|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
AtKo Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 15:46 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 22, 2009 11:40 pm Naslov sporočila: Senzor za svetlobo |
|
|
Iskal sem po googlu, pa malo okoli pa nisem prišel do odgovora, ki ga iščem.
Rad bi izdelal lučko, ki bi jo postavil nekam na hodnik, delovala naj bi na senzor. Vendar tako, da bo aktivna ponoči, ampak da se prižge ko nekdo hodi mimo. Nočem pa da se prižiga tudi po dnevi. Na enak način kot tisti spreji za dišavo ambi pur, ko hodiš mimo se aktivira. Samo da dela ponoči.
Se to uporabi neke fotoupore, fotodiode? Kolega mi je razlagal, da je tak element v starih računalniških miškah na kroglico, nato sem jo nekaj razdiral ampak nisem vedel kaj točno iščem.
Hvala za pomoč.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.50 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Feb 22, 2009 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čisto enostavno. Vzameš fotoupor,narediš vezje za vklop,samo ponoči,potem pa še PIR senzor,ki zazna gibanje. Tisti fotoupor pa bo zagotavlju napetost temu senzorju.
Podnevi OFF,ponoči ON.
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=13983 _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
AtKo Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 15:46 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 12:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Super, hvala ti Me samo zanima še to, ta link ki si ga dal oz. omenjeno vezje "svetlobno stikalo" je narejeno tako, da luč zasveti, ko pade tema. Brez senzorja za gibanje. Torej na to obstoječe vezje je potrebno še vezati senzor za gibanje oz. PIR senzor? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
galex4 Član

Pridružen-a: Tor 01 Apr 2008 18:27 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.19
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 1:28 am Naslov sporočila: |
|
|
v katerem programu je narisano to vezje, ki omogoča 3D pred ogled končane narisane in zaspajkane elemente? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
galex4 Član

Pridružen-a: Tor 01 Apr 2008 18:27 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.19
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 1:29 am Naslov sporočila: |
|
|
predvidevam, da je Eagle, vendar nisem prepričan. Veliko časa sem uporabljal 4,11 verzijo pa neven če je omogočala 3D pogled.
Prosim za komentarje, hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 1:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Za 3D pogled poišči "dodatek" za eagle ... Eagle3D, ostalo ti bo google povedu... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rajhnburg Član

Pridružen-a: Tor 17 Mar 2009 21:57 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.08 Kraj: Brestanica
|
Objavljeno: Sob Mar 21, 2009 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Ka mi lahko prosim poveš kako naj naredim 3d sliko v board pridem, potem pa nevem kaj naj naredim.
Hvala za odgovor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.03 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Mar 21, 2009 11:13 am Naslov sporočila: Re: Senzor za svetlobo |
|
|
AtKo je napisal/a: |
.........Rad bi izdelal lučko, ki bi jo postavil nekam na hodnik, ..............
Hvala za pomoč.
Lp |
Kakšne veze imaji vaše razprave o 3D risanju z zgornjim vprašanjem? _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joze Član

Pridružen-a: Pet 26 Jan 2007 10:27 Prispevkov: 204 Aktiv.: 0.91
|
Objavljeno: Sob Mar 21, 2009 2:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP!
AtKo, večina PIR senzorjev ki se dobijo skoraj v vsaki bolje založeni trafiki imajo že vgrajen tako fotoupor kot tudi zaznavanje gibanja, tako se lahko nastavi prag svetlobe vklopa in občutljivost zaznavanja gibanja, pa še sama povezava za vklop porabnika naprej je zelo enostavna. Malo povprašaj v najbližni el. trgovini. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni