Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rimci Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01 Prispevkov: 461 Aktiv.: 1.95 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Sre Jun 25, 2003 6:15 pm Naslov sporočila: JDM programator |
|
|
Pozdravljeni
Imam tezave z tem programatorjem. Opisal sem jih na forumu elektro-n v Programiranje-JDM programator. Da nebi se vse enkrat pisal bi prosil ce lahko tam pogledate kaksne tezave imam, odgovorite pa mi lahko tudi tukaj.
Ze vnaprej hvala
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Jun 25, 2003 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj mi ni jasno kaj si programiral 16F84 ali 16C711 ? Pri 16C711 ikona za brisanje ni aktivna ker le tega ni možno brisati električno. Če gre za takega, ki ima okence se le ta briše z UV eraserjem - kot epromi. Če okenca nima gre za OTP verzijo (one time programing) Če takega povoziš ga lahko le zavržeš. Električno izbrisljivi PIC-i so tisti ki imajo v oznaki črko "F " razen 16C84 ki je prav tako električno izbrisljiv. V vseh mojih aplikacijah je v glavi programa napisan konfiguracijski stavek tako, tako da se vsi konfiguracijski biti pri nalaganju programa samodejno postavijo
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Sre Jun 25, 2003 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
programirat sem hotel PIC16C711. To se pravi da ga lahko vrzem proc. Se pravi da lahko PIC16C71 in PIC16C711 in ostale z oznako C samo enkrat vpisem (razen tistega ki se ga da zbrisat z UV). Kaj pa tista napaka z verifikacijo? Mogoce ves zakaj bi slo? A je potem tudi takrat ko se vpis ni izvrsil pravilno PIC tudi zanic?
Hvala
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Jun 25, 2003 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vprašanje, kaj se je zgodilo - če je programiranje steklo normalno - med samim programiranjem ni bilo javljene napake potem je le ta lahko sprogramiran pravilno. Mogoče so bili postavljeni CP biti (code protect) potem naknadna verifikacija po vpisu FUSE ni več možna. Opazil sem sicer da tale JDM včasih ne dela najbolje. Izgleda je to odvisno od samega serijsekga priključka PC-ja. Za resenejšo delo ti priporačam PICALLW domačega avtorja. http://www.picallw.com/ Cenovno ugoden programator - z nijim lahko programiraš vse PIC-e nekaj ATMELOV eeprom
Sam sem naredil hardware (v postu nižje ter na file managerju) ki se s softwarom PICALLW /P16PRO lepo ujema. Omogoča povezavo z kako aplikacijo z 16F84 in PC-jem omogoča direktno programiranje.
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Čet Jun 26, 2003 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo imam eno vprasanje oz. prosnjo. Ali bi bil propravljen sprogramirat in mi poslat 2 kom PIC-a za tisti tvoj V-Ameter. Seveda za ustrezno placilo. Vezje za V-A meter ze imam narejeno, kot ves pa imam tezave z programatorjem in bo se nekaj casa trajalo da jih resim ali pa naredim drugega. Ce je mozno povej pa ti posljem zasebno se naslov. Denar ti lahko posljem naprej samo povej ceno.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Čet Jun 26, 2003 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Od kot si ? (lahko pod zasebno) Če mi lahko prineseš dva surovca ti jih zastonj sprogramiram. Nobenega namreč nimam doma na zalogi. Tudi v bližini nimam nobene trgovine, kjer bi jih dobil. Bi moral v Maribor - bom videl mogoče v soboto, sicer bi jih lahko dobil nekje srede drugega tedna.
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Čet Jun 26, 2003 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rimci,
Daj pod zasebno naslov. Sedaj sem v službi - sem našel enega surovca.
Mislim pa, da imam doma enega sprogramiranega prav z V metrom.
P.S.
Ko dobiš.. sprobaš mi vrneš dva prazna
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Jun 27, 2003 2:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
rimci,
Preberi pod zasebno - lahko se dobimo na klepetu tam po 21h
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gost
|
Objavljeno: Pet Jun 27, 2003 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo zal ne morem na klepet. Sploh nisem prijavljen, na forumu pa sem viden kot on-line. Lahko pisem na forumu, ne morem pa gledat zasebnh sporocil. Ne morem se logirat. Ne vem kaj je narobe. Mi lahko pises na mail prosim |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Jun 27, 2003 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vrjetno si ti rimci ? Napiši email...V glavnem da ne komplicirava...poslal sem ti enega sprogramiranega. Več jih nisem imel. Kar se tiče vračila surovca si ne rabiš belit glave...če boš katerega dobil mi ga lahko pošlješ, če ne pa tudi ne bo kaj narobe. Tale je itak šel iz moje "službene reprezentance "
P.S.
Glede logiranja tukaj ti bo moral pomagati frenki - probaj najprej nadgraditi IE.
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|