www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Učiti se-kako?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
some3
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 19:01
Aktiv.: 0.49
Kraj: most na soči

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 6:20 pm    Naslov sporočila:  Učiti se-kako? Odgovori s citatom

Lp

Hodim pač v šolo kot veliko drugih ljudi(elektro energetika 5 letnik TŠC NG)

Problem pa nastane ko se hočem učiti in se ne vem kako motivirati, da bi spravil kaj v glavo. Preidem v sobo in me v 5 min mine vse skupaj. Predvsem pri splošnih predmetih kot je Mat. in Slo. ter mogoče kakšna fizika.

Dajte kakšen nasvet lastne izkušnje zelo bi bil hvaležen.

hvala že v naprej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tudi strašne probleme se spravit učit. Ampak sem vseeno prav dober.

Odstrani vse moteče dejavnike proč od mize. uči se vedno pri isti mizi v istem prostoru.

Meni se prve pol ure ni mogoče pripravit da se učim(s faracajgom kurim in žgem kaj, dokler ne zažgem zvezka, magari vrtim elektromotorček na baterijo, vedno se najde kaj kar me zmoti, naj bo še tako bedasta reč), potem pa kar naenkrat steče in se lahko tudi kakšno uro ali dve učim naenkrat.

multicopy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 25 Feb 2007 23:26
Aktiv.: 0.19
Kraj: Ljubljana - okolica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za matematiko in fiziko skušaj v snovi poiskati kakšen primer praktične uporabe učne snovi. Če te zanima elektronika, to verjetno ne bo pretežko. Lahko tudi tu povprašaš npr. za kaj bi bila uporabna snov, ki se jo trenutno učiš.

Pa na vsako uro imej 15 minut pavze, ko nič ne počneš, samo misli daj na pašo Smile

Na dolgi rok pa moraš vedeti, da smo v družbi znanja in kapitalizmu in ti bo le znanje omogočilo, da boš lahko dokaj svoboden pri svojem bodočem delu. Drugače si moraš pa izbrati premožne starše ali pa nevesto Smile

Pa srečno pri učenju !
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.06
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 6:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej pojdi na tek za 30 min do ene ure, nato pod tuš in nato za knjigo. Meni je to vedno pomagalo, da sem se lahko zbrano učil.

LP

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

plačal 3.600€ šolnine (in še nekaj sto €€€ za bencin, vsako ponavljanje izpitov se tudi plačuje posebej) za Višjo strokovno šolo, kar mi je tudi edina motivacija, da šolo končam. Da si bom za debelih 4.000€ kupil diplomo višje strokovne šole. Opazil sem, da so šolo najlažje naredili tisti, ki jim je že ob vpisu bilo jasno, da so prišli po papir in so ravnateljevo samohvalo na informativnem dnevu vzeli kot poceni politično propagando, nekaj pač mora povedati. Največ časa so porabili za iskanje starih testov in odgovorov na izpitna vprašanja, goljufanje na izpitih razvili v umetnost, upoštevali pa samo dve oceni - JE opravil (6, 7, 8, 9, 10) ali NI opravil (od vključno 5 nazaj).
Jaz sem se vpisal zaradi zmotnega prepričanja, da se bom v šoli nekaj naučil. A je 90% predavateljev totalnih nesposobnežev in lenuhov, ki so sicer fizično prisotni v predavalnici, toliko, da dobijo plačane ure; skripte jim napišejo študenti, katerim poglavja razdelijo v obliki seminarskih nalog, predavajo enemu ali dvema genialcema, ki že itak vse znata, ostali pa crkujejo od dolgčasa.
Torej, motivacija - da na nek način dobiš tisto ubogo dvojko in šolo končaš. Potem pa že življenje pokaže, kako in v katero smer naprej.
Nazaj na vrh
some3
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 19:01
Aktiv.: 0.49
Kraj: most na soči

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj dobrih nasvetov.
Naj pripomnim tudi jaz sem lani končal s prav dobrim vspehom pa sem imel le 2x inštrukcije iz mat. drugega učenja praktično ni bilo.

To s samoplačniško šolo je res največja motivacija od veh možnih. Poznam 2, ki delata tako ki sta bila pred tem moja sošolca na rednem programu in blago povedano nista vedla kaj je transformator. Sedaj sta oba končala 4 letnik s odličjem.

Naslednji pojekt je pospraviti sobo prav tako kot praviš Jule gotovo najdem kakšno stvar za listati, mečkati,...

Bomo videla kaj bo ratalo iz tega.

Če ima kdo še kakšen nasvet se priporočam.

Edit:Brisan del, ki se nanaša na premaknjene poste. VolkD
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jao... to tudi mene muči, pa sem še komaj v osnovni šoli, kaj bo šele v srednji. Mogoče imam še malo sreče, da si zapomnim snov, ki jo delamo pri uri, zato so razna spraševanja in testi še vedno 5.

Je pa drugo... Jutri imam naprimer pri slovenščini govorni nastop... Rolling Eyes spet bo treba delat sproti ob govorjenju Laughing (za 4, v najboljšem primeru še 5, moram spravit skupaj) Laughing Rolling Eyes
V šoli mi še gre, domača dela pa mi smrdijo da se kar kadi! Enostavno vzamem ven zvezke, hočem začet pisat, pa rečem eh, pa pospravim Rolling Eyes Enostavno ne morem. Grem raje spat. Mad Rolling Eyes

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
rok245
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2008 7:54
Aktiv.: 0.63
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja jaz se lansko leto prav nič nisem učil in sem bil prav dober letos pa sem imel 4 popravce vendar sem jih popravil. kaj čem povedat: računalnik ugasni pa za knjige, pa zapiske si deli to je najbolj vsaj zame. Pa ne se učit zadnji dan pred testom vsaj 3 dni prej preglej, da boš vedel pri čem si Very Happy

lp,Rok
Nazaj na vrh
primozsu
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Feb 2005 9:11
Aktiv.: 1.73
Kraj: MB - Šentjur

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot pri večini stvari ti tudi tu lahko pomaga google!
Nekaj zadetkov:
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK

Glede na to da se ti niti malo ni dalo pobrskati po netu, menim da boš problem najbolje rešil tako da, odpraviš premočan vpliv lenobe!
(To pa najučinkovitejše rešiš z delom )
Nazaj na vrh
sortaj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51
Aktiv.: 3.93
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zanimivo, zanimivo...

no, jaz se učim bolj malo (ne boste verjeli), kar se, je to zgodovina in če so razne formule, itd.... matematika in strokovni predmeti (če ni ravno "balasta")-se mi zdi vse logično Rolling Eyes

aja, no zgodovino ipd. pa se učim tako, da moram še nekaj zraven delat (harmonika, ipd.) Laughing potem se nekaj naučim(med igranjem)...potem nekako steče, imam pa drugače še kar dober spomin, tako da se mi ni treba veliko učit...

lp

jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 11:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Opažam, da pomaga, če pri uri pravzaprav poslušam in (razmeroma) sodelujem Laughing.
Tako vsaj znam približno kaj je treba vedeti, pa se je lažje spravit k učenju. Mislim si tudi - če bom se zdaj malo učil, mi stari ne bodo več tako težili, ko je treba kam it Razz
Nasploh največ se pa naučim pri učenju s sošolcem, sošolko, ..., bolj v stilu debate o snovi.
Poleg tega pa pospravi sobo. Če zagledam kako elektroniko ali kaj zanimivega, ko se učim, me totalno vrže iz tira. Ker se pa mi ne da pospravljati, se večinoma učim v drugi sobi Smile

V osnovni šoli sem se učil praktično samo zgodovino ali pa zemljepis, vse drugo je steklo samo od sebe (ali so pa učitelji šenkali ...). Takrat sem bil vsa leta odličen Rolling Eyes
No, potem pa ...
V 1. letniku gimnazije sem imel zgodovino in slovenščino nms (prvo polletje), ter sem oboje v 2. polletju popravil (na koncu sem bil dober). No, sedaj sem v 2. letniku gimnazije, pa moram reči, da še kar gre.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Gašper
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Feb 2008 0:32
Aktiv.: 0.14
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 11:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Snov spravi iz papirja na audio format, nato pa si jo ponoči, ko spiš, predvajaj v primerni jakosti(toliko, da še lahko spiš). Ko to narediš, poročaj o rezultatih Wink
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.68
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 11:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stavr te mora zanimat, potem gre. Lahko je še tako butasta.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.41
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2009 12:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nakamichi je napisal/a:
Stavr te mora zanimat, potem gre. Lahko je še tako butasta.

L.P.,
Miha

Točno tako, če ni zanimanja za neko stvar, ne pomaga nobeno učenje - vsaj dolgotrajno ne. Za tisto spraševanje ali karkoli, potem pa v pozabo.

Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.21
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2009 1:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

program_er je napisal/a:
Jao... to tudi mene muči, pa sem še komaj v osnovni šoli..
DF Hoče? Laughing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni