|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sampi Član

Pridružen-a: Pet 25 Feb 2005 10:29 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.09
|
Objavljeno: Pet Apr 22, 2005 4:22 pm Naslov sporočila: Doma izdelana komora za osvetljevanje. |
|
|
Doma sem izdelal osvetljevalno komoro, z 125 W VTF svetilko, ter timer z legendo 16F84a, katerega nastavimo v minutah.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
396.25 KB |
Pogledana: |
78 krat |

|
|
472.37 KB |
32 krat |

|
|
499.53 KB |
64 krat |

|
|
422.77 KB |
51 krat |

|
|
509.07 KB |
91 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pet Apr 22, 2005 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za kak namen je timer? Če za uporabljaš za akustičen signal potem je OK, če pa z njim vključuješ in izključuješ VTF- ko pa je to dokaj nerodna zadeva. Hladna rabi kar precej časa za vklop. Ko je ogreta pa spet potrebuje kar nekaj časa za ponoven vklop, ko jo izključimo. Sam imam narejen timer z akustičnim signalom. Ploščico dam pod žarnico, ko le ta gori s polno močjo ter vključim timer. Po akustičnem signalu ploščico vzamem iz pod žarnice.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sampi Član

|
Objavljeno: Sob Apr 23, 2005 1:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam na začetku vključim žarnico, ko pa se ta ogreje se vključi tamer kateri izključi žarnico, če pa bi slučajno osvetljeval več ploščic zaporedoma, pa zna biti vseeno problem, potem je še možnost ročnega režima.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sob Apr 23, 2005 7:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Vidim,da imaš žarnico odstranjen balon.Ne bi boljše napraviti,kot je opisal Silvo.Jaz sem napravil luknjo in očistil.Pa je meni kar všeč,ker ne smrdi po ozonu.Tudi komoro sem napravil,samo drugačno.Če hočem 3kom plošče osvetliti,zgornji pokrov imam zaprto.Spodnja vratica pa odrem in položim film s ploščo in zaprem.Zgornji pokrov pa odprem.Tako da ni treba ugasniti.Za timer pa sem kar uporabil mobi(stoparica).
Lp Andrej
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sampi Član

|
Objavljeno: Sob Apr 23, 2005 8:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Na žalost sem prepozno našel Silvotov nasvet, ko pa bo tale žarnica zanič ali pa ko me bo resno stresla, pa bom storil tako.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sob Apr 23, 2005 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brez zamere
Meni se vseeno boljse zdi zelo posrecano izdelana skatla od skenerja. Spodaj pa neonske zarnice, kot je bilo pred krtkim objavljeno v reviji svet elektronike.
Svetloba je dosti bolj enakomerna in ne pride do presijanja na dolocenih mestih, kar se z VTF zarnico rado dogaja, sploh pa ce imas slabsi print (lastne izkusnje)
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Apr 23, 2005 5:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo je vrjetno nerodno postavljat najprej film nato pa na njega ploščico z lakom nadol, če se uporabi scaner ? Sam ne uporabljam oslojenih ploščic ampak lak nanašam sam. Običajno vzamem malenkost večjo ploščico kot je film. Če lak slučajno ni najlepše nanešen imam malo "maneverskega prostora", da lahko premaknem film. Če bi osvetljeval "od sprodaj" bi bilo to težje izvesti.
Sicer omenim še preprosto metodo, ki jo imam v službi:
Na dno 20L ovaljne kante od laka sem vdelal VTF-ko. Drugi del je odprt čez celo površino. Ploščico s filmom položim na tla ter jo prekrijem s kanto. Ko je osvetljevanje končano enostavno kanto dvignem ter jo prestavim.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Apr 24, 2005 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
No kje vidis tezavo?
Saj vidis, koliko je pokrita ploscica cez film. Tu pa res ne vidim hude tezave.....
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Apr 24, 2005 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
No kje vidis tezavo? |
Kot sem zgoraj napisal, pri ročnem nanašanju laka se včasih pojavi na tiskanini prah ali kaj podobnega. Film potem nastavim tako, seveda če je možno, da tisto ne pride tja kjer je vezica.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni