|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.27 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
Preimenuj datoteko in boš vedel ali je to problem.
|
Sem preimenoval datoteko oziroma sem zbrisal v naslovu od f?r naprej in sedaj odpre.
LP Srečko
_________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me veseli, da si uredil.
Znak ? je rezerviran znak - programi ga lahko razumejo kot ukaz (tako kot < > / \ : * |) in na tako napako Windows tudi opozori, če želiš datoteko poimenovati z njimi (pripeta slika). Če se ti znaki vseeno znajdejo v imenih datotek so težave neizbežne.
V tvojem primeru je bila verjetno na mestu, kjer je bil znak ? uporabljena katera od posebnih črk nemške abecede in je bil ta znak na tvojem računalniku narobe interpretiran.
Enako velja tudi v primeru če se uporablja naše YU znake. Na računalniku, ki ima prave kodne tabele, bo delovalo, na računalniku, ki je nima pa so mogoče težave.
Zato naj bi se za imena datotek uporabljali le znaki angleške abecede in številke ter znak - oz. _ , tudi presledek je lahko problematičen.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
7.39 KB |
Pogledana: |
5051 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.27 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Pon Apr 20, 2009 11:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
Me veseli, da si uredil.
V tvojem primeru je bila verjetno na mestu, kjer je bil znak ? uporabljena katera od posebnih črk nemške abecede in je bil ta znak na tvojem računalniku narobe interpretiran.
|
Ni bila uporabljena črka Nemške abesede ampak ena izmed "štancanuh" črk.
Sem potem še enkrat pogledal "original" fail.
Bom za drugič vedel ker se mi je to opozorilo pojavilo že kdaj prej pa potem nisem naprej raziskoval.
Lp Srečko
_________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljazsukljan Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54 Prispevkov: 177 Aktiv.: 0.89 Kraj: Koper - Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 20, 2009 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Scansoft PDF Professional...Zakon je!!
Lp
_________________ carpe diem! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

|
Objavljeno: Ned Avg 30, 2009 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima ali se da s tem programom obrnit stran za 180 stopinj in, če kako se to naredi.
Gre se, da bi rad sprintal eno tiskanino in jo uporabil za izdelavo tiv z laminatorjem.
Slika v tem pdf, ki ga imam pa je narejena za osvetljevanje torej po foto postopku.
Sem poskusil tudi natisnit z pdf creatorjem pa mi ne uspe, da bi se obrnila.
Tudi v tiskalniku HP1018 ne vidim ali pa ne znam najti funkcije za obračanje, se lahko obrnr samo na "glavo".
Sem poskusil tudi PrintScren in in Alt+V in potem v slikarju obrnil samo ni to to ker tam ni potem ve; tiskanina 100% kakor mora biti in tudi precej razmazana je ko natisnem.
Lp Srečko
_________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6740 Aktiv.: 28.37 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Avg 30, 2009 5:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Srecko je napisal/a: |
Mene pa zanima ali se da s tem programom obrnit stran za 180 stopinj in, če kako se to naredi. |
V nastavitvah imaš nekje "Mirror image" ...
Lp, Frenki
|
97.04 KB |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

|
Objavljeno: Ned Avg 30, 2009 5:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
frenki je napisal/a: |
V nastavitvah imaš nekje "Mirror image" ...
Lp, Frenki |
Jaz v mojem HP najdem samo to funkcijo za rotacijo, ki pa če poskusim natisnit samo na "glavo" obrne stran tiska pa isto kot original torej je tudi tekst prav obrnjen moral pa bi biti narobe.
Obrnjena pa je druga slika.
Lp Srečko
|
28.36 KB |
6 krat |

|
|
29.43 KB |
3 krat |

|
_________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Avg 30, 2009 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brezplačni Primo pdf (virtualni tiskalnik za ustvarjanje pdf datotek, enako kot Pdf Creator), zna natisniti zrcaljeno pdf datoteko.
Ne jamčim, da se bo ohranila velikost (načeloma bi se morala), lahko pa poskusiš.
|
32.82 KB |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4227 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Sep 12, 2009 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
srečko pošlji mi svoj mail pa ti dam prerisano ploščico s nekoliko oddebeljenimi vezicami in odstranjenimi ''rezkarskimi otočki ''
Če te ne moti je narisana v CIRCAD98 ki ga uporabljam za simpl vezja in prerisovanja - če ga nimaš ti pošljem tudi program cca 6Mb - deluje na vseh WIN OS (trenutno na visti ult 64bit)
Ima pa še to dobro lastnost da dela zelo lepe printe
lps
|
143.84 KB |
10 krat |

|
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni