|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rookie Neznanec

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 1:49 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 8:55 pm Naslov sporočila: Restavriranje povozenega posnetka s kasete (magnetnega traku |
|
|
Pozdravljeni.
Od mnogih sem ze slisal, da naj bi bilo mogoce vsaj delno restavrirati (zaznati) posnetek s kasete, ki je bil presnet. Po mojem to sicer ni mogoce, ker brisalna magnetna glava pri snemanju trak do dobra razmagneti, nakar se cez posname se nek drug posnetek.
Pa vendar sem se odlocil, da preverim nekaj. Med predvajanjem kasete, ki je bila presneta (2x posneta), sem spreminjal potek po sirini traku, da bi videl, ce je morebiti kje "med stezami" na traku ostalo kaj posnetega, a zal ni bilo nicesar. Brisalna glava je zagotovo vse "pocistila", kjer pa je bila pri normalnem poslusanju tisina, je bilo ob pojacanju signala prevec suma, da bi ugotovil, ce je med stezama ostalo kaj od prej.
Sprasujem pa vas, ali je mogoce, da vseeno obstaja kak drugacen postopek, morda celo kaka bolj fina in natancna oprema, ki bi bila sposobna zaznati posnetek na kaseti, ki je bil presnet? Kako bi se tega lotili v Sovi-nih laboratorijih? Gre pri vsem skupaj samo za mit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enkrat so bile v eni racunalniski reviji objavljene slike delno prepisanega zapisa na disku, a gre pri magnetnem traku za isti princip. Se najbolj uporabno orodje za rekonstrukcijo bi bil (sodec po slikah) zelo mocan mikroskop z izkusenim operaterjem in potem tako, nekaj milijonov (ali sto milijonov) bitov en za drugim rocno prebrati ...  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni