www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PayPal za <18 let
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.77
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 6:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ubijal bom za paypal. Brick wall

Visa, Mastercard za to moreš bit star 18 let ali moreš imeti tudi lastne dohodke?

program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.31
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jule je napisal/a:
Ubijal bom za paypal. Brick wall

Visa, Mastercard za to moreš bit star 18 let ali moreš imeti tudi lastne dohodke?

Ne! Poglej mene, 14 let, še brez špipendije, torej nobenih dohodkov. Reši te Visa Electron in račun za srednješolce oz. študente (če še nimaš osebnega računa)! Ampak pazi, do zdaj ima to možnost - torej debetna kartica, s katero lahko registriraš PayPal - le Abanka.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
sortaj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51
Aktiv.: 3.94
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nope! Ne bo držalo!
Visa electron ima tudi Banka Koper, NKBM,... za te dve vem za sigurno!
Za Viso in Mastercard pa moraš imeti redne dohodke vsaj 400€ mesečno!
(sem se pozanimal na banki...v kratkem bom naredil viso electron)
Aja! Pri NKBM je baje visa electron samo za podjetnike oz s.p.-je (ali nekaj takega)

lp

Jule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako potem s te nakažeš denar na paypal?
sortaj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 7:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mh...ne vem...
pri paypalu je nekakšna možnost z viso...hm...nimam pojma Brick wall

EDIT: sem pogledal:
se registriraš itd... potem imaš možnost add credit card or debit card...ostalo je v priponki...

lp

paypal.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  paypal.rar
 Velikost datoteke:  85.05 KB
 Downloadano:  22 krat

Nazadnje urejal/a sortaj Čet Mar 12, 2009 7:31 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
polh
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Apr 2005 18:27
Aktiv.: 0.95
Kraj: Maribor-Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za mastercard ne rabiš nič nakazovat. Kupiš zadevo in paypal ti odtegne od kartice ustrezen znesek.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.06
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne nakazuješ denarja na paypal če imaš kartico! Enostavno vežeš neko količino denarja, ki je garancija, če ne plačaš. Tak znesek ki ga vežeš, lahko porabiš vsak mesec ali pa tudi ne! Na datum, ki si si ga izbral, ti iz tekočega računa odtrgajo porabljen znesek. Zadeva je varna, saj limita, ki ga imaš kot jamstvo ne moreš preseči!
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa bom hitro šel vprašat na NKBM če imajo tudi to Viso electron.

Pa bom kreiral paypal račun.

Zelo me zanima namreč tudi če tole res izplača denar. Naklikanega imam že kar nekaj. Very Happy Klikam že pol leta ker nimam boljšega dela.

program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PayPal je kot spletna banka. Ti vpišeš tvoje podatke o kartici in Paypal ima dostop do nje. Ne se vstrašit, zadeva je zelo varna. Ti denar nakažeš na banki ali na pošti (samo ti odtegnejo 1€ na pošti) na svoj TRR, tako, da je na kartici. Potem pa ti ta denar npr. preko eBaya nekomu nakažeš in ti ga pobere iz kartice. V bistvu je Paypal spletno bančništvo.

Tem fintak jaz ne zaupam prav veliko... Ker nevem kdo bi ti želel kak tako izplačevati denar. Poiskusi.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
sortaj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sortaj je napisal/a:
...
Aja! Pri NKBM je baje visa electron samo za podjetnike oz s.p.-je (ali nekaj takega)

lp

Sošolec je šel vprašat na NKBM in mu jo niso hoteli dati...Sad

lp

Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.06
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uzami Mastercard. Meni niso komplicirali (res da sem bil polnoleten) ampak mislim da če daš polog in imaš gor kakih 100€ bi ti jo odobrili!
Nazaj na vrh
sortaj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm, hm, hm...

Da ti opišem, kako je bilo...:

Šel sem na Banko Koper v Novi Gorici in možakarju tam razložil kakšna je "situacija". Povedal mi je, da je za kreditno kartico potrebno imeti redne dohodke (vsaj mislim, da je rekel okrog 400€). Svetoval mi je, naj si naredim paypal...težava? Potem sem videl, da je tudi tam potrebno imeti Viso, Mastercard itd... Zdaj ne vem... ali me je ali pa ni vedel (nekako ta možnost odpade, ker je gledal po nekih knjigah in mi tudi nekaj kazal). Ne vem... nekako se mi zdi, da je za kredit potrebno kritje, zato moraš imeti reden dohodek...(moja teorija)

lp

program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za kreditne kartice je potreben reden dohodek in lahko greš v minus.
Za debetne kartice je vseeno, kakšen dohodek imaš (lahko daš magari 10€ na leto gor), ne moreš pa iti v minus.

To so mi povedali na Abanki.

MAAG
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18
Aktiv.: 0.86
Kraj: SG-MB

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jule je napisal/a:
Pa bom hitro šel vprašat na NKBM če imajo tudi to Viso electron.

Pa bom kreiral paypal račun.

Zelo me zanima namreč tudi če tole res izplača denar. Naklikanega imam že kar nekaj. Very Happy Klikam že pol leta ker nimam boljšega dela.

In koliko si ze naklikal? Kaj je pa s tem AlertPay in kaj vse moras vnesti ob registraciji?

Jule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah.. nimam posebnih ambicij... Imam 12.5$. Izplačaš na alertpay. podobno je kot paypal, potem lahko preko drugih strani to preneseš na paypal..
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 3 dni