www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Informativni dnevi
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sortaj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51
Aktiv.: 3.94
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 11:23 pm    Naslov sporočila:  Informativni dnevi Odgovori s citatom

pozdravljeni!

Bližajo se informativni dnevi (v bistvu samo dva), to je v petek 13. 2. Rolling Eyes in soboto 14. 2. No, verjetno boste šli tisti v zaključenih letnikih, pa tudi drugi! Po nekaterih šolah imajo celo organiziran prevoz (tudi za tretje letnike). Kako je kaj po drugih šolah? Kam boste šli? Tisti, ki boste šli na FER v Ljubljano prosim poročajte, ker sam ne bom utegnil! Sad
No, če ima kdo namen iti na TŠC (mja...OŠ), naj kar javi! Laughing

Jule...kdo iz vašega razreda bo prišel na elektro za predstavitev? prof. Reščič je omenil, da bosta dva...

ps: nisem vedel, ali naj dam pod novice...

lp

Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.77
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja jaz ne pridem, ker nimam popoldne prevoza pa bo prišel en iz Gorice(Bergles če ga poznaš), drugi nevem če bo prišel ker je iz Kobarida, vendar si zelo želi it Very Happy

Heh mi pa 7 in 8 uro pišemo spis pri slovenščini. lep "začetek" počitnic. Sad

Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.06
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 5:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če te zanima kaj za FE ti lahko povem (drugo leto je bolonc, ki pa bo prvo leto, tako da ti glede sprememb ne vem dosti povedati, ostalo pa)!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 5:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko poveš ja, ker bom pomoje šel ravno tja. Very Happy
Tonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašaj?!Razz
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 5:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se da zdržat tam? So vredu predavatelji? Na splošno če je vredu?

Aja nas ne peljejo nikamor na informativni pa smo 3 letnik. Gredo sam 4. letniki.

Tonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pomembno je znanje matematike, ki je ponavadi zelo selektivna in za strokovne šole je prehod na uni zelo stresen, ker manjka podlage, so pa vaje prilagojene temu, da se z nekaj truda tudi stare luknje v znanju zafila! Prvo leto imate še fiziko, ki je zelo zanimiva in zabavna(vsaj tako sem jo jaz podoživel). Potem so tu še osnove, kjer je velika podlaga na matematiki in boste nekatere formule dojeli šele v 2 letniku! Računalništvo pa je ena zelo fletna stvarca zaradi profesorja in njegovih anekdot!

Pomembno je tudi, da probaš vztrajati, ker nas je ostalo samo še 160 od 260! Nekaj jih je bilo zaradi statusa, nekaj jih je šlo na VSP, nekaj pa jih je obupalo!
Nazaj na vrh
sortaj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51
Aktiv.: 3.94
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 6:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jule je napisal/a:
Lahko poveš ja, ker bom pomoje šel ravno tja. Very Happy

Boš šel na VSŠ ali UNI? katero smer?
jaz sem še v dilemi...VSŠ-UNI? ne vem, bo pa verjetno avtomatika...v bistvu bi šel robotiko (ni to smer v avtomatiki?-3. letnik)
ali pa elektroniko...
nimam pojma...

lp

Jule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 7:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bom pomoje šel na UNI in kasneje pomoje smer elektronika. Odvisno kaj me bo potegnilo. Razz
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.03
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimiva debata.

Mene tudi zanima študij elektrotehnike - elektronike v LJ.

Pa ne zame. Jaz sem diplomiral v prejšnjem tisočletju (1982). Wink

Sina zanima ta študij.

Lep pozdrav, Andrej
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.63
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot študent na FE (z "99" v vpisni številki Rolling Eyes ) lahko povem tole:
UNI je dokaj teoretičen študij, VSŠ je malce bolj praktično usmerjen.
Profesorji so tako-tako (kot povsod). Eni popolnoma naviti, zanimivi, ti pomagajo, razložijo tako, da vsakega noter potegne. Enim drugim profesorjem pa pač dol visi.
Res je velik poudarek na matematiki, na obeh študijih.
Kar se smeri tiče, se še ni treba sekirat. Prvi letniki so skupni vsem smerem. Odločiš se šele kasneje. Temu pa so potem namenjeni odprti dnevi laboratorijev, da si izbereš smer.

Kako bo pa sedaj z bolonjskim sistemom, pa nimam pojma. Bojda bomo imeli še slabše izobražen kader... Shocked

Tonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@aly Enim drugim profesorjem...
katerim pa? da vidim kaj me še čaka;)

Drugače pa mogoče zanimiva informacija da so pri številnih predmetih(3x2) uvedli barvanje in obkroževanje odgovorov v 1. letniku Smile
Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za ponovno branje

Tako kot na faksu, je treba tudi tukaj vse vsaj dvakrat predelat Rolling Eyes
Nazaj na vrh
zlabo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 21:38
Aktiv.: 1.33
Kraj: Domžale-Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem bil eno leto na FE, pa sem vse skupaj pustil, pa ne zato ker bi bilo pretežko. Sam dobro vem da bi lahko brez problema naredil ta fax, ampak to enostavno ni bilo to kar sem pričakoval. Zelo sem se veselil tega študija, a sem kasneje ugotovil da gre za piflarski program, kjer šopajo samo teorijo, teorijo in mal teoretičnih laboratorijskih vaj Laughing Laughing Tako da mi je bilo vse skupaj dokaj nezanimivo, ker sem specifičen tip človeka. Ne maram namreč nakladanja profesorjev ki vsako leto trobijo eno in isto.
Ker mi sama stopnja izobrazbe ne pomeni veliko (študiram zaradi sebe in ne zaradi neke rimske številke) sem se nato odločil za študij mehatronike na višji šoli v Kranju. No tu sem se pa res našel, popolnoma drug odnos profesor-študent, dejansko se lahko s profesorjem pogovarjaš kot da bi s sodelavcem debatiral o kakšnem tehničnem problemu, če me razumete... Pa že takoj v prvem tednu sem zvedel več uporabnih stvari ki jih bom rabil kot inženir, kot sem jih pa na FE v 6mesecih (potem sem tako ali tako nehal hodit...)
Nazaj na vrh
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 19, 2009 2:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Jaz sem bil eno leto na FE, pa sem vse skupaj pustil, pa ne zato ker bi bilo pretežko. Sam dobro vem da bi lahko brez problema naredil ta fax, ampak to enostavno ni bilo to kar sem pričakoval. Zelo sem se veselil tega študija, a sem kasneje ugotovil da gre za piflarski program, kjer šopajo samo teorijo, teorijo in mal teoretičnih laboratorijskih vaj Laughing Laughing Tako da mi je bilo vse skupaj dokaj nezanimivo, ker sem specifičen tip človeka. Ne maram namreč nakladanja profesorjev ki vsako leto trobijo eno in isto.

Jah v enem letu kaj več kot to kar si napisal res nisi mogel odnesti, oz. dobit drugačne izkušnje. Če bi vztrajal do konca, bi videl da to drži samo v nižjih letnikih in se drastično spremeni v višjih. Seveda spet ne pri vseh profesorjih. Ne moreš oceniti 5 letnega študija po enem letu, sploh če si še to leto bil bolj napol prisoten.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 3 dni