|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MAAG Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18 Prispevkov: 178 Aktiv.: 0.86 Kraj: SG-MB
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 10:53 pm Naslov sporočila: Nostalgija internetnih strani :) |
|
|
Pregled strani iz preteklosti....
elektronik.si 1.9.2006
elektronik.si
google
Yahoo
Pa veselo brskanje po preteklosti.... ! _________________ Samo da se kadi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Feb 27, 2009 1:51 am Naslov sporočila: |
|
|
še prej je bil pod drugim imenom:
www2.maxi.si _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
upor_nik Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 13:00 Prispevkov: 450 Aktiv.: 2.25 Kraj: vipavska dolina
|
Objavljeno: Sre Mar 18, 2009 1:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav, ..
Kaj pa ABM BBS, ko še sploh ni bilo interneta pri nas in so špilali 2400 b modemi z prenosom cca 200 - 300 b? Ne bi rad izpostavljal dotičneg bbs, saj jih je bilo še mnogo. Ja pa res, ABM je bil kul! _________________ Sanja svinja o koruzi, ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Mar 18, 2009 2:42 am Naslov sporočila: |
|
|
upor_nik je napisal/a: |
Pozdrav, ..
Kaj pa ABM BBS, ko še sploh ni bilo interneta pri nas in so špilali 2400 b modemi z prenosom cca 200 - 300 b? Ne bi rad izpostavljal dotičneg bbs, saj jih je bilo še mnogo. Ja pa res, ABM je bil kul! |
Pa MOJSTER tudi. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sre Mar 18, 2009 2:56 am Naslov sporočila: |
|
|
upor_nik je napisal/a: |
Pozdrav, ..
Kaj pa ABM BBS, ko še sploh ni bilo interneta pri nas in so špilali 2400 b modemi z prenosom cca 200 - 300 b? Ne bi rad izpostavljal dotičneg bbs, saj jih je bilo še mnogo. Ja pa res, ABM je bil kul! |
Zakaj se pa potem trudis poudarjati samo eno ime, pa se to ravno od tistega BBSa, katerega pravni lastnik se se zdaj veselo bocka po sodiscih in rabi malce reklame, da se bo vedelo kako nefer so jih - uboge reveze - izrinili iz trga z domnevno dumpinskimi cenami za klicni dostop ?
Bilo jih je kar nekaj (5-10 zelo aktivnih in s priblizno enako vsebine in prenosom vseh relevantnih Fidonet konferenc, kar je bilo itak najbolj zanimivo od vsega). Ce je potrebno omenjati imena, potem omeni vsa ... dve sta ze bili omenjeni, pa se ena racunalniska firma za svercanje iz Avstrije, ki se danes obstaja, pa trokotniski entuzijasti iz Ljubljane (kje so zdaj pristali ? nekaj casa sta bila en ali dva pri IBM Slovenija, tretji pa ljubiteljsko pri SLOUG, potem je OS/2 dokoncno krepnil, pa je vsaj enega od njih pobral M$ Slovenija, od casov Win95 naprej pa nisem nobenega vec zasledil nikjer), pa studenti iz mojega kraja (operativni nekje do sredine 1998, ko je internet ze cisto zares lepo deloval), pa kup malih piratov s svojimi privatnimi BBSki v mamini dnevni sobi ...
To so bili casi Jaz sem jih spoznaval z modemom brez HW error correctiona (in vseh drugih danes samoumevnih gizmotov- samo raw pdoatki noter, na drugi strani pa ven, in obratno). Tega zelo mocno ne priporocam nikomur. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Mar 18, 2009 11:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Tega zelo mocno ne priporocam nikomur. |
Zakaj ne? Jaz sem imel enako. Če se spomnim za nazaj, je bilo prav zabavno! Tisti modem 2400 je še sedaj doma na čakanju.. Čez 7 let vse prav pride. Kdo ve kaj bo prinesla recesija  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 18, 2009 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni so najbolj v spominu ostali začetki interneta in terminalski dostop. Account sem imel na Arnesu in kar naprej se je dogajalo, da je eden izmed modemov crknil. Vsak nov klic je prevzel naslednji modem in če si naletel na pokvarjenega... No, potem sem poklical z babičinega telefona, da se je javil pokvarjen modem in zatem še z računalnikom, da sem dobil naslednji, delujoč modem...
Seveda imam tisti Zyxlov modem skrbno spravljen v arhivu  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Sre Mar 18, 2009 11:47 am Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Sokrat je napisal/a: |
Tega zelo mocno ne priporocam nikomur. |
Zakaj ne? Jaz sem imel enako. Če se spomnim za nazaj, je bilo prav zabavno! Tisti modem 2400 je še sedaj doma na čakanju.. Čez 7 let vse prav pride. Kdo ve kaj bo prinesla recesija  |
Na liniji je malo zasumelo in na ekranu terminala se je znaslo za eno stran "smeti". Prenos je bil tudi nekaj boljsega ... na sreco je vecina BBSov uproabljala Zmodem, ki se je dokaj uspesno loteval odpravljanja napak, a kljub temu je slo marsikdaj par ur DL v nic malce pred koncem. Tudi jaz imam tisti modem se vedno na polici, pa ne da bi ga se kdaj uporabil, ampak bolj zato, da me spomni da zdaj niti ni tako slabo  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70814.44
|
Objavljeno: Sre Mar 18, 2009 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MAAG Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18 Prispevkov: 178 Aktiv.: 0.86 Kraj: SG-MB
|
Objavljeno: Sre Mar 18, 2009 5:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hehehehe, resno MarE:) ! To mi je pa do zdaj se najbolj smesna anekdota, ko se menim recimo s kaksnimi profesorji oz. drugimi uporabniki "elektronike" in njihovimi zacetki v elektroniki.  _________________ Samo da se kadi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Sre Mar 18, 2009 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem tudi frizbineta nisi nikoli uporabljal ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
upor_nik Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 13:00 Prispevkov: 450 Aktiv.: 2.25 Kraj: vipavska dolina
|
Objavljeno: Čet Mar 19, 2009 1:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokrart je napisal
Zakaj se pa potem trudis poudarjati samo eno ime, pa se to ravno od tistega BBSa, katerega pravni lastnik se se zdaj veselo bocka po sodiscih in rabi malce reklame, da se bo vedelo kako nefer so jih - uboge reveze - izrinili iz trga z domnevno dumpinskimi cenami za klicni dostop ?
jaz sem napisal:
Ne bi rad izpostavljal dotičneg bbs, saj jih je bilo še mnogo.
Torej naj spomnim še na kakega, meni ljubšega:
KŠŠ
Microart
Iusinfo, tedaj odprt, sedaj za mastne dnarce,
pa še jih je bilo.
Škoda, danes sem ponovno prižgal svojo 486-ko, pa razen Telixa 321 nisem našel nobenega spiska BBS-jev. Imam pa kar nekaj tedanjih sporočil shranjenih.
Ja, lepi časi hitro minejo, danes se mi zdi vse nekam .... _________________ Sanja svinja o koruzi, ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70814.44
|
Objavljeno: Čet Mar 19, 2009 1:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.90 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Avg 29, 2010 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
No ko sem zjutra malo ob kavici se sproščal z brskanjem po nostalgiji začetnih prispevkov foruma..do koder se da.Saj so nekatere teme zanimive ,simpatične..celo kdaj me spravijo v dobro voljo. Nekatere pa poučne in izjemno koristne saj človek vsega ne ve in vedno spoznava tehniko in svet. Zato pa brskam..moram izreči avtorjem ustvarjalcem foruma ter modelatorjem iskrene čestitke, da imamo takšen forum in je vedno bolj priljubljen..kar pa ni uspeha brez truda,kvalitete in nadzorovanja da se forum ne zasmeti.Čestitam še dolgo naj bo tako in tudi vsem ki ste že od vsega začetka kot forumaši zasidrani na forumu in vsem ostalim..da bo še dolgo ta forum obstajal in bil uspešen
Lp;Klavdij |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni