|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14666 Aktiv.: 62.10 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2009 12:54 am Naslov sporočila: XP Home Editon v2002 SP3 - Disable autoplay? |
|
|
Kako naj izklopim "autoplay" usb naprav kot so recimo USB ključi. Omenjeno "sranje" s pridom koristijo virusi.
Na računalniku so v naslovu omenjeni windowsi, ki so že bili naloženi ob nakupu računalnika (gre za 10" akoyo kupljeno v H*overju.)
Na ostalih računalnikih imam XP Professional. Autoplay sem izključil z Gpedit.msc . Na tem računalniku ni te datoteke.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.07 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2009 1:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Sicer je tole za xp pro, verjetno pa je enako tudi v home verziji. Daš ključek v usb, odpreš My Computer, z desno miškino tipko klikneš na ikono ključka, izbereš properties, potem je zgoraj zavihek autoplay, kjer lahko obkljukaš zgoraj Select an action to perform in v oknu izbereš Take no action.
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14666 Aktiv.: 62.10 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2009 1:42 am Naslov sporočila: |
|
|
strobos je napisal/a: |
Sicer je tole za xp pro, verjetno pa je enako tudi v home verziji. Daš ključek v usb, odpreš My Computer, z desno miškino tipko klikneš na ikono ključka, izbereš properties, potem je zgoraj zavihek autoplay, kjer lahko obkljukaš zgoraj Select an action to perform in v oknu izbereš Take no action.
Lp |
Žal to ni to - še vedno prebere vsebino. Če bo tam slučajno autorun.inf - kar radi "nastavljajo" virusi bo prišlo do samodejnega zagona.
Če se izljuči z GPEDit-om potem ni teh težav.
Disable z GPEDIT.MSC ***klik***
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.07 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2009 2:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Zadnje čase tudi meni antivirusni program javlja zaradi avtorun.inf na dveh ključkih, včasih ga še počistit ne more.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2009 2:14 am Naslov sporočila: |
|
|
strobos je napisal/a: |
Zadnje čase tudi meni antivirusni program javlja zaradi avtorun.inf na dveh ključkih, včasih ga še počistit ne more. |
Potem si nekaj "nabasal" Poglej, če je gor kaj skritih sistemskih datotek. En virus se celo skriva v košu. Poglej, če imaš na ključu "Recycler" ter kaj je v mapi.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.47
|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2009 9:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Si probal gpedit.msc prekopirat iz drugega računalnika? (je v system32)
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.64
|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2009 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Žal to ni to - še vedno prebere vsebino. Če bo tam slučajno autorun.inf - kar radi "nastavljajo" virusi bo prišlo do samodejnega zagona. |
Jaz sem opazil, da tole s "Take no action" preprosto ne deluje (ze pri sveze instaliranih Windowsih); ko sem bil dovolj sit, sem popravil vrednosti v registru.
Slabost je, da moram rocno osveziti vse skupaj, ko vstavim kljuc (odstranim ga preko tiste ikone, tako da ge vsaj tam "polavtomatsko").
Resitev sem nasel na Googlu, iskal sem nekaj v stilu "registry disable autoplay winxp pro" (brez "").
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2009 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
Si probal gpedit.msc prekopirat iz drugega računalnika? (je v system32) |
Nisem probal - a mislim, da ne deluje, kajti podobne težave sem našel na raznih spletnih forumih. Očitno XP Home Editon ne vsebuje GPEDIT.MSC. Baje se ne da namestiti.
V W98 sem uporabljal Tweak UI ki je omogočal vrsto "cukerčkov" . Vidim, da obstaja verzija za XP-je. Ga kdo uporablja? Mogoče omogoča omenjeno nastavitev?
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alessio Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39 Prispevkov: 363 Aktiv.: 1.61 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2009 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Skoraj zagotovo obstaja kakšna bolj hackerska metoda,
jaz pa uporabim kar M$ TweakUI. Zadevo zaženem in
skonfiguriram OS po vsaki novi instalaciji.
http://www.microsoft.com/windowsxp/Downloads/powertoys/Xppowertoys.mspx
Za izklop autoplay funkcije:
zaženi tweakui -> My Computer -> AutoPlay -> Types. Odkljukaj nezaželjene opcije
Meni vedno deluje na XP Pro, mislim pa, da bi moralao tudi na XP Home.
PS Poglej še ostale Powertoy aplikacije. Mogoče ti še kakšna prav pride.
~ Aleš
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Jan 17, 2009 11:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Točno - tweakui rešil težavo. Povezava do programa ***klik***
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
70.39 KB |
Pogledana: |
42 krat |

|
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Batman Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43 Prispevkov: 230 Aktiv.: 1.13 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 12:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Za CD-je je delalo, če si tiščal shift in zaprl vratica, pa se vsebina ni pognala. Mogoče je pri ključkih enako.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 471 dni