|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dzoni2k2 Neznanec

Pridružen-a: Sob 27 Dec 2008 23:46 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 11:57 pm Naslov sporočila: LCD 'brni' z visoko frekvenco |
|
|
Gre za Sony KDL-46W4500. V trenutku, ko se vklopi backlight zacne iz notranjosti LCDja prihajat nadlezno in predirljivo brnenje precej visoke frekvence. Osebno ga slisim celo iz razdalje 4 m. Kolikor [slovenščina je zame španska vas] uspel brat razne AV forume nisem edini, ceprav nekateri trdijo da je njihov tv neslisen ali pa da se slisi samo nekaj cm dalec.
Zanima me kot prvo kaj konkretno to brni, predvidevam da je nekaj v povezavi s flourescentno osvetlitvijo. Morda kak visokonapetostni regulator?! Streljam v temo cist, ker nisem elektronik. Gre tle za kako serijsko napako. Morda uporaba nekvalitetnih delov. Tezko se sprijaznim, da je to nekaj normalnega, ker pri drugih dveh LCDjih (sicer druge znamke), ki jih imamo v hisi tega brnenja ni.
Zdej gruntam a naj poklicem servis, da pridejo stvar pogledat in morda zamenjajo kak manjsi poceni del ali nima smisla.
Dragi elektroniki svetujte  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 1:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Brni najbrž visokofrekvenčni trafo, za neon osvetlitev.
Če je v garanciji nesti na servis, če ni pa tudi s tem da ni nujno da je pooblaščeni.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 3:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni brni pri PC LCD monitorju nekaj, kar se fizicno drzi konektorja za napajanje; torej ce kabel za napajanje pravilmo namestim (tako da je zavit in da zavoj kabla "pritiska" na mizo), potem brnenja ni.
Predlagam, da poskusas poiskati dele, ki se mehansko slabo drzijo - ce brnenje poneha, ko tak del stabiliziras (= trdno primes oz. stisnes ob nekaj drugega), potem si nasel izvor tezav; se vedno je TV v garanciji, tako da naj kar servis skrbi za to, a tako vsaj ves povedati kaj je narobe.
Se ena opomba: govoris o "brnenju", hkrati pa uporabljas besedno zvezo "visoke frekvence". To je precej nezdruzljivo - brnenje so tipicno nizke frekvence, visoke so pa cviljenje. Moj LCD monitor (sreca pa taka ) "premore" oboje, torej nadlezno brni, ce kabel za napajanje ni uprt v nekaj (pri meni v mizo), za povrh pa se nagravzno visokofrekvencno cvili, ce je izkljucen racunalnik (torej da ni video signala in gre monitor zaradi tega v standby oz. sleep), napajanje pa je vseeno vkljuceno. Resitev je opora kabla v mizo in izklop monitorja ponoci ... _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.45 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 10:16 am Naslov sporočila: |
|
|
uh, ravnokar sem pred nabavo 46w4500 ali 46w4730....
bral sem tudi nek forum, kjer je lastnik mel težave z "oblaki" in neenakomerno osvetlitvijo.... lahko ti kaj komentiraš, kako je to pri tvojem tv? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dzoni2k2 Neznanec

|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Clouding je viden, ce mas backlight nastavljen previsoko. Sam ga imam na minimium. Odvisno je tudi od osvetlitve v prostoru. Ce gledas tv v temi je opazno pri temejsih scenah. Ce mas primerno osvetljen prostor bos tezko opazil. Mene osebno ne moti prevec.
damo je napisal/a: |
uh, ravnokar sem pred nabavo 46w4500 ali 46w4730....
bral sem tudi nek forum, kjer je lastnik mel težave z "oblaki" in neenakomerno osvetlitvijo.... lahko ti kaj komentiraš, kako je to pri tvojem tv? |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dzoni2k2 Neznanec

|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Se ena opomba: govoris o "brnenju", hkrati pa uporabljas besedno zvezo "visoke frekvence". To je precej nezdruzljivo - brnenje so tipicno nizke frekvence, visoke so pa cviljenje. Moj LCD monitor (sreca pa taka ) "premore" oboje, torej nadlezno brni, ce kabel za napajanje ni uprt v nekaj (pri meni v mizo), za povrh pa se nagravzno visokofrekvencno cvili, ce je izkljucen racunalnik (torej da ni video signala in gre monitor zaradi tega v standby oz. sleep), napajanje pa je vseeno vkljuceno. Resitev je opora kabla v mizo in izklop monitorja ponoci ... |
Ja tezko je z besedami opisat ali gre za brnenje ali cviljenje. Je pa definitivno predirljiv zvok visje frekvence, ki ga zaznas tudi ob normalni glasnosti tvja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dzoni2k2 Neznanec

|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
gregzy87 je napisal/a: |
Brni najbrž visokofrekvenčni trafo, za neon osvetlitev.
Če je v garanciji nesti na servis, če ni pa tudi s tem da ni nujno da je pooblaščeni.  |
Ja dozdeva se mi da je dejansko nekaj v zvezi s tem. Ker ce dam lampo na off (tv se vedno deluje) 'brnenje' v trenutku izgine in je tv absolutno neslisen.
Se mi pa vseeno zdi bizarno, da se to dogaja na novem LCDju visjega razreda. Ocitno se pozna, da tega ne izdelujejo vec Japonci. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DrRogla Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 18:00 Prispevkov: 336 Aktiv.: 1.41 Kraj: Hrastnik, Maribor
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej piska... Lahko da slišiš kakšen stikalni napajalnik. _________________ LP, Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
legenda Član

Pridružen-a: Ned 24 Dec 2006 23:35 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.74 Kraj: Lj. okolica- Dobrunje
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
legenda
Član
Objavljeno: Ned Nov 30, 2008 2:20 pm Naslov sporočila: lcd monitor piska
--------------------------------------------------------------------------------
Imam lcd monitor Samsung SyncMaster 2253 LW. Monitor je praktično nov, tri tedne v uporabi.Moti pa me sledeče: ob vklopu in nato še kakšno uro ali pa tudi več monitor čudno in moteče piska. Izvor tega piskanja je nekje na zadnji stranici, malo pomaga, pa ne za dolgo, če stisnem(nežno-plastika!!)zunanji okvir monitorja. Kaj mi je storiti?? Servis? Malo imam ...nov monitor pa še Samsung za povrhu..
|
...sorodne težave moj gre po praznikih na servis. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pon Dec 29, 2008 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jedro stikalnika najbrž veselo pleše z vsiljeno frekvenco. Par kapljic dvokomponentnega epoxija običajno rešuje težave. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbenci2 Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.55 Kraj: Moravske Toplice
|
Objavljeno: Pon Dec 29, 2008 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ne bom odpiral nove teme. Jaz pa imam Sony KDL-40W4000, kupljen 14.10. in opažam sledeče. Ko prižgem TV se komaj čez kašno slabo minuto prikaže slika, to govorim za DVB-T tuner, če prižgem analogni tuner dela vse takoj. Vem, da je na začetku delalo vse takoj, zdaj pa moram nekaj časa počakat, da se prikaže slika. Če pa hočem, da se slika pojavi takoj, potem moram preklopit za trenutek na analogni tuner in potem nazaj na digitalnega in takrat pa takoj dela ves ok (slika + zvok). Medtem pa mi piše, da program ni najden. Sicer me to ne moti, ampak moralo bi takoj delat, ne pa da moram čakat skoraj minuto. Če se mi mudi, pa moram potem za trenutek preklopiti na analogni tuner in potem nazaj na digitalnega. A ima kdo podoben priblem? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Pon Dec 29, 2008 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izgleda, da te LCD malo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni