www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

XP Home Editon v2002 SP3 - Disable autoplay?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 62.10
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 12:54 am    Naslov sporočila:  XP Home Editon v2002 SP3 - Disable autoplay? Odgovori s citatom

Kako naj izklopim "autoplay" usb naprav kot so recimo USB ključi. Omenjeno "sranje" s pridom koristijo virusi.

Na računalniku so v naslovu omenjeni windowsi, ki so že bili naloženi ob nakupu računalnika (gre za 10" akoyo kupljeno v H*overju.)

Na ostalih računalnikih imam XP Professional. Autoplay sem izključil z Gpedit.msc . Na tem računalniku ni te datoteke.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.07
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 1:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer je tole za xp pro, verjetno pa je enako tudi v home verziji. Daš ključek v usb, odpreš My Computer, z desno miškino tipko klikneš na ikono ključka, izbereš properties, potem je zgoraj zavihek autoplay, kjer lahko obkljukaš zgoraj Select an action to perform in v oknu izbereš Take no action.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 1:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

strobos je napisal/a:
Sicer je tole za xp pro, verjetno pa je enako tudi v home verziji. Daš ključek v usb, odpreš My Computer, z desno miškino tipko klikneš na ikono ključka, izbereš properties, potem je zgoraj zavihek autoplay, kjer lahko obkljukaš zgoraj Select an action to perform in v oknu izbereš Take no action.

Lp

Žal to ni to - še vedno prebere vsebino. Če bo tam slučajno autorun.inf - kar radi "nastavljajo" virusi bo prišlo do samodejnega zagona.

Če se izljuči z GPEDit-om potem ni teh težav.

Disable z GPEDIT.MSC ***klik***

strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.07
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 2:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadnje čase tudi meni antivirusni program javlja zaradi avtorun.inf na dveh ključkih, včasih ga še počistit ne more.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 2:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

strobos je napisal/a:
Zadnje čase tudi meni antivirusni program javlja zaradi avtorun.inf na dveh ključkih, včasih ga še počistit ne more.

Potem si nekaj "nabasal" Poglej, če je gor kaj skritih sistemskih datotek. En virus se celo skriva v košu. Poglej, če imaš na ključu "Recycler" ter kaj je v mapi.

gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.47

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 9:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si probal gpedit.msc prekopirat iz drugega računalnika? (je v system32)
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.64

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Žal to ni to - še vedno prebere vsebino. Če bo tam slučajno autorun.inf - kar radi "nastavljajo" virusi bo prišlo do samodejnega zagona.

Jaz sem opazil, da tole s "Take no action" preprosto ne deluje (ze pri sveze instaliranih Windowsih); ko sem bil dovolj sit, sem popravil vrednosti v registru.

Slabost je, da moram rocno osveziti vse skupaj, ko vstavim kljuc (odstranim ga preko tiste ikone, tako da ge vsaj tam "polavtomatsko").

Resitev sem nasel na Googlu, iskal sem nekaj v stilu "registry disable autoplay winxp pro" (brez "").

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Si probal gpedit.msc prekopirat iz drugega računalnika? (je v system32)

Nisem probal - a mislim, da ne deluje, kajti podobne težave sem našel na raznih spletnih forumih. Očitno XP Home Editon ne vsebuje GPEDIT.MSC. Baje se ne da namestiti. Confused

V W98 sem uporabljal Tweak UI ki je omogočal vrsto "cukerčkov" . Vidim, da obstaja verzija za XP-je. Ga kdo uporablja? Mogoče omogoča omenjeno nastavitev?

alessio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39
Aktiv.: 1.61
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skoraj zagotovo obstaja kakšna bolj hackerska metoda,
jaz pa uporabim kar M$ TweakUI. Zadevo zaženem in
skonfiguriram OS po vsaki novi instalaciji.

http://www.microsoft.com/windowsxp/Downloads/powertoys/Xppowertoys.mspx

Za izklop autoplay funkcije:

zaženi tweakui -> My Computer -> AutoPlay -> Types. Odkljukaj nezaželjene opcije

Meni vedno deluje na XP Pro, mislim pa, da bi moralao tudi na XP Home.

PS Poglej še ostale Powertoy aplikacije. Mogoče ti še kakšna prav pride. Wink

~ Aleš
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno - tweakui rešil težavo. Povezava do programa ***klik***

autoplay.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  70.39 KB
 Pogledana:  42 krat

autoplay.JPG

Batman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43
Aktiv.: 1.13
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 12:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za CD-je je delalo, če si tiščal shift in zaprl vratica, pa se vsebina ni pognala. Mogoče je pri ključkih enako.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 471 dni