|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mrsmoke Član

Pridružen-a: Sob 26 Feb 2005 23:22 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.20
|
Objavljeno: Ned Jun 05, 2005 12:20 pm Naslov sporočila: usart, i2c, spi, can |
|
|
Živjo!
1. Zanima kaj so to za ene vrste komunikacij usart, i2c, spi, can, če sploh so?
2. kako se v pic simulatorju ide uporablja lcd modul, ker ga mi še ni uspelo usposobiti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Ned Jun 05, 2005 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
To so vse serijske komunikacije. USART lahko uporabiš za povezavo z računalnikom (rs232). Z i2c-jem in spi-jem še nisem delal. Veliko pa sem delal z CAN-om (control area network). CAN se uporablja v avtih, letalih itd. To omrežje je zelo neobčutljivo na motnje in zelo zanesljivo, zato se uporablja v avtomobilih (drive by wire, fly by wire) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Jun 05, 2005 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
I2c je prav tako serijski protokol, ki veliko v rabi v zabavni elektroniki (TV, VCR, DVD, satelitski, ...)
Vsa I2C periferija je skupaj povezana z dvema pinoma. Poznamo dve vrsti naprav, ki se povezujejo na vodlilo. (master in slave) Vsak "član" vodila ima svoj naslov.
Sicer sem o I2C na forumu že veliko pisal. Da ne ponavljam. Uporabi iskanje. Našel boš tudi praktične primere izvedene z I2C. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Jun 05, 2005 1:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje imaš pri PIC Simulator IDE težave?
Primer z 16F877 si si ogledal? Drugače imaš Help->Getting Started primer 7.
Če si napisal zbirniško kodo, ustrezno zmanjšaj pavze (na recimo nekaj 100us ali več), saj boš pri realnih pavzah čakal močno predolgo. _________________ If in doubt about performance disassemble your code and try to follow it. If you get bored then the CPU probably will too... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mrsmoke Član

Pridružen-a: Sob 26 Feb 2005 23:22 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.20
|
Objavljeno: Pon Jun 06, 2005 8:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Primerov sploh nisem opazil prej, ogledal sem si jih in zdaj mi deluje.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni