www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

posiflex pd2100 komande

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pirpy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57
Aktiv.: 3.28
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2009 11:07 pm    Naslov sporočila:  posiflex pd2100 komande Odgovori s citatom

Lp
imam posiflex pd2100Serial
lahko mu posiljam znake preko cmd line "echo Lep pozdrav >com1 "
vendar ne znam izbrisar ekrana oziroma resetirat.
tu sem našel listo komand vendar nikakor jih ne znam poslat
http://www.vantex.com.au/downloads/Downloads/POSIFLEX/POLE_DISPLAYS/PD2X00%20MANUALS/PD2X00A_USER_MANUAL.pdf
ima kdo izkušnje s tem
komando vem vendar kaj moram dati pred komando da jo bo display izvedel in ne izpisal na ekran ? oziroma kako bi izgledala sintaksa za pošiljanje komande.
Hvala

Borut
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.07
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2009 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi z &H in kodo.

"User Manual" pravi, da je Noritake Emulation Mode Default Setting.
Ukaz "Clear" ima heksadecimalno kodo 0E. Torej pošlješ ukaz naj natisne &H0E.

LpA
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pirpy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57
Aktiv.: 3.28
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2009 5:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP
sem našel napako
hotel sem poslati ukaz kar z copy xxx.txt com1
xxx.txt sem pa v notepadu napisal in nikakor ni slo.
Potem sem preizkušal pošiljat kar neke naključne kratke datoteke (binarne )in opazil sem da display včasih izbriše ekran in podobno torej sem domneval da je nekje v datoteki pravi ukaz
nato sem počasi brisal datoteko da sem našel ukaz in nazadnje ugotovil da je ukaz res tisti 0C(za epson način) vendar v notepadu ga ni bilo možno napisat ker mora bit unicode in čele z ultra edit sem naše da pod znakom ki se mi je izpisal v notepadu stojijo štirje znaki FF FE 0C 00 in ko sem poslal te znake display normalno reagira na komando .ž

Borut
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 471 dni