|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
surla Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22 Prispevkov: 722 Aktiv.: 3.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
***Obstajajo drugi modeli, ki prav tako niso popolni, vendar so boljši od sedajnega. *****
No , ti si zdaj zraven primešal še nek monetarni model.....
.....vseeno bi me zanimalo , kateri je boljši model od sedanjega?Upam , da boš navedel kakega , ki se je preizkusil že v praksi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vasakhan Član

Pridružen-a: Sob 26 Jan 2008 22:35 Prispevkov: 67 Aktiv.: 0.32 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
surla je napisal/a: |
*
No , ti si zdaj zraven primešal še nek monetarni model.....
.....vseeno bi me zanimalo , kateri je boljši model od sedanjega?Upam , da boš navedel kakega , ki se je preizkusil že v praksi. |
Vem za enega, ki v praksi ni bil izveden, vendar se mi zdi dokaj primeren za današnji čas. Ni monetarni, bazira na naravnih virih in upravljanje teh.
Evo link pa povejte kaj mislite o tem:
http://www.thevenusproject.com/
LP, Vasakhan _________________ “Ko je bog rekel naj bo luč, smo imeli mi že vse kable položene.”
Nazadnje urejal/a Vasakhan Pet Apr 03, 2009 10:44 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
V praksi še ni bil proban , si pa prepričan vanj?
Sploh veš koliko ljudi je do sedaj že menjalo sisteme in kake pyzdarije so iz tega nastale?
Seveda so bili vsi med njimi ravno tako kot ti prepričani v nov sistem.
Na koncu pa so ljudje do zdaj vse spreminjevalce nagnali in se vrnili v tega kjer smo, kakršenkoli že je.
Ni problem v sistemih, vsak sistem ima vedno vsaj eno napako- človeka!
Če bi bili vsi pošteni ,bi bil vsak sistem dober. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vasakhan Član

|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
V praksi še ni bil proban , si pa prepričan vanj?
Sploh veš koliko ljudi je do sedaj že menjalo sisteme in kake pyzdarije so iz tega nastale?
Seveda so bili vsi med njimi ravno tako kot ti prepričani v nov sistem.
Na koncu pa so ljudje do zdaj vse spreminjevalce nagnali in se vrnili v tega kjer smo, kakršenkoli že je.
Ni problem v sistemih, vsak sistem ima vedno vsaj eno napako- človeka!
Če bi bili vsi pošteni ,bi bil vsak sistem dober. |
Sploh se ne gre zato, da so se spreminjevalci vrnili v sistem kjer smo, gre se zato, da je "svetovno združenje bankirjev" s pomočjo monetarnega sistema, ki podpira vse trenutne institucije spravilo populacijo na mejo modernega suženstva, ki ni več vzdržna. In ne gre na bolje. Ne more iti na bolje.
97% denarja na svetu obstaja v digitalni obliki, 3% je dejansko materializairanega. Banke ustvarjajo denar iz nič in ga potem plasirajo na trg v obliki dolga...eh zgodba je dolga in razlogov zakaj se sesuja montarni sistem je še nekaj...
Evo malo risank :
http://vimeo.com/3261363 _________________ “Ko je bog rekel naj bo luč, smo imeli mi že vse kable položene.” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja ,denar....
So pa amaterji tile tvoji bankirji!
Jaz sem še živel v sistemu , ko so denar , ko ga je zmanjkalo kar natisnili.
Vsak dan ga je bilo več, sistem je deloval tako , da smo bili vsi milijonarji, tudi milijarderjev je bilo v vsaki vasi nekaj. Denar sem dobesedno nosil v vrečah.
Kopal si se lahko v njem tako kot stric od Jake Racmana. Denarja je bilo toliko, da smo iz drobiža delali podložke za vijake.
Vse je delovalo kot namazano samo kaj ko je bila štruca kruha skoraj milijon DIN.
Če plače nisi zamenjal v dojčmarke takoj , ko si jo dobil si naslednji dan zgubil kake 50%.
Si želiš morda takega sistema?
Brez zayebancije pa me zanima kje se ti konkretno vidiš kot moderni suženj kapitalistov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vasakhan Član

|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Si želiš morda takega sistema?
Brez zayebancije pa me zanima kje se ti konkretno vidiš kot moderni suženj kapitalistov. |
Takega sistema, ki brezvestno tiska denar, ko ga v obtoku zmanka si ne želim, ker tako zmanšuje dejansko menjalno vrednost valute. V sistemu bivše juge je bilo preveč zaposlenih na delovnih mestih, saj se ve kako so se kavice pile in igrale karte na delovnem mestu, produkcija pa bi bila enaka tudi če bi 2/3 folka bilo na dopustu. Pa vsi so imeli kredite (mnogo gradbenih, brez klavzule o revalorizaciji). Si si pogledal risanko na linku, ki sem ga pripel? V življenju nisem imel kredita, vendar ste vsi, ki ste imeli kdajkoli kredit sokrivi za nastalo situacijo.
Kot moderni suženj kapitalistov se vidim v tem, ker včasih si si lahko na koncu, ko si imel dovolj kapitala "kupil" svobodo, danes pa to več ne gre, oz. moraš biti eden tistih "višje" kaste, ki imajo dovolj pod palcem, da ne rabiš računat na državno penzijo, katere pa vsi vemo ne bo, ker je fond prazen. _________________ “Ko je bog rekel naj bo luč, smo imeli mi že vse kable položene.”
Nazadnje urejal/a Vasakhan Pet Apr 03, 2009 10:46 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da je nekdo gledal Zeitgeist Addendum... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.49 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 1:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dolgo sem se spraševal, kako je človeštvo lahko tako neumno, da se vsaj 2x na stoletje spusti v veliko vojno (pa ji recimo svetovna ali kakorkoli že) in se obenem iz tega nič ne nauči. Štos je v tem , da se generacije menjajo, mladi pa itak zmeraj rečejo: mater so bli ti tastari neumni... In potem ti tamladi sčasoma naredijo še večjo neumnost...
Fino bi bilo, če bi zgodovinski sistem ostal nekje v človeku, kot npr. posledice evolucije. Ampak zgleda da ni tako. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Satelitko, voditelji držav gredo v vojno samo iz enega razloga: dobiček. Neumno je ljudstvo, da se gre klat v njihovem imenu. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.49 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 2:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kdo pa ljudstvo kaj vpraša? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 4:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
****Kot moderni suženj kapitalistov se vidim v tem, ker včasih si si lahko na koncu, ko si imel dovolj kapitala "kupil" svobodo, danes pa to več ne gre, oz. moraš biti eden tistih "višje" kaste, ki imajo dovolj pod palcem, da ne rabiš računat na državno penzijo, katere pa vsi vemo ne bo, ker je fond prazen.****
He he koliko časa pa naj bi po tvoje trajalo , da človek zbere kapital in se "osvobodi"?
Kako leto , ali kaj takega? In ti kritiziraš kapitaliste , ki delajo prav to ; z nič dela in špekulacijami hitro obogatijo, da potem drugi delajo zanje.
Če te prav razumem vidiš ti krivico tega sistema samo v tem , da ti nisi na njihovem mestu
Vsak je lahko kapitalist.Odpri firmo in začni delati! Delaj čim več , da boš zaslužil in se "osvobodil". Najprej pa moraš seveda najti nekoga , ki ti bo plačal za to kar boš sploh delal. Preprosto! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vasakhan Član

|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
He he koliko časa pa naj bi po tvoje trajalo , da človek zbere kapital in se "osvobodi"?
Kako leto , ali kaj takega? In ti kritiziraš kapitaliste , ki delajo prav to ; z nič dela in špekulacijami hitro obogatijo, da potem drugi delajo zanje.
Če te prav razumem vidiš ti krivico tega sistema samo v tem , da ti nisi na njihovem mestu
Vsak je lahko kapitalist.Odpri firmo in začni delati! Delaj čim več , da boš zaslužil in se "osvobodil". Najprej pa moraš seveda najti nekoga , ki ti bo plačal za to kar boš sploh delal. Preprosto! |
Ne štekaš , ok ni problema.
Nekaj bi napisal : Jaz nebi bil na njihovih mestih, ker če podpiraš takšen sistem, v katerega je vgrajena revščina, vojne, glad, potem si po eni strani sokriv.
Kapitalisti proizvajajo preveč in mečejo surovine vstran, to ni pametno, ker narava ima samo toliko kolikor ima, potem pa več ni nič. A vidiš, taka logika je mimo.
LP, Vasakhan _________________ “Ko je bog rekel naj bo luč, smo imeli mi že vse kable položene.” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.97 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ste že slišali za occamovo rezilo?
Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vasakhan Član

|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
cero je napisal/a: |
A ste že slišali za occamovo rezilo?
Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem. |
Sem prebral na wiki
lp _________________ “Ko je bog rekel naj bo luč, smo imeli mi že vse kable položene.” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
****Kapitalisti proizvajajo preveč in mečejo surovine vstran.................******
Kdo meče surovine stran?
Kakor jaz vidim mečejo surovine stran vsi!
Poglej v svoj smetnjak pred blokom.Postavi se za 1 uro za živo mejo in poglej kaj ljudje mečejo v smeti1
Surovine , plastiko , papir , računalnike,hrano,pohištvo, bla, bla , bla,.... in to kljub temu , da na vseh koncih težijo Lučke Kajfež, Al Goreji itd ......
Pa samo 50m je do gajbe kjer to lahko sortirajo.vsem se gladko yebe.
A se koga prime? A so to vsi izkoriščevalski kapitalisti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni