|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
some3 Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 19:01 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.49 Kraj: most na soči
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 6:20 pm Naslov sporočila: Učiti se-kako? |
|
|
Lp
Hodim pač v šolo kot veliko drugih ljudi(elektro energetika 5 letnik TŠC NG)
Problem pa nastane ko se hočem učiti in se ne vem kako motivirati, da bi spravil kaj v glavo. Preidem v sobo in me v 5 min mine vse skupaj. Predvsem pri splošnih predmetih kot je Mat. in Slo. ter mogoče kakšna fizika.
Dajte kakšen nasvet lastne izkušnje zelo bi bil hvaležen.
hvala že v naprej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.76 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam tudi strašne probleme se spravit učit. Ampak sem vseeno prav dober.
Odstrani vse moteče dejavnike proč od mize. uči se vedno pri isti mizi v istem prostoru.
Meni se prve pol ure ni mogoče pripravit da se učim(s faracajgom kurim in žgem kaj, dokler ne zažgem zvezka, magari vrtim elektromotorček na baterijo, vedno se najde kaj kar me zmoti, naj bo še tako bedasta reč), potem pa kar naenkrat steče in se lahko tudi kakšno uro ali dve učim naenkrat. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
multicopy Član

Pridružen-a: Ned 25 Feb 2007 23:26 Prispevkov: 43 Aktiv.: 0.19 Kraj: Ljubljana - okolica
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za matematiko in fiziko skušaj v snovi poiskati kakšen primer praktične uporabe učne snovi. Če te zanima elektronika, to verjetno ne bo pretežko. Lahko tudi tu povprašaš npr. za kaj bi bila uporabna snov, ki se jo trenutno učiš.
Pa na vsako uro imej 15 minut pavze, ko nič ne počneš, samo misli daj na pašo
Na dolgi rok pa moraš vedeti, da smo v družbi znanja in kapitalizmu in ti bo le znanje omogočilo, da boš lahko dokaj svoboden pri svojem bodočem delu. Drugače si moraš pa izbrati premožne starše ali pa nevesto
Pa srečno pri učenju ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.06 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej pojdi na tek za 30 min do ene ure, nato pod tuš in nato za knjigo. Meni je to vedno pomagalo, da sem se lahko zbrano učil.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 6:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
plačal 3.600€ šolnine (in še nekaj sto €€€ za bencin, vsako ponavljanje izpitov se tudi plačuje posebej) za Višjo strokovno šolo, kar mi je tudi edina motivacija, da šolo končam. Da si bom za debelih 4.000€ kupil diplomo višje strokovne šole. Opazil sem, da so šolo najlažje naredili tisti, ki jim je že ob vpisu bilo jasno, da so prišli po papir in so ravnateljevo samohvalo na informativnem dnevu vzeli kot poceni politično propagando, nekaj pač mora povedati. Največ časa so porabili za iskanje starih testov in odgovorov na izpitna vprašanja, goljufanje na izpitih razvili v umetnost, upoštevali pa samo dve oceni - JE opravil (6, 7, 8, 9, 10) ali NI opravil (od vključno 5 nazaj).
Jaz sem se vpisal zaradi zmotnega prepričanja, da se bom v šoli nekaj naučil. A je 90% predavateljev totalnih nesposobnežev in lenuhov, ki so sicer fizično prisotni v predavalnici, toliko, da dobijo plačane ure; skripte jim napišejo študenti, katerim poglavja razdelijo v obliki seminarskih nalog, predavajo enemu ali dvema genialcema, ki že itak vse znata, ostali pa crkujejo od dolgčasa.
Torej, motivacija - da na nek način dobiš tisto ubogo dvojko in šolo končaš. Potem pa že življenje pokaže, kako in v katero smer naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
some3 Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 19:01 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.49 Kraj: most na soči
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj dobrih nasvetov.
Naj pripomnim tudi jaz sem lani končal s prav dobrim vspehom pa sem imel le 2x inštrukcije iz mat. drugega učenja praktično ni bilo.
To s samoplačniško šolo je res največja motivacija od veh možnih. Poznam 2, ki delata tako ki sta bila pred tem moja sošolca na rednem programu in blago povedano nista vedla kaj je transformator. Sedaj sta oba končala 4 letnik s odličjem.
Naslednji pojekt je pospraviti sobo prav tako kot praviš Jule gotovo najdem kakšno stvar za listati, mečkati,...
Bomo videla kaj bo ratalo iz tega.
Če ima kdo še kakšen nasvet se priporočam.
Edit:Brisan del, ki se nanaša na premaknjene poste. VolkD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jao... to tudi mene muči, pa sem še komaj v osnovni šoli, kaj bo šele v srednji. Mogoče imam še malo sreče, da si zapomnim snov, ki jo delamo pri uri, zato so razna spraševanja in testi še vedno 5.
Je pa drugo... Jutri imam naprimer pri slovenščini govorni nastop... spet bo treba delat sproti ob govorjenju (za 4, v najboljšem primeru še 5, moram spravit skupaj)
V šoli mi še gre, domača dela pa mi smrdijo da se kar kadi! Enostavno vzamem ven zvezke, hočem začet pisat, pa rečem eh, pa pospravim Enostavno ne morem. Grem raje spat.  _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok245 Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2008 7:54 Prispevkov: 131 Aktiv.: 0.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja jaz se lansko leto prav nič nisem učil in sem bil prav dober letos pa sem imel 4 popravce vendar sem jih popravil. kaj čem povedat: računalnik ugasni pa za knjige, pa zapiske si deli to je najbolj vsaj zame. Pa ne se učit zadnji dan pred testom vsaj 3 dni prej preglej, da boš vedel pri čem si
lp,Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primozsu Član

Pridružen-a: Sre 16 Feb 2005 9:11 Prispevkov: 412 Aktiv.: 1.73 Kraj: MB - Šentjur
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot pri večini stvari ti tudi tu lahko pomaga google!
Nekaj zadetkov:
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
Glede na to da se ti niti malo ni dalo pobrskati po netu, menim da boš problem najbolje rešil tako da, odpraviš premočan vpliv lenobe!
(To pa najučinkovitejše rešiš z delom ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.93 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
zanimivo, zanimivo...
no, jaz se učim bolj malo (ne boste verjeli), kar se, je to zgodovina in če so razne formule, itd.... matematika in strokovni predmeti (če ni ravno "balasta")-se mi zdi vse logično
aja, no zgodovino ipd. pa se učim tako, da moram še nekaj zraven delat (harmonika, ipd.) potem se nekaj naučim(med igranjem)...potem nekako steče, imam pa drugače še kar dober spomin, tako da se mi ni treba veliko učit...
lp _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.67
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 11:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Opažam, da pomaga, če pri uri pravzaprav poslušam in (razmeroma) sodelujem .
Tako vsaj znam približno kaj je treba vedeti, pa se je lažje spravit k učenju. Mislim si tudi - če bom se zdaj malo učil, mi stari ne bodo več tako težili, ko je treba kam it
Nasploh največ se pa naučim pri učenju s sošolcem, sošolko, ..., bolj v stilu debate o snovi.
Poleg tega pa pospravi sobo. Če zagledam kako elektroniko ali kaj zanimivega, ko se učim, me totalno vrže iz tira. Ker se pa mi ne da pospravljati, se večinoma učim v drugi sobi
V osnovni šoli sem se učil praktično samo zgodovino ali pa zemljepis, vse drugo je steklo samo od sebe (ali so pa učitelji šenkali ...). Takrat sem bil vsa leta odličen
No, potem pa ...
V 1. letniku gimnazije sem imel zgodovino in slovenščino nms (prvo polletje), ter sem oboje v 2. polletju popravil (na koncu sem bil dober). No, sedaj sem v 2. letniku gimnazije, pa moram reči, da še kar gre. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gašper Član

Pridružen-a: Čet 07 Feb 2008 0:32 Prispevkov: 29 Aktiv.: 0.14 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 11:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Snov spravi iz papirja na audio format, nato pa si jo ponoči, ko spiš, predvajaj v primerni jakosti(toliko, da še lahko spiš). Ko to narediš, poročaj o rezultatih  _________________ http://zz-efekti.blogspot.com/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.68 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 11:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Stavr te mora zanimat, potem gre. Lahko je še tako butasta.
L.P.,
Miha |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.41 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 12:33 am Naslov sporočila: |
|
|
nakamichi je napisal/a: |
Stavr te mora zanimat, potem gre. Lahko je še tako butasta.
L.P.,
Miha |
Točno tako, če ni zanimanja za neko stvar, ne pomaga nobeno učenje - vsaj dolgotrajno ne. Za tisto spraševanje ali karkoli, potem pa v pozabo. _________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rafter Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20 Prispevkov: 443 Aktiv.: 2.21 Kraj: Southern District of Maribor JN76UL
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 1:28 am Naslov sporočila: |
|
|
program_er je napisal/a: |
Jao... to tudi mene muči, pa sem še komaj v osnovni šoli.. |
DF Hoče?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni