|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.30
|
Objavljeno: Pon Maj 11, 2009 12:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne se sekirat... saj niso elektroniki edini, ki bodo izginili. Pa tu ne mislim na poklice. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MAAG Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18 Prispevkov: 178 Aktiv.: 0.86 Kraj: SG-MB
|
Objavljeno: Pon Maj 11, 2009 5:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na drugi strani pa je zgodovinarjev krepko prevec ... eno razpisano mesto, 100+ prijavljenih in 3/4 z istimi referencami od profesorja !
P.S: Prebral celotno temo in moram reci, da glede na prebrano me je malce strah kam me bo pot zanesla od koncu studija .... ta je pa vedno blizje. _________________ Samo da se kadi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SkunkyLee Član

Pridružen-a: Čet 12 Feb 2009 16:59 Prispevkov: 198 Aktiv.: 0.99 Kraj: Maribor, Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 11, 2009 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
jerny je napisal/a: |
Fantje z vami se popolnoma strinjam elektorniki počasi izumirajo med tem ko se računalničarji in ostali družboslovci širiji v neskončnost. |
Nisem popolnoma prepričan, zakaj bi naj računalništvo spadalo pod "ostale družboslovce". Se mi zdi, da je to kar precej naravoslovno orientiran predmet.
Si morebiti na Vegovi? Sam ne poznam stanja na srednji šoli, vsaj ne kar se tiče praktičnega pouka, hodim pa na gimnazijo, in se ne morem znebiti občutka da je večina ljudi zaradi ne-omejitve vpisa, ne le na elektrotehniškem, vendar tudi na računalniškem modulu.
Sam sem že pred vpisom na gimnazijo vedel, da me zanima tehnologija, ergo Vegova, kjer sem imel prvi letnik res čas, da bi razmislil, kaj me bolj zanima. Odločil sem se za elektrotehniški modul, in bil iskreno presenečen, ko je na vprašanje mojega profesorja, če misli kdo nadaljevat na FE/FERI odgovorilo pritrdilno zelo majhno število sošolcev.
Mene elektrotehnika zelo zanima, samo praktičnega znanja nimam. V gimnaziji jemljemo cel drugi letnik OET, nato pa temu dodamo ELK poleg vaj, ki so pa tako ali tako potrjevanje teorije iz OET in učenje merjenja.
Se pa zavedam, da (če odštejemo samoiniciativno delo) bom iz gimnazije sicer prišel brez znanja kako kvalitetno izvest kakšno elektroništalacijo, bom imel pa dosti podlage za faks in naprej za delo v razvoju, kar je pravzaprav moj končen cilj (motivi zato so prava mala zgodbica zase).
Že kar nekaj časa se spravljam na konkretno delo v elektroniki kot hobi, vendar mi manjka nekakšne začetne literature. Bo treba bolj nadlegovat profesorje za prakso.
Na ta forum, pa dolgo časa nisem imel nič za napisat, saj nimam znanja, da bi komurkoli znal prav pomagat/prispevat, posledično pa tudi ne morem dostopat do baze podatkov. Tako da je to sporočilo moje prvo.
@Profesor Einstein
Ne se bat velikih zlobnih kapitalistov. Zeitgeist je pa tudi zelo vprašljive kredibilnosti. Pa, po mojem mnenju, elektroniki ne bodo izginili. Še vedno bo moral nekdo zasnovati, preizkusiti,narediti TIV, dokler seveda ne izumimo replikatorjev iz zvezdnih stez, ki bodo iz niča materializirali objekt po specifikacijah. Moje sanje so pa delo v razvoju, tako da v izobraževanju ciljam na integrirana vezja
Vsi verjetno poznate šalo...
Kaj reče študent na FDV-ju diplomiranemu FDV-jevcu?
- Pomfri in BigMac, prosim!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerny Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27 Prispevkov: 414 Aktiv.: 1.97 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Pon Maj 11, 2009 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
SkunkyLee je napisal/a: |
jerny je napisal/a: |
Fantje z vami se popolnoma strinjam elektorniki počasi izumirajo med tem ko se računalničarji in ostali družboslovci širiji v neskončnost. |
Nisem popolnoma prepričan, zakaj bi naj računalništvo spadalo pod "ostale družboslovce". Se mi zdi, da je to kar precej naravoslovno orientiran predmet.
Si morebiti na Vegovi? Sam ne poznam stanja na srednji šoli, vsaj ne kar se tiče praktičnega pouka, hodim pa na gimnazijo, in se ne morem znebiti občutka da je večina ljudi zaradi ne-omejitve vpisa, ne le na elektrotehniškem, vendar tudi na računalniškem modulu.
Sam sem že pred vpisom na gimnazijo vedel, da me zanima tehnologija, ergo Vegova, kjer sem imel prvi letnik res čas, da bi razmislil, kaj me bolj zanima. Odločil sem se za elektrotehniški modul, in bil iskreno presenečen, ko je na vprašanje mojega profesorja, če misli kdo nadaljevat na FE/FERI odgovorilo pritrdilno zelo majhno število sošolcev.
Mene elektrotehnika zelo zanima, samo praktičnega znanja nimam. V gimnaziji jemljemo cel drugi letnik OET, nato pa temu dodamo ELK poleg vaj, ki so pa tako ali tako potrjevanje teorije iz OET in učenje merjenja.
Se pa zavedam, da (če odštejemo samoiniciativno delo) bom iz gimnazije sicer prišel brez znanja kako kvalitetno izvest kakšno elektroništalacijo, bom imel pa dosti podlage za faks in naprej za delo v razvoju, kar je pravzaprav moj končen cilj (motivi zato so prava mala zgodbica zase).
Že kar nekaj časa se spravljam na konkretno delo v elektroniki kot hobi, vendar mi manjka nekakšne začetne literature. Bo treba bolj nadlegovat profesorje za prakso.
Na ta forum, pa dolgo časa nisem imel nič za napisat, saj nimam znanja, da bi komurkoli znal prav pomagat/prispevat, posledično pa tudi ne morem dostopat do baze podatkov. Tako da je to sporočilo moje prvo.
@Profesor Einstein
Ne se bat velikih zlobnih kapitalistov. Zeitgeist je pa tudi zelo vprašljive kredibilnosti. Pa, po mojem mnenju, elektroniki ne bodo izginili. Še vedno bo moral nekdo zasnovati, preizkusiti,narediti TIV, dokler seveda ne izumimo replikatorjev iz zvezdnih stez, ki bodo iz niča materializirali objekt po specifikacijah. Moje sanje so pa delo v razvoju, tako da v izobraževanju ciljam na integrirana vezja
Vsi verjetno poznate šalo...
Kaj reče študent na FDV-ju diplomiranemu FDV-jevcu?
- Pomfri in BigMac, prosim!  |
Ne, hodim v srednjo šolo Ravne, je pa res da je šolina zgodovina krojena večinoma na obdelavi železa za potrebe železarne. _________________ Če smrdi je kemija, če kadi pa elektronika! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni