|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.63 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Pon Apr 13, 2009 6:42 pm Naslov sporočila: Rabim pomoč (LPC2468 + Eclipse) |
|
|
Zanima me če mi kdo lahko pomaga. Rad bi napisal program za LPC2468, bo open source. Če ga proskusim z rowleyevim orodjem ni problem, ker je večina stvari zavtomatiziranih. Problem nastane pri Eclipse + GCC, ker mi manjkajo osnovne datoteke za začetek (makefile, crt0.s...). Naj povdarim, da hočem, da je narejen z open source programi (eclipse, GCC...).
Če ima morda kdo kak osnovni primer, samo kako utripanje ledice, bi prosil za zip celotne mape. Če pa je kdo, ki mi ve pomagati, da lahko sam to naredim pa še boljše. Sem že prebral par knjig (Beginners guide za LPC2300, ARM cross development with eclipse...) pa mi še vedno ni popolnoma jasno.
Hvala za pomoč!
LP
Gregor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
domen_puncer Član

Pridružen-a: Čet 01 Maj 2008 13:30 Prispevkov: 78 Aktiv.: 0.37 Kraj: Ljubljana, Mozirje
|
Objavljeno: Tor Apr 14, 2009 7:36 am Naslov sporočila: |
|
|
En moj projekt s katerim se obcasno ubadam. Kvaliteta kode je bolj tak, ker je v razvoju.
Dela na lpc2138 in lpc2388 (na avr ne, naj te ne zavede).
Za buildanje bi morali delovat in Makefile in SConstruct.
Verjetno je malo prevec za to kar rabis, ampak sigurno bos nasel kaj uporabnega, kot npr.
cbaos-export/arch/arm/mach-lpc2xxx/ld/sections.ld
cbaos-export/arch/arm/mach-lpc2xxx/ld/lpc2388.ld
cbaos-export/arch/arm/mach-lpc2xxx/crt.s
cbaos-export/arch/arm/mach-lpc2xxx/debug.c
cbaos-export/arch/arm/mach-lpc2xxx/lpc23xx.c
Brez skrbi lahko vržeš ven večino "os" stvari, in imas v mainu ie. while (1) { IO0PIN ^= 0xff; mdelay(500); }
Opis: |
alpha verzija mojega os-a |
|
 Download |
Ime datoteke: |
cbaos-20090414.tar.gz |
Velikost datoteke: |
56.69 KB |
Downloadano: |
21 krat |
_________________ Tiskanje sudoku |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Tor Apr 14, 2009 7:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Poišči Jim Lynch ARM tutorial. Je za drug mikro, ampak princip je pa isti.
_________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.63 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Tor Apr 14, 2009 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Domen.
Bom poskusil kaj pobrati ven iz tvoje kode. Kar pa se tiče Lynch-evega tutoriala, sem ga tudi prebral, samo mi malo manjka, da bi mi uspelo.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni