|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.20 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 6:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
"C" profil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 6:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor. Sem pogledal v Alpos pa so njihovi profili preveliki. Lahko še kdo napiše kako ugodno trgovino? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.20 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poišči si kvadratno, ali pravokotno cev primernih dimenzij, ter na namizni krožni žagi z widia zobmi, ob vzdolžnem vodilu izrežeš del, ki je "viška". Seveda moraš paziti, da zobci žage ne gledajo previsoko nad delovno mizo. Na ta način si lahko izdelaš skoraj poljuben profil. Tudi aluminjast profil za karnise, je uporaben za te namene. Preprosto odrežeš stran oba dela v obliki C profila.
lp
Nazadnje urejal/a Slowfly Pet Feb 27, 2009 7:55 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.41 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za aluminij poskusi vprašat v AlCu. Jaz sem ravno danes dobil 10 kg aluminija po pošti.
Jih moram pohvalit, so hitri in prijazni! Naročilo sem poslal v sredo popoldne po e-mailu, roba je prišla danes  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.00 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 7:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pojdi v razne baubave ali trgovine s pohištvenimi okovi in poglej nosilce za drsna vrata. Našel boš od plastike preko aluminija do železnih profilov.
Branko _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kopron Član

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 11:29 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.76 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eno varianto ti je predlagal slowfly. Druga možnost pa je, da poiščeš nekoga ki ima škarje in krivilni stroj (abkant) in ti zakrivi iz aluminij pločevine tak profil. _________________ Lep pozdrav Jože |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
O super hvala za vašo pomoč. Grem takoj jutri zjutraj  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.58 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če misliš tole uporabljati za krožno žago, mora biti, kar se, da natančno izdelano. Jaz bi vprašal kakšnega ¨tišlerja¨, ki ima doma narajen ¨cekular¨, kje je dobil tak profil. Lahko pa pogledaš na merkurjevi črni metalurgiji.
A prvi po vrsti na tem linku ni parvi? klik _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Če misliš tole uporabljati za krožno žago, mora biti, kar se, da natančno izdelano. Jaz bi vprašal kakšnega ¨tišlerja¨, ki ima doma narajen ¨cekular¨, kje je dobil tak profil. Lahko pa pogledaš na merkurjevi črni metalurgiji.
A prvi po vrsti na tem linku ni parvi? klik |
To je za nadrezkar. Da mora bit natančno izdelano se razume. Sicer pa 1mm gor dol se še da tolerirati. Tisti od alposa je prevelik pa čeprav je najmanjši Tu not pride glava od vijaka M8 ali M10. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
A prvi po vrsti na tem linku ni parvi? klik |
To je za nadrezkar. Da mora bit natančno izdelano se razume. Sicer pa 1mm gor dol se še da tolerirati. Tisti od alposa je prevelik pa čeprav je najmanjši Tu not pride glava od vijaka M8 ali M10. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.58 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 11:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mimogrede, ko je ravno za nadreskar, me zanima kako ga misliš priviti na mizo. Sam sem nekaj projektiral pa je ostalo le v glavi. Sem hotel zvariti z mojim skromnim znanjem, pa nisem našel časa in ne materiala. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 1 dni