www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Knjiga elektrotehnika v domači delavnici 2
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fluffy111
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44
Aktiv.: 1.74
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Drugo knjigo sem že prebiral in se mi je zdela zanimiva (ni bilo časa, da bi si knjigo bolje pogledal, ker je bila darilo prijatelju). Bi se pa zelo priporočil za prvo. Po možnosti, če ima kdo v elektronski obliki.

Lp, fluffy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.05
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo, da ne podpiraš niti domačih avtorjev. Upam, da se boš kdaj znašel v obratni situaciji in boš potem šele dojel bistvo tega posta! Zanimivo bi bilo videti, če bi te kdaj na faksu kdo od profesorjev videl z njihovo kopirano knjigo! Twisted Evil Twisted Evil 20€ ti je za knjigo preveč, za glavobol po petkovi ali sobotni noči, ki je enkraten pa tudi več denarja ni problem kajne! Spoštuj vsaj domače avrorje če že tujih ne!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tramsak
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Feb 2008 13:35
Aktiv.: 0.09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam obcutek, da niste prebrali prvega posta. spraseval sem po rabljeni knjigi, tako da vsi ki se zgrazate nad mojo skrtostjo ste pravzaprav zgresili temo.

Kako naj spostujem avtorska dela ce je na internetu prakticno vse zastonj. v kaksnem vecjem torrent iskalniku je preko 10000 knjig, pa to je kar neka stevilka z glave v realnosti je najbrz mnogo vecja. ce bi za vsako odstel 20€ ne bi prisel nikamor. vedno ko kupim knjigo se pocutim ukradenega, saj bi jo lahko dobil zastonj (velja predvsem za tuje avtorje, slovenske je tezko dobiti).

Vedno je procent ljudi, ki bodo knjigo kupili in procent ljudi, ki si bodo knjigo priskrbeli drugace in ta procent je ze vstet v ceno 20€.

Pa prosim ce na to temo ne pisete vec ker si bom knjigo kupil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tramsak je napisal/a:
Kako naj spostujem avtorska dela ce je na internetu prakticno vse zastonj. v kaksnem vecjem torrent iskalniku je preko 10000 knjig, pa to je kar neka stevilka z glave v realnosti je najbrz mnogo vecja. ce bi za vsako odstel 20€ ne bi prisel nikamor. vedno ko kupim knjigo se pocutim ukradenega, saj bi jo lahko dobil zastonj (velja predvsem za tuje avtorje, slovenske je tezko dobiti).

Imam resnično veliko in dobro založeno delavnico. Tako z instrumentarjem, orodjem kot z materialom. Ker je nemogoče imeti vse v predalčkih, ki so zaprti v omarah so stvari pač na policah in delovnih površinah.
K meni pride veliko ljudi. In rad vidim, da prihajajo. Rad pokažem in rad tudi kaj dam. Seveda rad tudi kaj dobim.
Če bi me v mojem "kraljestvu" obiskal ti bi se jaz počutil nelagodno. Stalno bi razmišljal o tem, da sem ti neprestano napoti in se zaradi moje prisotnosti počutiš okradenega možnosti, da odneseš vse kar lahko.

Ker se nelagodnemu počutju raje izognem, vabim k sebi le ljudi, ki jim povsem zaupam. To pa pomeni, da jih ne silim, da tekajo z mano iz delavnice na kavo, zato, da bom šel medtem jaz lahko na WC.

Pri tvojem odnosu do tuje lastnine si nekako ne morem privoščiti, da bi te povabil k sebi v delavnico. Od vsakega kosa orodja imam namreč natanko toliko kolikor potrebujem. Pri nabavi nikoli ne vštejem kak kos več zato, da bom imel rezervo v primeru nezrelih obiskov.

Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.04

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 06, 2009 8:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tramsak, to pomeni: če se gre večina utopit v Ljubljanico, boš šel tudi ti?
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 06, 2009 8:37 am    Naslov sporočila:  Sita vrana lačni ne verjame Odgovori s citatom

Sita vrana lačni ne verjame.

Gospodje, ali ni ne morete predstvljati, da je nekomu tudi 20 E veliko, pa je vseeno željan znanja?

Poznam strica, ki je rekel, da jo bo kupil, a kot ga poznam, je gotovo ne bo potreboval. ga bom povprašal..
Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 06, 2009 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S pomočjo tehnične knjige, za katero sem plačal 20€, lahko zaslužim... Koliko? Najmanj 100x več?
Ah ja, samo v tem primeru jo moram prebrati in preštudirati.
Nazaj na vrh
aljazsukljan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54
Aktiv.: 0.89
Kraj: Koper - Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 06, 2009 9:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To knjigo ima moj cimer in vsake toliko jo prebiram, zelo je dobra in ima zelo veliko paleto zanimivih projektov, priporočam nakup, prej al slej jo bom tudi jaz kupil, zanima pa me kje se da dobiti prvi izvod.

Lp

aljazsukljan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 06, 2009 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še nekaj a ve kdo kje se , da dobiti knjigo v slovenščini AKUSTIKA*????
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 06, 2009 11:40 am    Naslov sporočila:  Re: Sita vrana lačni ne verjame Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:

Poznam strica, ki je rekel, da jo bo kupil, a kot ga poznam, je gotovo ne bo potreboval. ga bom povprašal..

Ni je kupil, si je premislil.

Knjiga obravnava elektroniko in mikroprocesorje družine Pic.
Pristaši Picev in Atmelov smo kot katoliki in protestanti na Irskem. Verujemo v istega boga a se med seboj ne moremo.
Jaz delam z Atmeli v Bascomu, ker mislim, da se lažje pride do željenih akcij mikroprocesorja.
Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.63
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 15, 2009 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prvo kar je, je že naslov teme napačen. Knjigi se reče "elektronika v domači delavnici" in ne "elektrotehnika..."..sam sem pa nad to knjigo razočaran. Prva mi je bila veliko bolj všeč. Nekako je bolj zanimivo napisana. Morda, da me je tema bolj prepričala, ampak vseeno čutim ob branju, da ima prva bolj "čarobne" stavke in je bolj primerna za vse vrste elektronikov (to govorim o nivoju...začetniki in profesionalci). Druga pa je napisana tako strokovno, da ni primerna za začetnike moje vrste. Drugače pa nimam kaj čez knjigo. Edino to me moti pri obeh knjigah, ker je celotna knjiga napisana samo o eni temi. Jaz sem od druge knjige pričakoval, da se bom kaj naučil, pa govori samo o komunikacijah, kar mi niti ne koristi preveč. Morda bi mi bila bolj všeč, če bi bilo več tem in bi pisalo še kaj nasploh o začetkih elektronike in elektronskih komponentah in vezjih. Morda bo kdo, ki je knjigo bral samo zaradi projektov, ki so opisani na koncu knjige in tudi ne koristijo kaj preveč, ker od njih dobiš kvečjemu idejo, ne moreš pa si pomagati z njimi, kritiziral moje mnenje.

PS.: Kdo priporoča kakšno zanimivo slovensko knjigo, ki je primerna za začetnike in vsebuje osnovne stvari iz elektrotehnike (raznorazne zakone, formule, opise elektronskih komponent itd.)?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 15, 2009 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ljudsko je napisal/a:

...
PS.: Kdo priporoča kakšno zanimivo slovensko knjigo, ki je primerna za začetnike in vsebuje osnovne stvari iz elektrotehnike (raznorazne zakone, formule, opise elektronskih komponent itd.)?

Srednješolski učbeniki!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tiger007
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 1:21
Aktiv.: 0.34
Kraj: okolica Litije

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 15, 2009 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rober Lorencon - Elektronski elementi in vezja, po mojem mnenju odlična knjiga za osnove.
Sicer sem pa eden takih, ki kupi večino strokovnih knjig elektrotehnične tematike slovenskih avtorjev v pričakovanju, da bi se pojavilo še več avtorjev sposobnih spraviti take knjige skupaj. Z nakupi jih vzpodbudimo k pisanju novih.
Vsekakor je omenjena knjiga v naslovu vredna tega denarja, saj pizza in :lasko: za dve osebi staneta toliko Very Happy .

aljazsukljan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 15, 2009 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res da stane malo preveč, ampak če se zavedaš koliko znanja ,vezij in teksta sta v tej knjigi boš ugotovil da je še prepoceni..
Še zmeraj dam raje 20€ za lepo knjigo kot pa za kopije ki bi se čez leta potrgale.
[slovenščina je zame švedska vas] da moj nasveet je da jo kupiš novo .. V IC-ju jo imajo..

Lp

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 15, 2009 8:19 pm    Naslov sporočila:  Re: Sita vrana lačni ne verjame Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:

Knjiga obravnava elektroniko in mikroprocesorje družine Pic.
Pristaši Picev in Atmelov smo kot katoliki in protestanti na Irskem. Verujemo v istega boga a se med seboj ne moremo.
Jaz delam z Atmeli v Bascomu, ker mislim, da se lažje pride do željenih akcij mikroprocesorja.

Delam z oboji. Kakih ekstremnih razlik ne vidim, če prav sem assembleraš.

Ko pa berem kaj takega pa v drugi del sporočila nisem prepirčan. Tako enostavno komunikacijo spišem v assemblerju v par vrsticah. Razmišlam, da ne gre oz. uporabniki bascoma človeku niste pripravljeni pomagat? Podobnih težav (LCD, I2C, 1Wire ... bi na forumu našel kaj nekaj) Na zadnje mi je celo nekdo trdil, da ne uspe spisati aplikacije z miltipleksiranjem displjeja ter branjem 1Wire senzorja, ker mu slednji pobere preveč procesorskega časa, ter ob branju le le ta utripa... Sad
Sem mu spisal assemblersko aplikacijo v dokaz, da izvedba sploh ni problematična.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni