|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ti kdo na dom pride delati anketo, glej da boš še isto noč zaklenil vse, kar se zakleniti da. Denar pa iz predalnikov v banke in trezorje! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2758 Aktiv.: 13.25 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je kaka zanimiva telefonska anketa odgovorim na njo, večinoma pa ne. Pred nadležnimi anketarji in prodajalci preko telefona nas varuje zakon, ki govori o tem, da če neko firmo opozoriš, da nočeš več sprejemati njihovih klicev, se morajo tega držati v nasprotnem primeru lahko firmo prijaviš na ustrezno službo; globe za podjetja niso nizke, zato se večinoma držijo teh opozoril. Moram reči, da že dolgo ni bilo kake ankete/prodaje po telefonu, očitno so dali našo cifro na black listo. Z akviziterji pa pri nas ni problemov, saj jih ni (umirjeno življenje na vasi), sem ter tja pridejo kaki Poljaki in cigani ter rib'nčani in primorci z vinom. Nekateri so dobrodošli, drugi ne... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4771 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ma ljudje vedno nasedejo in napravijo anketo (bog ve zakaj sploh rabijo te podatke) zadnjič so (dobro zanje) našli mojo mamo na telefon. Po 15.min je rekla vsa žalostna. Pa saj je rekla, da bo čisto kratka anketa.....
Jaz ponavadi končam anketo po max 4. sekundah z stavkom "ne hvala" _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Madona imate nekateri hude težave.... A kar po puško?
Imate pa nekateri kar interesantne "prijeme", hehe.
Telefonski anketarji se mi pojavljajo različno, 0÷3 mesečno. (*)
Tu ni težko reči "me ne zanima" in odložit. Zaenkrat mi še niso tako tečni, da bi od njih zahteval izbris iz seznama.
Na vrata tako anketarji kot akviziterji pozvonijo redko. Da bi mi kdo nastavil čevelj medtem ko bi mu pred nosom zapiral vrata še nisem doživel. Če se ti da, se lahko naganjaš z njimi in jih odganjaš tudi več kot 10 minut, če se ti ne da pa zaključiš v 10 sekundah.
Domofon/videofon pa tudi že dolgo ni več tako vesoljska in nedosegljiva zadeva, za recimo tiste, ki ne stanujejo v istem nadstropju kot so vhodna vrata.
(*) Kličejo samo na številko iz imenika, na neobjavljene še nisem prejel niti ene same ankete.
Res je to, kar je napisal Vlado, po blokih si nekateri označujejo zvonce. Dandanes jim električne ključavnice in domofoni malce otežujejo zadeve in ne vem koliko je to označevanje še aktualno, saj na srečo že nekaj časa ne živim več v bloku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.05 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kličejo tudi na številkie, ki niso objavljene v imeniku! Ne vem kako so jo dobili!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iz "nagradnih listkov", katere nekateri veselo izpolnjujejo po trgovinah? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kličejo iz nekih 5-mestnih številk ali pa iz skritih, tako da v nobenem primeru ne moreš poklicati nazaj. Enkrat se mi je izpisala 5-mestna cifra in nisem vedel kaj je to, pomislil sem da mi prikaz ne dela v redu, izvedel sem da so to najete cifre ravno za reklamne namene. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
V takih primerih anketarja poprosiš za številko, da ga zvečer pokličeš, ko boš imel čas.
Aja, ponavadi je ne da, ker noče da ga nadleguješ v njegovem domačem miru  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me prav zanima, kako bi anketarji doživljali to nadlegovanje, če bi jih nekdo stalno zasipaval z reklamami in vprašanji; mislim, da tisti ki opravljajo ta poklic nimajo "100 pik". Sicer pa že iz principa ne bi kupil neke stvari pri teh firmah ki kličejo, grem raje h konkurenci, pa čeprav je dražje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04 Prispevkov: 191 Aktiv.: 0.91 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ha ha ha, nekaterim odgovorom sem se prav nasmejal.
Tudi sam sovražim anketarje. Običajno kličejo ravno v času kosila in sprašujejo kot ste že omenili bedarije.
No, najbolj semšno se mi je zdelo nekaj let nazaj ko je na vrata pozvonil nek možakar z več ušei kot zobmi in z južnjaškim naglasom dejal " dober dan gospa (odprla je mama), bojlerje pucamo". Ne vem kaj mu je takrat odgovorila, ampak tist možakar bi prišel v stanovanju samo preko mojega trupla, he he he.
Zadnji čas z nadlegovalci nimam več problema. Vrata odpiram samo najavljenim gostom, stacionarnega telefona nimam več, gsm številke pa pišem samo tja kamor se mi zdi smiselno. Nobenih anket, nobenih nagradnih kuponov in podobnih zadev ne izpolnujem. No way!
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me spomni na dve puncu v Sparu, ki sta anketirale za neko zavarovalnico. S tamalim v vozičku čakava, da si boljša polovica nabavi neke ženske reči, ko prideta punci do naju in vprašata, če lahko zastavita tri vprašanja. Rečem, da lahko, ker sem bil ravno dobre volje. Odgovorim na tista tri res kratka vpršanja, nakar sledi: "še vaši podatki". Rečem "ne, hvala, ne rabim spama", oni dve pa "nič ne boste dobili spama, samo o naših akcijah in ponudbah vas bomo obveščali"...
Ja kaj hudiča pa je to, če ne spam?!?!
Res so hecni. Na srečo me nadlegovalci doma pustijo pri miru. Enkrat samkrat so me na vratih napadle jehovke. Smo imeli zanimivo debato, po kateri mi niti brezplačnega izvoda Stražnega stolpa niso pustile  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polhar Član

Pridružen-a: Sob 04 Mar 2006 9:11 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.53 Kraj: Dol pri Ljubljani
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že pred nekaj leti je prišel k sosedu en prodajat atlase.
Pa pride sosed na balkon in ga vpraša kaj bi rad.
Pa reče:"Neki mam za vas gospod."
Sosed ni kar tako hotel hoditi dol, ampak ker je ravno pričakoval neko pošiljko je poslal dol svojega sina.
Pa pride dol do vrat sin, ki je včasih treniral boks.
Ko je izvedel da nadležnež prodaja knjige, je njegov obraz postal rdeč.
Prodajalca v naslednjem trenutku ni bilo več
Pa pride isti prodajalec k nam prodajat.
Oče mu reče, da če kaj prodaja naj se kar obrne.
prodajalec reče:"Ne, ne, jaz bi rad samo vaše mnenje o knjigi"
Jaz sem se takrat ravno malo igral s kijem in teniško žogco
Ko je oče izvedel da vseeno prodaja knjige, se je obrnil k meni in rekel:"dej kij"
vam povem da tako hitrega šprinta še nisem videl
nevem zakaj se raje ne udleži teka na 100m
mogoče zato ker tam nima take vzpodbude
Sem kasneje izvedel, da je bilo pri drugih sosedih isto,
pri enih je kar sam hotel iti v hišo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 11:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
piroman je napisal/a: |
Enkrat samkrat so me na vratih napadle jehovke. Smo imeli zanimivo debato, po kateri mi niti brezplačnega izvoda Stražnega stolpa niso pustile  |
Haha, tole me je spomnilo na enega mojega prijatelja..
Odpre vrata, pa jehovci zunaj.
Potem pa slišim... Ooooooo.. imate 3 sekunde da greste .....naprej.
Šok. Meni nič jasno. Jehovcem pa še manj.
Potem pa en tak tresk, da sem mislil, da bodo vrata padla dol. Tip pa: " Zamudili ! Tri sekunde je mimo." _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok245 Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2008 7:54 Prispevkov: 131 Aktiv.: 0.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 11:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
zelo mi gre na živce in ker imamo doma 2 telefona se na enega javim jim rečem da se mi ne da pol pa čez dan ali pa takoj kličejo in spet mene dobijo. zelo se mi dobro zdi da se potem zmeraj čudijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2008 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
piroman je napisal/a: |
Enkrat samkrat so me na vratih napadle jehovke. Smo imeli zanimivo debato, po kateri mi niti brezplačnega izvoda Stražnega stolpa niso pustile  |
Haha, tole me je spomnilo na enega mojega prijatelja..
Odpre vrata, pa jehovci zunaj.
Potem pa slišim... Ooooooo.. imate 3 sekunde da greste .....naprej.
Šok. Meni nič jasno. Jehovcem pa še manj.
Potem pa en tak tresk, da sem mislil, da bodo vrata padla dol. Tip pa: " Zamudili ! Tri sekunde je mimo." |
Takim moraš postaviti vprašanje: Če je res to, da imajo enkrat na leto taki praznik, ko se vsi slečejo, gredo v gozd, in potem hopacupa vsi križemkražem?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni