pet Dec 05, 2008 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja novih zvočnikov ziher nebom kupoval. Želim ta problem rešiti na laptopu, ker sem bral po raznih tujih forumih kako so to rešili, vendar meni tako ni uspelo, zato sprašujem še tu na slovenskem forumu če zna kdo rešiti težavo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni