|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
fluffy111 Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44 Prispevkov: 351 Aktiv.: 1.74 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Drugo knjigo sem že prebiral in se mi je zdela zanimiva (ni bilo časa, da bi si knjigo bolje pogledal, ker je bila darilo prijatelju). Bi se pa zelo priporočil za prvo. Po možnosti, če ima kdo v elektronski obliki.
Lp, fluffy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.05 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo, da ne podpiraš niti domačih avtorjev. Upam, da se boš kdaj znašel v obratni situaciji in boš potem šele dojel bistvo tega posta! Zanimivo bi bilo videti, če bi te kdaj na faksu kdo od profesorjev videl z njihovo kopirano knjigo! 20€ ti je za knjigo preveč, za glavobol po petkovi ali sobotni noči, ki je enkraten pa tudi več denarja ni problem kajne! Spoštuj vsaj domače avrorje če že tujih ne! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tramsak Član

Pridružen-a: Ned 03 Feb 2008 13:35 Prispevkov: 20 Aktiv.: 0.09 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 10:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam obcutek, da niste prebrali prvega posta. spraseval sem po rabljeni knjigi, tako da vsi ki se zgrazate nad mojo skrtostjo ste pravzaprav zgresili temo.
Kako naj spostujem avtorska dela ce je na internetu prakticno vse zastonj. v kaksnem vecjem torrent iskalniku je preko 10000 knjig, pa to je kar neka stevilka z glave v realnosti je najbrz mnogo vecja. ce bi za vsako odstel 20€ ne bi prisel nikamor. vedno ko kupim knjigo se pocutim ukradenega, saj bi jo lahko dobil zastonj (velja predvsem za tuje avtorje, slovenske je tezko dobiti).
Vedno je procent ljudi, ki bodo knjigo kupili in procent ljudi, ki si bodo knjigo priskrbeli drugace in ta procent je ze vstet v ceno 20€.
Pa prosim ce na to temo ne pisete vec ker si bom knjigo kupil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 11:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
tramsak je napisal/a: |
Kako naj spostujem avtorska dela ce je na internetu prakticno vse zastonj. v kaksnem vecjem torrent iskalniku je preko 10000 knjig, pa to je kar neka stevilka z glave v realnosti je najbrz mnogo vecja. ce bi za vsako odstel 20€ ne bi prisel nikamor. vedno ko kupim knjigo se pocutim ukradenega, saj bi jo lahko dobil zastonj (velja predvsem za tuje avtorje, slovenske je tezko dobiti). |
Imam resnično veliko in dobro založeno delavnico. Tako z instrumentarjem, orodjem kot z materialom. Ker je nemogoče imeti vse v predalčkih, ki so zaprti v omarah so stvari pač na policah in delovnih površinah.
K meni pride veliko ljudi. In rad vidim, da prihajajo. Rad pokažem in rad tudi kaj dam. Seveda rad tudi kaj dobim.
Če bi me v mojem "kraljestvu" obiskal ti bi se jaz počutil nelagodno. Stalno bi razmišljal o tem, da sem ti neprestano napoti in se zaradi moje prisotnosti počutiš okradenega možnosti, da odneseš vse kar lahko.
Ker se nelagodnemu počutju raje izognem, vabim k sebi le ljudi, ki jim povsem zaupam. To pa pomeni, da jih ne silim, da tekajo z mano iz delavnice na kavo, zato, da bom šel medtem jaz lahko na WC.
Pri tvojem odnosu do tuje lastnine si nekako ne morem privoščiti, da bi te povabil k sebi v delavnico. Od vsakega kosa orodja imam namreč natanko toliko kolikor potrebujem. Pri nabavi nikoli ne vštejem kak kos več zato, da bom imel rezervo v primeru nezrelih obiskov. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.04
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 8:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Tramsak, to pomeni: če se gre večina utopit v Ljubljanico, boš šel tudi ti? _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3367 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 8:37 am Naslov sporočila: Sita vrana lačni ne verjame |
|
|
Sita vrana lačni ne verjame.
Gospodje, ali ni ne morete predstvljati, da je nekomu tudi 20 E veliko, pa je vseeno željan znanja?
Poznam strica, ki je rekel, da jo bo kupil, a kot ga poznam, je gotovo ne bo potreboval. ga bom povprašal.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 8:51 am Naslov sporočila: |
|
|
S pomočjo tehnične knjige, za katero sem plačal 20€, lahko zaslužim... Koliko? Najmanj 100x več?
Ah ja, samo v tem primeru jo moram prebrati in preštudirati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljazsukljan Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54 Prispevkov: 177 Aktiv.: 0.89 Kraj: Koper - Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 9:07 am Naslov sporočila: |
|
|
To knjigo ima moj cimer in vsake toliko jo prebiram, zelo je dobra in ima zelo veliko paleto zanimivih projektov, priporočam nakup, prej al slej jo bom tudi jaz kupil, zanima pa me kje se da dobiti prvi izvod.
Lp _________________ carpe diem! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljazsukljan Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54 Prispevkov: 177 Aktiv.: 0.89 Kraj: Koper - Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 9:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Še nekaj a ve kdo kje se , da dobiti knjigo v slovenščini AKUSTIKA*???? _________________ carpe diem! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3367 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 11:40 am Naslov sporočila: Re: Sita vrana lačni ne verjame |
|
|
vilko je napisal/a: |
Poznam strica, ki je rekel, da jo bo kupil, a kot ga poznam, je gotovo ne bo potreboval. ga bom povprašal.. |
Ni je kupil, si je premislil.
Knjiga obravnava elektroniko in mikroprocesorje družine Pic.
Pristaši Picev in Atmelov smo kot katoliki in protestanti na Irskem. Verujemo v istega boga a se med seboj ne moremo.
Jaz delam z Atmeli v Bascomu, ker mislim, da se lažje pride do željenih akcij mikroprocesorja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.63 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prvo kar je, je že naslov teme napačen. Knjigi se reče "elektronika v domači delavnici" in ne "elektrotehnika..."..sam sem pa nad to knjigo razočaran. Prva mi je bila veliko bolj všeč. Nekako je bolj zanimivo napisana. Morda, da me je tema bolj prepričala, ampak vseeno čutim ob branju, da ima prva bolj "čarobne" stavke in je bolj primerna za vse vrste elektronikov (to govorim o nivoju...začetniki in profesionalci). Druga pa je napisana tako strokovno, da ni primerna za začetnike moje vrste. Drugače pa nimam kaj čez knjigo. Edino to me moti pri obeh knjigah, ker je celotna knjiga napisana samo o eni temi. Jaz sem od druge knjige pričakoval, da se bom kaj naučil, pa govori samo o komunikacijah, kar mi niti ne koristi preveč. Morda bi mi bila bolj všeč, če bi bilo več tem in bi pisalo še kaj nasploh o začetkih elektronike in elektronskih komponentah in vezjih. Morda bo kdo, ki je knjigo bral samo zaradi projektov, ki so opisani na koncu knjige in tudi ne koristijo kaj preveč, ker od njih dobiš kvečjemu idejo, ne moreš pa si pomagati z njimi, kritiziral moje mnenje.
PS.: Kdo priporoča kakšno zanimivo slovensko knjigo, ki je primerna za začetnike in vsebuje osnovne stvari iz elektrotehnike (raznorazne zakone, formule, opise elektronskih komponent itd.)? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 7:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
ljudsko je napisal/a: |
...
PS.: Kdo priporoča kakšno zanimivo slovensko knjigo, ki je primerna za začetnike in vsebuje osnovne stvari iz elektrotehnike (raznorazne zakone, formule, opise elektronskih komponent itd.)? |
Srednješolski učbeniki! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger007 Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 1:21 Prispevkov: 81 Aktiv.: 0.34 Kraj: okolica Litije
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rober Lorencon - Elektronski elementi in vezja, po mojem mnenju odlična knjiga za osnove.
Sicer sem pa eden takih, ki kupi večino strokovnih knjig elektrotehnične tematike slovenskih avtorjev v pričakovanju, da bi se pojavilo še več avtorjev sposobnih spraviti take knjige skupaj. Z nakupi jih vzpodbudimo k pisanju novih.
Vsekakor je omenjena knjiga v naslovu vredna tega denarja, saj pizza in za dve osebi staneta toliko . _________________ Lp Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljazsukljan Član

|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res da stane malo preveč, ampak če se zavedaš koliko znanja ,vezij in teksta sta v tej knjigi boš ugotovil da je še prepoceni..
Še zmeraj dam raje 20€ za lepo knjigo kot pa za kopije ki bi se čez leta potrgale.
[slovenščina je zame švedska vas] da moj nasveet je da jo kupiš novo .. V IC-ju jo imajo..
Lp _________________ carpe diem! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 8:19 pm Naslov sporočila: Re: Sita vrana lačni ne verjame |
|
|
vilko je napisal/a: |
Knjiga obravnava elektroniko in mikroprocesorje družine Pic.
Pristaši Picev in Atmelov smo kot katoliki in protestanti na Irskem. Verujemo v istega boga a se med seboj ne moremo.
Jaz delam z Atmeli v Bascomu, ker mislim, da se lažje pride do željenih akcij mikroprocesorja. |
Delam z oboji. Kakih ekstremnih razlik ne vidim, če prav sem assembleraš.
Ko pa berem kaj takega pa v drugi del sporočila nisem prepirčan. Tako enostavno komunikacijo spišem v assemblerju v par vrsticah. Razmišlam, da ne gre oz. uporabniki bascoma človeku niste pripravljeni pomagat? Podobnih težav (LCD, I2C, 1Wire ... bi na forumu našel kaj nekaj) Na zadnje mi je celo nekdo trdil, da ne uspe spisati aplikacije z miltipleksiranjem displjeja ter branjem 1Wire senzorja, ker mu slednji pobere preveč procesorskega časa, ter ob branju le le ta utripa...
Sem mu spisal assemblersko aplikacijo v dokaz, da izvedba sploh ni problematična. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni