|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.97 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 1:08 pm Naslov sporočila: anketarji |
|
|
Pravkar sem dobil nenajavljen obisk. Nekdo je prišel na vrata in želel od mene, da izpolnim neko anketo. Kar se osebnega počutja tiče imam že nekaj dni "slabe dneve". Roka ne dela prav, nogo pa bolj vlečem za seboj, kot pa hodim po njej.
Moral sem torej eno nadstropje nižje odpret vrata in ugotoviti kaj neznanec sploh hoče. Neka anketa o..... ne vem o čem. Nočem ankete! (Hočem mir in čas, da se spet nekako sestavim).
Približno tak je bil tudi moj odgovor:"Danes ne sprejemam obiskov."
Ampak ne, ni upošteval. Silil je vame in razlagal, da gre zgolj za 15 vprašanj. Meni pa preprosto ni bilo do tega, da bi karkoli bral in razmišljal. Potem pa se mi je posvetilo ! Pa dobro, kaj jaz moram to odgovarjat ? Ali moram trpet, da nekdo iz mene istiska moje mnenje z vprašanji, ki so največkrat postavljena tako, da je odgovor tako rekoč že vnaprej znan ? Kdo mu daje pravico, da mi krade moj čas in me spravlja v slabo voljo ?
"... zavedanje in...........moralne dolžnosti...." mi je še priletelo v uho preden se je naredila popolna tema.
Včeraj je sin žagal drva. Kantica je bila še na dvorišču. Le kak liter mešanice sem uspel politi in anketar je dojel, da je treba vzeti tek pod noge.
Kako se pa vi rešite tega nebodigatreba ?
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.68 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rečem NE tako, da ni možnosti ugovora in jih odslovim ter zaprem vrata stanovanja, vse to preden mu pustim do nove besede. Vedno deluje. Osebno mi dvigujejo pritisk tako telefonski kot fizični nadlegovalci z anketami.
L.P.,
Miha
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.42 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 1:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav, tolažite se s tem:
Ko sem bil v angliji pri prijatelju, ima svoje podjetje SoutWestMarinePluming. On pa dobi klice iz afrike po MINIMALNO 3X na da VSAKI dan. Ker so klici iz afrike jih ni mogoče blokirati, so pa zgolj ljudje ko nekaj prodajajo in gnjavijo, gnjavijo in gnjavijo. Številke pa ne more menjati zaradi podjetja.
Drugače pa seveda:
- " Prosim? "
- " Anketa, je kdo polnoleten? "
- " Seveda takoj ga pokličem "
- " Po 30 min... "
- " Pip, pip, pip, pip.... "
_________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.87 Kraj: Gorenjska
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.54
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem enkrat takoj na prvo vprasanje zacel anketarico nadlegovati nazaj z vprasanji, pa je po parih minutah revica obupala in se vljudno poslovila. Spraseval sem jo o njeni zaposlitvi (pri anketarjih), o zdravstvenem zavarovanju v sluzbi, placi, dodatkih, dopustu, delovnem casu, vzdusju in odnosu s sodelavkami in podobnih (osebnih) nesmislih, v kakrsne se je zelela ona vtikati. Zraven je sedel kolega in skoraj crknil od smeha.
Pomaga tudi cisto normalno "hvala, nic ne bomo kupili" ... sploh tistim, ki nic ne prodajajo.
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70715.82
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.44 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobim občutek, da teh anketarjev nihče noče
Poznam odličen način kako se (vsaj telefonično) znebiti teh grozovitnežev. Telefonsko številko ne objaviš v imenuku. Vedno vas najdejo v in izključno samo v imeniku.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 2:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če mi kdo pride na vrata, mu takoj povem, da ima 15 sekund časa, da pove na hitro in na kratko, kaj ima, po tem času pa bom povedal ali ga bom poslušal še naprej. Nekateri vzamejo stvari resno in se poskušajo potruditi, večina pa trobezljajo napiflano besedilo. Po preteku 15 sekund, ki jih skrbno odmerim s štoparico, si lahko samo mislite, kaj se zgodi: večinoma rečem samo "NE, hvala" in zaprem vrata. Preprosto, hitro in učinkovito.
Telefonskih anketarjev pa tudi ne maram, reakcija pa kakor sem volje. Včasih samo poslušam nekaj sekund in odložim slušalko brez besed, včasih rečem "ne, hvala" in odložim, včasih pa jih malce sarkastično sprašujem.
Najbolj trapasta mi je anketa, ko želijo osebo, ki je stara med 15 in 65 let in je imela zadnja rojstni dan. Velikokrat vprašam, kako bodo oni preverili, če je oseba, ki se bo pogovarjala res prava? vedno odgovorijo, da ne vedo kako bodo preverili in da ne bodo preverjali... "ja kaj pa potem sprašujete neumnosti?"
Je kdo razmišljal o peticiji, s katero bi poskušali doseči to, da bi bila v telefonskem imeniku poleg številke še oznaka o dovoljenju direktnega marketinga, tako kot je nalepka na poštnih nabiralnikih? Če bi bila v imeniku poleg številke oznaka, bi spammerje lahko prijavili
_________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.54
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 2:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Dobim občutek, da teh anketarjev nihče noče
Poznam odličen način kako se (vsaj telefonično) znebiti teh grozovitnežev. Telefonsko številko ne objaviš v imenuku. Vedno vas najdejo v in izključno samo v imeniku. |
Se bolsje je, ce se kar v luknjo zakopljes Menda se ja ne bodo normalni ljudje morali skrivati pred nadlegovanjem ? Moralo bi biti ravno obratno - da se nadlegovalci bojijo posledic.
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh Član

Pridružen-a: Pet 08 Apr 2005 18:27 Prispevkov: 225 Aktiv.: 0.95 Kraj: Maribor-Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dokler so te s takšnimi anketami našli kvečjemu 1x na leto, sem še z veseljem sodeloval. Ko pa so me pred kakšnim tednom 3x v enem DNEVU našli, pa več nisem vedel kdo je tu nor. Kar se mene tiče je to vtikanje v zasebno življenje in bi moralo biti prepovedano.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.37 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 3:26 pm Naslov sporočila: Anketarji |
|
|
Resnica je da anketarji podatke dobijo od nekod drugje in ne iz telefonskega imenika! Na telefonski klic jih vedno vprašam koliko bom zaslužil, in tu se konča.
Ko pa enkrat pristanete na anketo lahko jo pričakujete še velikokrat.
V blokih so si anketarji celo označevali zvonce pred vrati na katerih so se vedno lahko ustavili in opravili anketo!
Vlado
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.86 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S56RGA Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33 Prispevkov: 325 Aktiv.: 1.59 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Silvo
Namesto lajanja, bi jaz raje posnel:
"Pozdravljeni. V kolikor ste pozvonili z namenom anketiranja, prodaje ali tratenja časa vas obveščam, da nisem dosegljiv."
ali pa
"Če želite polnoletno osebo pritisnite A, če želite mladoletno osebo pritisnite B"
..... in tako mu zastaviš 25 vprašanj preden zvonec zares pozvoni...
_________________ Agar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.93 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni nikoli ne sprašuje,ko povem da ne slišim.Pa imam mir
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.78 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 7:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na živce mi gre to po telefomu:
Želela bi govoriti z osebo ki je imela nazadnje rojstni dan.
PA KAJ JIH TO BRIGA!!!
Ponavadi rečem z otroškim glasom: Mame in tata ni doma, sta šla na potovanje, doma je samo nona, ki pa slabo sliši.
Ta je tudi dober način:
http://www.youtube.com/watch?v=meDD2GNAwAw
_________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 2 Ur