|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
janez88 Član

Pridružen-a: Čet 22 Nov 2007 1:24 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.28 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 2:54 am Naslov sporočila: Oškodovan pri ocenitvi-totalka |
|
|
Ima kdo že kako izkušnjo, glede zavarovalnic, ki ti kot poravnavo pošljejo ponudbo izplačila 1/3vrednosti cene vozil, ki se nekako na trgu prodajajo.
Se je že kdo pogajal za višjo ceno kot oškodovanec (nesrečo povzročil vinjeni) in , je to sploh smiselno ali vzemi ponujeno ali pojdi do pravnika in potem.....?
Hvala, lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rselan Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2008 12:56 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.05 Kraj: Staje
|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 10:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Enostavno pokliči na poravnavo, pa njih vpraši okol tega!
link
Načeoma se oni ukvarjajo s takimi zadevami.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70783.74
|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej debate na ostalih forumih, na Alterju, Mobisuxu in Avtomobilizmu, kjer je že veliko napisanega.
Je pa res da je prva ponudba nizka, tako da je ne sprejmi prehitro.
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 11:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pritoži se! Meni so najprej ponudili cca. 1500€ za "totalko", ko sem se pritožil (brez obrazložitve, napisal sem samo, da nisem zadovoljen s ponujenim zneskom), so mi ponudili 250€ več. Če bi vedel, da njihova definiceija "totalke" ni vredna pol qrca, bi jim zagrozil s tožbo in zahteval popravilo avto z novimi deli. Kolikor sem se pogovarjal s kolegom pravnikom, so ti dolžni vzpostavit prejšnje stanje. Šele, ko to ni možno, se začneš pogovarjati o denarni odškodnini... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je škode nad cca 60% vrednosti nepoškodovanega vozila, gre za ekonomsko totalko.
Od skupne vrednosti pa nato odštejejo vrednost "rešenih" delov, torej razbitine, ki ti ostanejo.
Kolikor slišim, običajno poskušajo z nategi.
Osebno sem za tovrstno totalko dobil več kot je bil avto pred poškodbo dejansko vreden (za koliko bi ga lahko prodal), je pa res, da bi uradno popravilo stalo vsaj 2x toliko....
Sicer je meni bil vreden več, a taki izgovori jih nekako ne zanimajo.
Da sem zadevo uredil za 1/4 prejetega je pa stvar lastnega angažiranja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2008 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Madmax, kaj je za zavarovalnico "ekonomska totalka" zate, kot oškodovanca, ni relevantno. Ti nimaš nikakršnega razmerja z zavarovalnico, ker se ti škoda izplača iz zavarovančeve police. "Ekonomska totalka" je le nateg, s katerim te zavarovalnica najležje odpravi... Dokler ni tvoj avto v stanju, v kakršenm je bil pred nesrečo, si ti na izgubi, katere nisi dolžan krit iz svojega žepa! _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janez88 Član

Pridružen-a: Čet 22 Nov 2007 1:24 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.28 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pet Dec 26, 2008 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj je najbolje da se odpravim na zavarovalnico (Ver.....) in poskušam reklamirat zadevo
Res ste izčrpni in lepe praznike
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni