www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nategovanje GSM uporabnikov s komercialnimi sporočili
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tonko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45
Aktiv.: 2.28
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 28, 2008 1:17 pm    Naslov sporočila: icon_angry Nategovanje GSM uporabnikov s komercialnimi sporočili Odgovori s citatom

Podobno kot nategovanje s klici na TV iz te teme, nas tudi razni ponudniki "SMS megle" nategujejo s plačljivimi komercialnimi SMS sporočili.
Pred časom je žena za neko oddajo na TV glasovala preko GSM-a. Od takrat naprej je dobivala komercialna SMS sporočila, za katere je šele na računu ugotovila da jih zaračunavajo do 2€ po sporočilu. Takoj je poklicala na Simobil, ker ji ni bilo jasno zakaj dobiva ta sporočila. Povedali so, da je verjetno kje z uporabo GSM-a glasovala ali kaj podobnega in s tem posredovala svojo številko podjetju ki sedaj pošilja ta sporočila.
Ob tej neželeni prijavi naj bi nekje pisalo da je sedaj prijavljena za dobivanje komercialnih sporočil, vendar tega ni nikjer videla. Za odjavo je Simobilu morala povedati iz katere številke dobiva sporočila in so odjavili prejemanje komercialnih sporočil iz te številke.
Čez kakšen mesec se je ista pesem s komercialnimi SMS-i pojavila pri hčerki, ki je imela predplačniški paket. To sem ugotovil, ker je zelo hitro porabila stanje na računu halo.
Poklical sem na Simobil, za odjavo so zahtevali PUK kodo. PUK kode seveda nisem imel, zato sporočil nisem mogel odjaviti.
Od kolega sem izvedel da odjavo lahko naredim sam preko interneta na Simobil-ovi strani na tem naslovu: .
SIMOBIL BLOKADA KOMERCIALNIH SPOROČIL
Vpišeš telefonsko številko, označiš vsa komercialna sporočila ter pritisneš pošlji. Vsi problemi so bili rešeni v nekaj sekundah. S tem se blokira vsa komercialna SMS sporočila (verjetno so s tem blokirana tudi želena sporočila BANK o spremembi stanja na računu).
Potem sem še enkrat poklical na Simobil in jih vprašal zakaj mi niso povedali za odjavo preko interneta. Rekli so da za to možnost ne povejo ker imajo potem oni probleme s strankami ker ne dobivajo več sporočil, ter da Simobil nima nič zaslužka s temi SMS-i in da oni tega ne podpirajo.

S temi sporočili so nas oškodovali vsaj za 40€. Verjetno je še veliko takih ki sporočila dobivajo pa sploh ne vejo da so plačljiva.

Dol z lopovi!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 28, 2008 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Isto se je zgodilo eni moji sosedi le, da je bilo to na mobitelu.
Je rekla, da se je zamudila kar nekaj časa peden so jo "zbrisali" iz tega "seznama". Evil or Very Mad Confused

Lp Srečko

s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 28, 2008 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravzaprav niso oni lopovi.
Tisti, ki pošlje SMS je naiven.
Drobni tisk pove marsikaj, le nihče ga ne bere.

tonko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45
Aktiv.: 2.28
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 28, 2008 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če niso lopovi zakaj potem komplicirajo pri odjavi in ne povejo da se lahko odjaviš preko interneta?
Ker so veliki Lopovi in veliki Cig... raje zahtevajo PUK kodo !
Drobni tisk pa je velikokrat tako majhen, da ga lahko vidiš samo če imaš HD-TV pa še to na največ pol metra.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.12
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 28, 2008 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nimaš kaj. Vedno več bo tega. Vedno bolj bo treba biti pozoren....
Jaz sem se navadil, če točno ne poznam "sistema" ne pošljem SMSja, pa naj gre še tako v dobrodelne namene....

Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.30
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 28, 2008 2:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hello

Ja to pa res ni OK tudi sam sem ugotovil da ciganijo na vseh straneh z novimi fintami.

Tudi pri tehniki je tako vedno slabša kvaliteta materialov in izdelave za enako ceno da ti crkne samo od sebe pol se pa smejijo ko so te okoli prnesli.

Vedno so rekli da je socializem zlo za kapitaliste jaz pa pravim da je ravno obratno.

Kapitalizem je največje zlo ki zatira tehnološki napredek, ogroža delovna mesta in socialno varnost.

Že čakam revolucijo tako ne bo več šlo dolgo.

Lp

Darko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
vidicdarko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 19:52
Aktiv.: 0.11
Kraj: Predmeja

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 28, 2008 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popolnoma se strinjam z Darkom. Po gozdovih iščem "sumljive ljudi", da se jim pridružim.
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 28, 2008 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Namig vsem SMS dobrotnikom in ostalim.

Ko gledate TV naj bo GSM vsaj 15m daleč, po možnosti še zaklenjen.

Ali drugače: ne jim nasedat, ko bodo stroški linij večji kot nateg.....

Zdravja in sreče pa čim manj dima v 2009.

program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 28, 2008 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem imel tudi težave s tem. Kar nekaj številk mi je vestno pišiljalo SMS-je. Pa sem poklical na Mobitel in jim rekel, da tega več nočem, pa so me samo vprašali za mojo telefonsko številko in čez nekaj sekund rekli, da sem odjavljen od vseh komercialnih sporočil.

Hudiča, tipkovnica mi ne prime dobro pa črke izpuščam! :S

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 28, 2008 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo še ena poštena lumparija.
Lopov ni noben, pa vse je lepo napisano, le brat se vsem ne da vsega, še posebej tiste tamale črke kjer je bistvo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2008 12:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena iz med takšnih internetnih ponudb, kjer te nateg.... je tudi Getty Mobile
Pogojev uporabe je toliko, da si moraš vzet čas, da jih prebereš.
Seveda, prijateljičina hčerka je našla eno dobro ozadje, ali melodijo, saj nevem točno kaj, pa dobro cena je bila sprejemljiva in se je seveda registrirala, ter v bistvu kupila to ozadje. (tako misleč)
Ko je prejela MMS je ugotovila, da njen telefon tega ne podpira in sporočilo enostavno zbrisala. Nato pa se je začela veselica, parkrat na teden je prejemala neka MMS sporočila, ki jih je seveda enostavno zbrisala, šele na koncu meseca, je prijateljica ugotovila, da hčerki vsako sporočilo kasirajo in, da se to enostavno ne neha.
Možnost odjave je seveda na njihovi strani, ampak zakaj je niso opozorili, že pri prvem sklepanju, nakupu, da je to naročilo na prejemanje in ne zgolj nakup enega samega MMS-ja. Seveda moti jo tudi to, da ni nikakršnega opozorila, da njen telefon ne podpira storitve, storitev zakasirat pa znajo.
Vse skupaj podpirata Mobitel in SiMobil, ki imata verjetno tudi kaj zraven, če nista slučajno že ti dve podjetji sami ustanoviteljici nategov.

ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2008 12:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robertos je napisal/a:

Vse skupaj podpirata Mobitel in SiMobil, ki imata verjetno tudi kaj zraven, če nista slučajno že ti dve podjetji sami ustanoviteljici nategov.

To je rezultat uspešnih menedžerjev, če ne gre več pošteno do še večjega zaslužka, gre z "lopovščino".

Sistem kot taki je zato, da se s tem privabi čim več uporabnikov. Če bi že na začetku jasno napisali vse pogoje, bi se marsikdo obrnil. So pa pogoji sodelovanja vedno naslovljeni bodisi na neko internetno stran ali drug medijski vir in da najdeš vse pogoje ter jih prebereš ti vzame kar nekaj časa.

Tako pa se najdejo vedno novi uporabniki, ker vseh pogojev sodelovanja si sploh ne preberejo, ker se jim ne da. Večina pa jih je naivnih, tako kot je že bilo rečeno in ravno na to naivnost igrajo ti zaslužkarji.

Veliko je takih, ki se s tem kasneje tudi sprijaznijo, si pač reče "Eh, saj dobivam za ta denar kakšne dobre fore na tel. in jih nato sam naprej pošiljam svojim prijateljem".

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2008 2:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko se prijavis v tak sms klub dobis povratni sms v katerem pise ceno, pogoje in kaj poslati za odjavo. Tako da tu ni nobenega drobnega tiska in prevar, le to da se nekomu ne da prebrat celega sms-a 160 znakov dolzine.
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2008 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko vse odpove prebeeri navodila. Ne se jezit na tiste, ki to znajo izkoristiti.

PS. kupil sem navadno baterijsko svetilko in SEM prebral navodila!

Če se že fabrika "potrudi" in da navodila, je uporabnik sam kriv če jih ne upošteva!

Moj moto je: Ne beri VELIKO napisano, vzemi LUPO in preberi MALI tisk.

Pa veselo v razne 200% piramide, pa 100% zaslužke, Pa "zastonj" kr neki.

Folk PAMET v roke! Če pa kdo nasede, pa NJEGOV problem, ne pa tistega, ki je znal izkoristit neumnost.

Država naj bi nas ščitila pred nezakonitimi dejanji, ne pa pred lastno neumnostjo.

GregaG
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 22:14
Aktiv.: 0.41
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2008 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

danes glih gledal na A kanalu reklamo za mobi vohun, pa ce nisi mal bol pozoren hitro spregledas drobni tist zaradi izstopajočega ozadja

napisano pa tudi tako, da ce bi zraven buljil v Tv nebi videl kaj piše
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni