|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.94 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Sre Feb 11, 2009 11:23 pm Naslov sporočila: Informativni dnevi |
|
|
pozdravljeni!
Bližajo se informativni dnevi (v bistvu samo dva), to je v petek 13. 2. in soboto 14. 2. No, verjetno boste šli tisti v zaključenih letnikih, pa tudi drugi! Po nekaterih šolah imajo celo organiziran prevoz (tudi za tretje letnike). Kako je kaj po drugih šolah? Kam boste šli? Tisti, ki boste šli na FER v Ljubljano prosim poročajte, ker sam ne bom utegnil!
No, če ima kdo namen iti na TŠC (mja...OŠ), naj kar javi!
Jule...kdo iz vašega razreda bo prišel na elektro za predstavitev? prof. Reščič je omenil, da bosta dva...
ps: nisem vedel, ali naj dam pod novice...
lp _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.77 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 5:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja jaz ne pridem, ker nimam popoldne prevoza pa bo prišel en iz Gorice(Bergles če ga poznaš), drugi nevem če bo prišel ker je iz Kobarida, vendar si zelo želi it
Heh mi pa 7 in 8 uro pišemo spis pri slovenščini. lep "začetek" počitnic. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.06 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 5:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če te zanima kaj za FE ti lahko povem (drugo leto je bolonc, ki pa bo prvo leto, tako da ti glede sprememb ne vem dosti povedati, ostalo pa)! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.77 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 5:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko poveš ja, ker bom pomoje šel ravno tja.  _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 5:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vprašaj?! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 5:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se da zdržat tam? So vredu predavatelji? Na splošno če je vredu?
Aja nas ne peljejo nikamor na informativni pa smo 3 letnik. Gredo sam 4. letniki. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pomembno je znanje matematike, ki je ponavadi zelo selektivna in za strokovne šole je prehod na uni zelo stresen, ker manjka podlage, so pa vaje prilagojene temu, da se z nekaj truda tudi stare luknje v znanju zafila! Prvo leto imate še fiziko, ki je zelo zanimiva in zabavna(vsaj tako sem jo jaz podoživel). Potem so tu še osnove, kjer je velika podlaga na matematiki in boste nekatere formule dojeli šele v 2 letniku! Računalništvo pa je ena zelo fletna stvarca zaradi profesorja in njegovih anekdot!
Pomembno je tudi, da probaš vztrajati, ker nas je ostalo samo še 160 od 260! Nekaj jih je bilo zaradi statusa, nekaj jih je šlo na VSP, nekaj pa jih je obupalo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.94 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
Lahko poveš ja, ker bom pomoje šel ravno tja.  |
Boš šel na VSŠ ali UNI? katero smer?
jaz sem še v dilemi...VSŠ-UNI? ne vem, bo pa verjetno avtomatika...v bistvu bi šel robotiko (ni to smer v avtomatiki?-3. letnik)
ali pa elektroniko...
nimam pojma...
lp _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bom pomoje šel na UNI in kasneje pomoje smer elektronika. Odvisno kaj me bo potegnilo.  _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.03 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiva debata.
Mene tudi zanima študij elektrotehnike - elektronike v LJ.
Pa ne zame. Jaz sem diplomiral v prejšnjem tisočletju (1982).
Sina zanima ta študij.
Lep pozdrav, Andrej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.63 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot študent na FE (z "99" v vpisni številki ) lahko povem tole:
UNI je dokaj teoretičen študij, VSŠ je malce bolj praktično usmerjen.
Profesorji so tako-tako (kot povsod). Eni popolnoma naviti, zanimivi, ti pomagajo, razložijo tako, da vsakega noter potegne. Enim drugim profesorjem pa pač dol visi.
Res je velik poudarek na matematiki, na obeh študijih.
Kar se smeri tiče, se še ni treba sekirat. Prvi letniki so skupni vsem smerem. Odločiš se šele kasneje. Temu pa so potem namenjeni odprti dnevi laboratorijev, da si izbereš smer.
Kako bo pa sedaj z bolonjskim sistemom, pa nimam pojma. Bojda bomo imeli še slabše izobražen kader...  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
@aly Enim drugim profesorjem...
katerim pa? da vidim kaj me še čaka;)
Drugače pa mogoče zanimiva informacija da so pri številnih predmetih(3x2) uvedli barvanje in obkroževanje odgovorov v 1. letniku  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za ponovno branje
Tako kot na faksu, je treba tudi tukaj vse vsaj dvakrat predelat  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlabo Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 21:38 Prispevkov: 283 Aktiv.: 1.33 Kraj: Domžale-Kamnik
|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem bil eno leto na FE, pa sem vse skupaj pustil, pa ne zato ker bi bilo pretežko. Sam dobro vem da bi lahko brez problema naredil ta fax, ampak to enostavno ni bilo to kar sem pričakoval. Zelo sem se veselil tega študija, a sem kasneje ugotovil da gre za piflarski program, kjer šopajo samo teorijo, teorijo in mal teoretičnih laboratorijskih vaj Tako da mi je bilo vse skupaj dokaj nezanimivo, ker sem specifičen tip človeka. Ne maram namreč nakladanja profesorjev ki vsako leto trobijo eno in isto.
Ker mi sama stopnja izobrazbe ne pomeni veliko (študiram zaradi sebe in ne zaradi neke rimske številke) sem se nato odločil za študij mehatronike na višji šoli v Kranju. No tu sem se pa res našel, popolnoma drug odnos profesor-študent, dejansko se lahko s profesorjem pogovarjaš kot da bi s sodelavcem debatiral o kakšnem tehničnem problemu, če me razumete... Pa že takoj v prvem tednu sem zvedel več uporabnih stvari ki jih bom rabil kot inženir, kot sem jih pa na FE v 6mesecih (potem sem tako ali tako nehal hodit...) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Feb 19, 2009 2:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Jaz sem bil eno leto na FE, pa sem vse skupaj pustil, pa ne zato ker bi bilo pretežko. Sam dobro vem da bi lahko brez problema naredil ta fax, ampak to enostavno ni bilo to kar sem pričakoval. Zelo sem se veselil tega študija, a sem kasneje ugotovil da gre za piflarski program, kjer šopajo samo teorijo, teorijo in mal teoretičnih laboratorijskih vaj Laughing Laughing Tako da mi je bilo vse skupaj dokaj nezanimivo, ker sem specifičen tip človeka. Ne maram namreč nakladanja profesorjev ki vsako leto trobijo eno in isto. |
Jah v enem letu kaj več kot to kar si napisal res nisi mogel odnesti, oz. dobit drugačne izkušnje. Če bi vztrajal do konca, bi videl da to drži samo v nižjih letnikih in se drastično spremeni v višjih. Seveda spet ne pri vseh profesorjih. Ne moreš oceniti 5 letnega študija po enem letu, sploh če si še to leto bil bolj napol prisoten. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 3 dni