|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.93 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2009 7:28 pm Naslov sporočila: USB ključ... |
|
|
Mene zanima,ali bi škodovalo?Če podatke preneseš iz računalnika na usb ključ in bi shranil v hladilnik za več časa..Ali kako drugače shraniti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.59 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2009 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Le zakaj bi USB hranil v hladilniku . Sicer pa verjetno ne bi nič škodovalo. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.93 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2009 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še sam ne vem točno.Ker bi kakšno važno shranil na usb ključ in spravil.Ker zunanji disk radi pokvarijo in to že tretjič.In to leži v kotu,ne vem kako bi poravil? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.12 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2009 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dovolj je, če zaviješ usb v plastično vrečko v katero dodaš še nekaj silikonskih zrnc, ki vpijajo vlago in zadeva bo trajala. Brez vlage ni korozije in zrah je slabše prevoden. Nima bit kaj.
S hladilnikom ne povečaš trajnosti digitalnih podatkov.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sre Feb 04, 2009 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa ne zapečeš na CD in daš vse skupaj v eno črno vrečko (da ne pride svetloba zraven) in to potem shraniš? USB v hladilniku ti pa bo verjetno prej odpovedal, kot če ga boš imel shranjenega v predalu. Drugače pa mislim, da ponuja tudi google ene storitve za arhiviranje, kjer se vse zrcali in je možnost izgube podatkov minimalna. _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.97 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 12:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Trajnost sodobnih medijev je časovno zelo vprašljiva. Tudi najbolj trdoživi praktično še niso preizkušeni na zelo dolg čas.
Iz zgodovine vemo, da se najbolje obnese dleto, kladivo in kamen ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.44 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 8:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Najbolj varnega shranjevanja podatkov ni. Obstajajo samo približki. Večkratno arhiviranje na različne medije (kasete, DVD-je, arhivske diske, ....), shramba na ločenih lokacijah, .... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Iz zgodovine vemo, da se najbolje obnese dleto, kladivo in kamen ! |
To bi bil v redu,samo na kamnu ne najdem prikluček. Je pa res da nikoli ni trajna.Ker ne vem zakaj na zunanji disk kar pokvari del elektronike,medtem trdi disk je v redu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če mene vpršaš, je Musty-ev predlog kar dober v vrečko, zraven zrnca, ki vežejo na sebe vlago, če pa imaš še možnost pa vakuumirat na strojču za živila, da ne pride zraven zrak.
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Andrejj: nikakor ne zapisuj/arhiviraj podatkov na CD/DVD medije, ker imam jaz 4 dvd-je, ki jih ne morem prebrati (bilo že opisano v starem postu)-gor so arhivske slike moje hčerkice (nimamo več slik med 1. in 2. letom-cela štala).....pa še 2 dvd-ja iz katerih sem z nekim "recovery" orodjem po silnih mukam "oživel" cca 70% slik.
Glede na cene hard diskov se sploh ne sprašujem več KAJ?? Ampak KATERO RAID polje naj imam=Pri meni in očetu se vsi pomembni dokumenti "zrcalijo" z SYNC TOYS na več diskov. Brat pa ima še zunanji trdi disk-njemu je že strela vse skurila, zato zunanji disk občasno priklopi pa sinhronizira.........
Glede pomembnih slik sem se pa že odločil, da bomo dajali izbrane razviti kot foto-knjigo...najbolj trajno in uporabno!
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.27 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem je dobra varianta, če podatke shraniš na trdi disk in ga nekam pospraviš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zrij Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2004 14:40 Prispevkov: 157 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 9:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
To pa je ja čisto enostavno!
Po načelu da nesreča ne počiva in da ima vrag mlade takrat ko je najmanj treba, sledi naslednje:
Kopije podatkov vsaj na dveh različnih medijih in pa seveda sveže kopije.
Statistično je namreč zelo malo verjetno da bosta oba (vsi) mediji istočasno spustili dušo.
Če se zanašamo samo na en medij in samo na eno kopijo (pa še to staro), potem sami kličemo nesrečo nase.
Na žalost so te trditve posledica lastnih izkušenj. Če omenjam samo konfiguracijske spremembe na napravah strank, me je nekajkrat rešil zgolj zajeten papirni arhiv in je bilo potem potrebno nekajurno mukotrpno ponovno vnašanje zadnjih sprememb.
Če sem imel back-upe na vsaj dveh medijih in seveda sveže posnetke stanja, se podatkom zlepa ni nič zgodilo.
Verjetno sem z leti postal vraževeren, ampak tudi sedaj se tega držim, čeprav se zadnje čase ubadam zgolj s svojimi zasebnimi in službenimi podatki med katerimi ni podatkov strank.
lp
Zdravko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zažigalec Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2008 21:19 Prispevkov: 174 Aktiv.: 0.86 Kraj: Vipavski Križ (blizu)
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
tud usb bi počasi popustil čez določen čas al je v hladilniku al pa v bog ve kje drugje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
M.Pecar Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56 Prispevkov: 142 Aktiv.: 0.63 Kraj: Lj.Crnuce
|
Objavljeno: Sre Feb 11, 2009 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dandanes pri mnozici podatkov je res tezko narediti trajne kopije. Za manjso kolicino podatkov so dobri CD (enaki ponatki na vsaj dva CD-ja), DVD so katastrofa. Kar zapeces na DVD en racunalnik bere, drugi ne, po par mesecih pa ne beres vec niti tam, kjer si zapekel.
Sam uporabljam zunanje USB diske. Iste datoteke shranim hkrati na dva diska, recimo narejen projekt, ki ga zelim trajno shraniti. Eden od diskov mi je ze crknil, sem ga zamenjal in podatke nanj ponovno kopiral z drugega backup diska.
Vse pa je seveda v glavi. Vedeti moras kaj je pomembno, da bos varno shranil in tukaj je RAID samo potuha, ko se nanj prevec zanasas. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sre Feb 11, 2009 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 13 Ur