www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

So res pri nas cene tako nabite?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70605.52

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2009 12:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2009 11:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes cen ni problematično preverit preko interneta. Pri meni je to redna praksa.
Trgovci pač na glede na povpraševanje določajo cene.

En primer, ki sicer ni ravno elektro....

V času pisank je boter moral nekaj kupit... Ravno takrat je imel H ofer v akciji trampolin. Odločil sem se da ga kupim. Dopoldne sem bil v službi. Popoldan je stvar pošla. (baje je do 9h že v vseh Hoferjih na Koroškem. (trije). Običajno preverjam akcije z avstrijskimi. Akcije so bolj ko ne datumsko usklajene. Večjih razlik v cenah ni. Je pa včasih kaj čez mejo ceneje oz kak artikel več (recimo zaradi jezika - pred kratkim je bila to navigacijska naprava, ki se je prodajala le v Avstriji)
Ok- sem se zapeljal čez mejo (ca 20 km naprej) Trampolin sem dobil - zaloge je bilo pololdan še precej. Vsaj 10 sem jih še videl. Cena za 10€ nižja.

Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.05
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2009 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam kupujem večino elektro materjala prek spleta. Všeč mi je, ker stanje lahko takoj preverim, pester izbor in še ugodna poštnina ter hitra dostava na dom! Zdi se mi smešno, ko so v naših trgovinah cene 2krat višje in še ni nujno, da je zadeva dobavljiva. Do sedaj sem še vedno dobil vse lepo zapakirano, zelo urejeno in na splošno za pohvalit!

Zanima me še, kako je s kupovanjem tehnike!? Predvsem me zanima, kako je z garancijo za kakšne diske naprimer?
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2009 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tudi sam večinoma reči že dalj časa kupujem zunaj od športnih stvari za potapljat ali kolo pa do elektronike.

Zanimivo pa je da je nabavna služba v firmi izredno toga . Za vse pizdarije potrebujejo zastopnika v sloveniji pa tudi če so počasni nerodni in izredno dragi.
Npr . dogovarjal sem se za nakup visokonapetostnega napajalnika 20kV/10mA v Ameriki, me linkajo v Avstrijo , me linkajo v Ljubljano . Pošljejo napačne oziroma neustrezne kable s tipalom - mi v Ljubljani rečejo naj se kar sam zmenim z Avstrijci

zadnja cvetka : šefico je poskusno naročila jeklene gredi za testiranje iz Kitajske - naša orodjarna je parkrat dražja tudi če jo imamo pred nosom , kooperanti pa niso nič boljši .

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2009 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
Zanimivo pa je da je nabavna služba v firmi izredno toga . Za vse pizdarije potrebujejo zastopnika v sloveniji pa tudi če so počasni nerodni in izredno dragi.

Ne spominjaj me
Rabil sem USB-RS422 umesnik s hitrostjo 1Mbit. Zakaj bi ga sam delal, če se ga da poceni kupit. Sem ga našel na netu, z ugodno ceno, naročil naši velecenjeni nabavni službi v firmi in čaaakal. Po 14 dnevih mi pritrese eno čisto x ponudbo za en drekec, za katerega celo obstaja zastopnik v slo. Ni bilo niti blizu naročenim specifikacijam. Čez en teden isto. In še enkrat. No, po enem mesecu sem le dočakal točno tisti artikel, ki sem ga izbral. Katastrofa. Brick wall

Da ne bi o Farnellu. Še do nedavnega je šlo vse preko ICja. Ker se jim pač ne da. Ko je bila nabavna na dopustu, sem sam na lastno pest naročil direkt, s službeno kartico. No, od takrat pa se čudežno da direktno naročat... Whistle

Da ne bom preveč offtopic,
prva stvar ki sem jo kupoval preko neta, so bile domene po 8$, ko so bile pri nas 2-3× dražje. Plačilo direkt s kartico.

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2009 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
celo sušilni stroj za cote naročil preko ebaya. Skupaj z dostavo iz Nemčije (100€) je bil cca 500-600 eur cenejši kot v Sloveniji
- ali še imaš naslov tiste e-bay trgovine ? Zanima me, kaj vse ponujajo. Veliko stvari sem že naročil z vseh koncev sveta, a največja je bila DVD-rekorder, tako da si težko predstavljam dostavo sušilnega stroja iz Nemčije
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2009 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na nemškem e-bayu sem kupil ojačevalec za 80€, ki ga en tip na bolhi prodaja za 350€. Rolling Eyes Poštnina je bila 25€ za približno 15kg.
Sicer je prišel malo obtolčen, pa lampe je bilo treba menjati (dobil pri enem serviserju za simbolično ceno, ker so televizijske).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 01, 2009 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tonći je napisal/a:
Zanima me še, kako je s kupovanjem tehnike!? Predvsem me zanima, kako je z garancijo za kakšne diske naprimer?

Za tehniko pogosto obstaja evropska garancija, načeloma naj bi veljala tudi v SLO, čeprav ne skodi, če pred nakupom malo povrtaš v to smer pri našem zastopniku.

Glede diskov, žlahta je kupila pred časom sestavljeno kišto v Merkurju, po dveh letih in pol (kišta ni več v garanciji), je umrl WD disk.

Ker ni bil disk na računu specificiran posebej. z uveljavljanjem garancije za disk (ima 3 leta proizvajalčeve), pri sestavljalcu PcPlus, ni bilo nič.

Disk sem zato pred dvema tednoma poslal na RMA v WD zbirni center v Nemčiji. Zaenkrat še čakam kaj bo prišlo nazaj. Vem samo to, da so disk dobili in je v njihovem servisnem centru.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 8:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz za primerjavo uporabljam www.idealo.de (tudi at in ch).

Za kalkulatorje pa www.dynatech-taschenrechner.de (trije nakupi, cene tudi polovico nižje kot pri nas).

Opažam, da je pri nas za manjše (50 ~ 200€) naprave cena približno "nemška + poštnina + še malo zraven", tako, da si v dilemi, če se splača kupiti. Dvomim da gre tu za naklučje in verjamem da gre za preračunljivost naših zastopnikov/trgovcev.
V nekaterih primerih pa je pogoltnost naših zastopnikov (npr shift.si za kalkulatorje)

Lp,
Peter
Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam veliko kupujem preko E-Bay-a. Največ modelarske robe, saj je za pol cenejša. Tole sem iz firbca kupil iz Kitajske in sicer za 0.40 evra s poštnino vred! No saj notri res ni nič, pa vendar?

kitajc.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  243.82 KB
 Pogledana:  12 krat

kitajc.JPG

Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 03, 2009 7:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno danes sem kupil iz Kitajske 100 led diod - visokosvetlečih

Red 20PCS 3000-4000MCD
Green 20PCS 17000-19000MCD
Blue 20PCS 5000-6000MCD
White 20PCS 15000-18000MCD
yellow 20PCS 4000-5000 MCD

+ 200 kos uporov(100 za 12V, 100 za 5V napajanje).

Vse skupaj je bilo semizdi 6.99$. Kar nanese 5.26€. Brezplačna poštnina.(zaenkrat gledam le oglase z free shipping). Se pravi da je to 5 centov na ledico + 2 upora.

Brilijantno! Very Happy

twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 06, 2009 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

moderator, kaj če bi se o pay palu pogovarjali v drugi temi?

Vse prispevke o funkcionalnosti Ebay-a in PayPal-a sem prestavil v novo temo: KLIK.
Aly.
Nazaj na vrh
Gklemen
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Nov 2008 0:06
Aktiv.: 0.55
Kraj: Rogatec

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 06, 2009 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še en primer cen:
-programator AVRISP MKII
-SE = 95€
-HTE =71€
-Farnell = dobil sem ga za nekaj čez 30€
Nazaj na vrh
mobil11
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Apr 2008 23:20
Aktiv.: 0.51
Kraj: Bizeljsko

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 06, 2009 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jule je napisal/a:
Ravno danes sem kupil iz Kitajske 100 led diod - visokosvetlečih

Red 20PCS 3000-4000MCD
Green 20PCS 17000-19000MCD
Blue 20PCS 5000-6000MCD
White 20PCS 15000-18000MCD
yellow 20PCS 4000-5000 MCD

+ 200 kos uporov(100 za 12V, 100 za 5V napajanje).

Vse skupaj je bilo semizdi 6.99$. Kar nanese 5.26€. Brezplačna poštnina.(zaenkrat gledam le oglase z free shipping). Se pravi da je to 5 centov na ledico + 2 upora.

Brilijantno! Very Happy

Shocked Very Happy Lahko prosim podaš link do prodajalca? Pray
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 06, 2009 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sureelectronics

Njihove LED diode.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni