www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Trmast Trojanec!
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 5:03 pm    Naslov sporočila: icon_warning Trmast Trojanec! Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Nujno rabim rešitev, ker mi bo računalnik vak čas "izdahnil"!

Antivirus Avast 4! mi vedno (ko zaženem kakšen program ali naredim kaj) pravi, da imam virus!

Več na sliki v priponki! (Trojanec.jpg)

Kako naj ta virus odstranim? Bilo kaj stisnem, se spet pojavi čez nekaj časa! Včasih mi Avast celo napiše, da ne more premakniti/izbrisati datoteke, ker jo uporablja drug proces! Torej nekaj ustvarja datoteko, ki mi resno škodi. Zdaj v tem tednu se je zelo poslabšalo delovanje računalnika. Pripravljen sem narediti marsikaj, samo BREZ formatiranja!!!

In še to! Druga priponka (Požarni zid.jpg)... Ne morem vklopiti antivirusa! Kliknem vklopi, pa ga ne! Pa vsake toliko časa (in vsakič, ko prižgem računalnik) se izključi požarni zid! Zdaj je vklopljen, ampak se kar izklopi, ko ponovno zaženem računalnik. In datoteka z virusom (tisti .dll) se vsakič na novo ustvari, ko restartam računalnik!

Hvala za hitre odgovore!

Trojanec.jpg
 Opis:
Viruuuuusss!
 Velikost datoteke:  45.3 KB
 Pogledana:  13 krat

Trojanec.jpg

Požarni zid.jpg
 Opis:
Joj! Javks!
 Velikost datoteke:  79.25 KB
 Pogledana:  24 krat

Požarni zid.jpg

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti definitivno nimaš sreče z računalniki.
nekaj podatkov
Nekaj je še tukaj

drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.34
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjemi, NOD32 ti to prežene!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm. ne morem se odločiti kateri NOD32:
Ta:

Ali ta:

Question

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.34
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam skrek**** verzijo ESET NOD32 Busines Edition, deluje več kot odlično.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja... tudi sam sem preklopil na to, ko sem videl ceno Confused Zdaj se mi vleče iz Parti***
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Avast boot time scan.

Sicer je pa še vedno res, da vsak računalniški virus najprej okuži človeka, šele nato se loti računalnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Avast boot time scan.

Sicer je pa še vedno res, da vsak računalniški virus najprej okuži človeka, šele nato se loti računalnika.

Avast boot time scan ni deloval, ker ko se je računalnik prižgal se je datoteka ponovno ustvarila.

A ima sploh kdo na tem forumu originalno/kupljeno različico NOD32 (vseeno katera verzija)?

Ali pa če mi lahko kdo pove Username in Password za Updates pri ESET NOD32 Business Edition... Prosim! Ker imam neko Username in geslo iz interneta pa mi noče updatad (na full verzijo)... napiše da je geslo napačno...

Nagovarjanje k kaznivemu dejanju se prav tako kaznuje, kot dejanje samo: VolkD

Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ti še kupimo NOD32 ? Kaj pravite fantje? Bomo zbrali?
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 12:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v "start > run" napiši "msconfig"
pod jezičkom "services" vklopi hide microsoft components
ter "startup" izklopi vse programe, ki so ti sumljivi, če nisi prepričan napiši npr. rthdcpl.exe in ponavadi ti že prvi rezultat pove da je to za zvočno kartico...
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 12:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ga uporabljam že ene 3 leta. Kar dobra investicija.....
jobber
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Maj 2005 18:58
Aktiv.: 0.46
Kraj: Bohinj / Lj

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 2:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://tinyurl.com/7gfsom Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
napetost
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Aktiv.: 4.00
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem imel podobno zadevo.
Poglej to temo http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=13595
Nadloge sem se rešil z tem programčkom Malwarebytes Anti-Malware 1.30 , ki je free.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore!

Pozabite to, kar sem pisal o NOD32... Shhh Rolling Eyes Sem se spomnil na šolo (ki je nod kupila) in učitelj računalništva mi je velikodušno posredoval vse. Tako da zdaj se že pregleduje računalnik...

Namestil pa sem si tudi Malwarebytes Anti-Malware 1.30 in tudi ta že pregleduje diske. (Ajoj... pregleduje jih komaj 4 minute, pregledaj je okrog 3000 datotek pa je že našel 281 okužb Shocked )

Sumim pa, da virusa sploh ni več... Applause Ker so zgoraj omenjene težave izginle... Pray

Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.21
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 09, 2009 7:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bojan, ti si nekje iz mojega konca, a ne? Laughing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni